01.06.2009-11.06.2009
Jukka Itkonen: Runoilijan talossa

- runoja, musiikkia, kuvituksia ynnä muita huvituksia

Jukka Itkonen (s. 7.10.1951) on helsinkiläinen kirjailija ja taiteilija, jonka kirjallinen tuotanto sisältää runoja, proosaa, musiikkilibrettoja, näytelmiä, televisiosarjoja ja kuunnelmia lapsille ja aikuisille. Hänet tunnetaan myös lasten- ja nuortenkirjojen, runojen ja laulutekstien suomentajana. Useat Itkosen runot tunnetaan monien säveltäjien, kuten Marjatta Meritähden ja Kaj Chydeniuksen, tekeminä lauluina.

Runoilijan talossa -näyttely tuo Jukka Itkosen tekstien
rinnalle hänen kuvallisen ilmaisunsa. Itkosen lämpö ja huumori ovat tunnistettavissa niin hänen teksteistään ja kuvistaan kuin musiikistaankin. Elämän kiertokulku, luonnon ilmiöt ja kaupungin syke, sattumukset ja välittäminen ovat Itkosen tuotannon kantavia teemoja. Hänen runonsa antavat riittävän vastauksen moniin
suuriin kysymyksiin.

Näyttelyn alkuperäistuotanto Annantalon taidekeskuksen työryhmä: tekstiilitaitelija, taideohjaaja Pia Bergman, graafikko Pia Lång, sanataideopettaja Outi-Maria Takkinen, näyttelysuunnittelija Mauri Tahvonen sekä kiertonäyttelyn tuottajat Anne Pietarinen ja Liisa Paatsalo.

21.4. - 11.6. Valvegalleria.  Avoinna joka päivä klo 10 - 20 (viikonloppuna 6. - 7.6. klo 12 - 20), vapaa pääsy.

Maksuttoman näyttelyopastuksen voit varata numerosta
044 703 7545 tai sähköpostitse:
raisa.saarela@ouka.fi