05.09.2016-18.09.2016
Elina Warsta: Heippakamu! -kuvitusnäyttely
Konst o. Deli

Näytteillä on graafinen suunnittelija ja kuvittaja Elina Warstan kuvituksia kirjasta Päiväkoti Heippakamu - Rebekan rapupäivä (2016). Sen on kirjoittanut Veera Salmi, jonka tuotantoa ovat mm. Puluboi ja Poni - sekä Mauri-kirjasarjat.

Tarina kertoo Rebekan päiväkotipäivästä. On syksy ja aamu lähtee huonosti käyntiin eikä päivä muutu paremmaksi kun Rebekka kuulee, että mummo tulee iltapäivällä hakemaan. Päivän aikana Rebekan tunteet ailahtelevat laidasta laitaan. Välillä hän on kiukkuinen, välillä hyvällä päällä ja surullinenkin. Onneksi mukana ja tukena keikkuu Pilvi-pehmoleluystävä. Ja tunteista voi jutella vaikka päiväkodin hoitajien kanssa. Vähitellen Rebekan mieli paranee ja mummokin on ihan paras.

”Kuvituksiin halusin tuoda tekstin tunnelman ja sen eri tasot. Kuvissa näkyy päiväkodin arki ja ryhmän dynamiikka. Jokainen lapsi on yksilö, jota voi seurata läpi kirjan ja tutustua Päiväkoti Heippakamun ihmisiin. Halusin kuvata myös elämää lapsen näkökulmasta ja sekoittaa mielikuvitusta ja todellisuutta. Tämä näkyy mm. niin, että Pilvi-pehmolelu herää henkiin ja ravut käppäilevät leikkien keskellä. Kuvia tehdessäni vierailin päiväkodissa ja seurasin omien lasteni leikkejä ja puuhia. Halusin, että kuvamaailmasta tulee mahdollisimman autenttinen ja lapsille kodikas.”