04.02.2016-27.02.2016
Oulun Taiteilijaseura: Silmäys - The way You see, the way I work
Valvegalleria

Milloin taitelija alkaa löytää taiteilijuutensa? Kuinka hän aloittaa taiteilijanuransa alueellaan?

Suomessa on tavallista liittyä paikalliseen taiteilijaseuraan. Pohjois-pohjanmaalaisia ja kainuulaisia visuaalisen alan taiteilijoita edustaa Oulun Taiteilijaseura -63 ry, joka tarjoaa alueensa taiteilijoille näyttelymahdollisuuksia ja muita heidän työssään tarvitsemia palveluita.

Näyttelyssä esittäytyy yksitoista syksyllä 2014 ja vuonna 2015 Oulun Taiteilijaseuran uudeksi jäseneksi valittua taiteilijaa. Osa heistä on kokopäiväisiä taiteilijoita. Yksi taiteilijoista työskentelee audiovisuaalisella alalla, osa on jo eläkkeellä päivätyöstään, osalla on jo pitkä taiteilijaura takanaan. Joukossa on monen ikäisiä taiteilijoita, joilla jokaisella on omat syynsä ja tapansa tehdä taidetta.

Näyttely keskittyy kunkin taiteilijan taiteellisen työn historiaan. Näkökulma syntyy taiteilijan ja näyttelyn kuraattorin, Mayumi Niiranen-Hisatomin, välisessä vuoropuhelussa. Tarjoamalla silmäyksiä taiteilijan elämään, näyttely vie matkalle uusien jäsenten menneisyyteen, nykyhetkeen ja tulevaan.

Taiteilijat:

Ariadna Donner, Liisa Harju, Kaisu Heikkilä, Jukka Isokoski, Heikki Länkinen, Maria Markus, Lasse Nissilä, Silja Kejonen, Hannele Pussinen, Aulikki Ståhle ja Toni Iskulehto.

Kuraattori, tekstit:

Mayumi Niiranen-Hisatomi. Kuraattori on itsekin Oulun Taiteilijaseuran uusi jäsen vuodelta 2015.

Graafinen suunnittelu:

Lasse Nissilä

Järjestäjä:

Oulun Taiteilijaseura -63 ry.

Avoinna joka päivä 10-20

Vapaa pääsy