05.08.2015-30.08.2015
Kaarina Kuusisto-Lukkari: Äkkäyksiä
ARTtila

Taidelainaamo ja myymälä ARTo
Hallituskatu 5
Avoinna ke - pe klo 12 - 18, la - su klo 12 - 16. Vapaa pääsy.

Elokuun ARTtilan taiteilijana on Kaarina Kuusisto-Lukkari näyttelyllään: ÄKKÄYKSIÄ. Näyttely koostuu veistoksista ja seinäteoksista. ”Katselen maailmaa mielenkiinnolla ja saan teosideoihin oivalluksia eli äkkään milloin mitäkin ympäristöstäni. Ne muovautuvat veistoksiksi tai installaatioiksi tai seinäteoksiksi joko heti tai vasta vuosien kuluttua."

Kaarina Kuusisto-Lukkarin teokset ovat paljolti muototutkielmia. Taivutetut teräslankaniput piirtävät ilmaan muotoja luoden mielenkiintoisia tiloja.” Sarvet ja hampaat, koppikset ja leppikset, nelijalkaiset ja viimeisimmäksi keramiikan ja metallilangan yhdistelmät eli ”karvaturrit” ovat ominta muotokieltäni. Toki mukaan mahtuu esittävääkin materiaalia: hevosta, seepraa ja naisten kasvoja.”

Keraamikko ja kuvataiteilija Kaarina Kuusisto-Lukkari asuu ja työskentelee Paakissa, Sotkamossa. Hän on valmistunut Kuopion Muotoiluakatemiasta vuonna 1986 ja on muun muassa Taideteollisuusliitto Ornamo / Taiteilijat O:n, Kajaanin kuvataiteilijat ry:n sekä Oulun Taiteilijaseura -63 ry:n jäsen.

TAITEILIJATAPAAMINEN KIERTELEMÄTTÄ-opastuksen yhteydessä torstaina 6.8.2015 alkaen klo 17.00 ARTtilassa.