01.10.2013-20.10.2013
Rendezvous with Nature
Rantagalleria

Taiteilijat:  Adam Jeppesen, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Maja Ingerslev, Michelle Eistrup, Mette Bersang and Søren Dahlgaard.   Kuraattori Beate Cegielska, Galleri Image.

Näyttely on avoinna joka päivä klo 10 - 20, vapaa pääsy.


Taiteen ja luonnon välinen suhde on ollut taiteen historiassa mielenkiinnon kohteena kautta aikojen. Luonnonelementit ovat olleet  taiteen raaka-aineena ja luonto itsessään erilaisten ideoiden edistäjänä.

Aarhusissa toimivan Galleri Imagen johtaja Beate Cegielska on valinnut kuusi tanskalaista nykyvalokuvaajaa näyttelykokonaisuuteen Rendezvous with Nature. Heistä jokainen käyttää luontoa ja luonnon elementtejä ilmaisemaan omia taiteellisia ajatuksiaan sekä henkilökohtaisia unelmiaan ja kokemuksiaan. Näyttelyn taiteilijat ymmärtävät luonnon paitsi taiteellisen ilmaisun välineenä niin myös taiteen edistäjänä. Heidän teoksena eivät pelkästään kuvaa luontoa vaan osoittavat miten he ovat hakeneet  luonnosta visuaalisen kuvastonsa uudistamista.

Näyttely Rendezvous with Nature avaa Pohjoisen valokuvakeskuksen uuden  remontoidun Rantagallerian Kulttuuritalo Valveella Oulussa. Näyttely on osa Nordic Photography Network yhteistyötä, jota Pohjoinen valokuvakeskus koordinoi.  Verkostossa ovat mukana  Centrum för fotografi Tukholmasta, Förbundet frie fotografer ja Fotogalleriet Norjasta sekä Galleri Image Tanskasta.