08.04.2013-21.04.2013
Pietari on rock-valokuvanäyttely
Kahvila Minttu

Valokuvaaja Dmitri Konradt (s. 1954) on valokuvaajien kaupungiksi kutsutun Pietarin fotoaatelia. Hänellä on nykyään seuraajia ja jäljittelijöitä, jotka ovat valmistuneet Konradtin mestariluokasta. Hänet tunnetaan ennen kaikkea värikuvistaan, joissa hän jäljittää Pietarin kirkkautta ja värikkyyttä, jopa räikeyttä, kaupunkiin usein liitetyn mystiikan ja synkkyyden asemesta. Siksi hän siirtyi aikanaan mustavalkoisista kuvista värikuviin - taltioimaan Pietarin seiniä ja sitä, miten pohjoinen ilmasto - tuuli, pakkanen, sade, lumi - kirjoittaa omaa tarinaansa rakennusten pinnoille.

Pietari on rock - valokuvanäyttelyn valokuvat paljastavat taiteilijan nuoruusvuosien varjopuolen, hänen yöllisen minänsä. Konradt oli 1980 -luvulla Rubinshtein kadun rock-klubin hovikuvaajia. Hän tunsi rock-klubin artistit ja tähdet, ja hänelle tarjottiin usein paraatipaikkaa bändien kuvaamiseen. Poseeraamisen taltiointi ei häntä kuitenkaan kiinnostanut, vaan yleensä Konradt livahti vaivihkaa jonnekin yleisön sekaan etsimään juonia ja tarinoita yhtyeiden esiintymisistä. 

Konradt oli taltioimassa DDT-yhtyeen ensimmäistä esiintymistä Leningradissa ja Juri Shevtshukin aiheuttamaa järkytystä paikallisissa kuulijoissa. Hän oli kameroineen paikalla myös silloin, kun Boris Grebenshikovin Akvarium nousi tuntemattomuudesta koko neuvostonuorison palvomaksi bändiksi. Konradtin valokuvat paljastavat, kuinka Maik Naumenko saapui imitoimaan Chuck Berryä rock-klubille Zoopark-yhteensä kanssa. Hän oli paikalla kun nuori Konstantin Kintshev ja Alisa-yhtye räjäyttivät pankin, tai kun Strannyje igry, AuktsYon ja AVIA loivat oman rockteatterin tyylilajin - puhumattakaan Sergei Kurjohinin ja Popouljarnaja mehanikan spektaakkeleista.

Näyttely on osa Suomi-Venäjä Seuran järjestämää Uuden Oulun Venäjä-viikkoa.