21.06.2012-29.06.2012
Tanssiva Muumilaakso
Valvegalleria

21.6. - 20.7.

Avoinna

to 21.6. klo 10-16
22. - 24.6. suljettu
25.6.-20.7. ma-pe klo 10-20, viikonloppuisin suljettu.  Vapaa pääsy.

 

Tanssiva Muumilaakso-näyttely

käsittelee liikettä ja tanssillisuutta Tove Janssonin muumitaiteessa.

Muumilaaksossa tanssitaan. Muumit tanssivat, heidän ystävänsä tanssivat, jopa luonto tanssii ja tanssittaa samalla Muumilaakson asukkaita. Tove Janssonin luomat kuvat tanssivat: niiden sommitelma ja viivat luovat omaa koreografiaansa ja luovat kuvalle rytmin. On kuin tanssi olisi kirjoitettu ja piirretty sisään tarinoihin. Eikä se ole ihme, sillä taiteilija itse rakasti tanssia. 

Tove Janssonin piirrostyyli vaihteli ja kehittyi hänen uransa aikana. Silti liikkeen vaikutelma välittyy kaikkien tyylilajien kautta. Alkuaikojen koristeellisessa tyylissä tapaa tanssillista liikkeen kuvausta vaikkapa teoksissa Muumipeikko ja pyrstötähti tai Vaarallinen juhannus. Ja saman piirteen löytää myös myöhemmissä, ekspressiivisissä kuvituksissa esimerkiksi teoksiin Muumipappa ja meri sekä Näkymätön lapsi. 

Myös kaikilla Muumilaakson hahmoilla on oma koreografiansa, tapansa liikkua ja siten ilmaista itseään. Vilijonkan liikkeet kuvataan aivan toisin kuin Nuuskamuikkusen tai Pikku Myyn. Muumien liikkeet ovat jälleen omanlaisiaan, pyöreämpiä ja pehmeämpiä.

Järjestäjä: 31. Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali 19.-25.11.2012

www.oulunelokuvakeskus.fi/lef

Lisätiedot: Mika Anttolainen, etunimi.sukunimi@oufilmcenter.fi