05.08.2019-11.08.2019
OULU PRIDE 5.8.-11.8.
Valve

Pohjoisen valkeaan kaupunkiin levittäytyy elokuussa viikolla 32 sateenkaaren värit, kun Oulu Pride juhlii yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja hyvinvointia! Tule mukaan toimimaan, osallistumaan ja vaikuttamaan kaikkien yhteiseen tapahtumaan. Tapahtuman teemana on yhteisöllisyys.


Koko ohjelmisto ja lisätietoa:

www.oulupride.fi

Ohjelma Valveella:

Puheenvuoroja Konst o. delissä:


POLITIIKKA

Miten politiikon työssä näkyy yhdenvertaisuus ja miten sitä voi edistää. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun. Paneelin vetää Janne Hakkarainen.

Keskustelemassa aiheesta:

Jenni Pitko (vihr)

Hanna Sarkkinen (vas)

Tarja Tiainen (sd)

Jari Laru (kok)

Elina Lappalainen (kesk)

Aika: ke 7.8. klo 16–18

 

SATEENKAARI KAIKEN IKÄÄ

Minkälaista on elämä sateenkaariseniorina, miten aika on muuttunut ja mitä voidaan tehdä hyvän sateenkaarisenioriuden eteen. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun.

Eveliina: kokemuskouluttaja

Riikka Petäsnoro: Oulun SETA

Rainer Hiltunen: Yhdenvertaisuusvaltuutettu (toimistopäällikkömme)

Touko Niinimäki: Valtakunnan seta, Seniorityön koordinaattori

Kotiväki-hankkeesta: Riitta Vesala ja Marjaleena Kyllönen: Mäntykoti


Aika: to 8.8. klo 16–18

 

TAIDE

Miten se että taitailija on sateenkaari-ihminen vaikuttaa taiteet tekemiseen vai onko sillä merkitystä. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun.

Puhujat:

Niko Niva (sarjakuva)

Tatu Vee (musiikki, drag)

Tessa Astre (kuvataide)

Epe Niiranen (stand up)

Keskustelun vetää Martu Väisänen (Oulu Priden tuottaja, valokuvaaja ja taiteilija)


Aika: pe 9.8. klo 16–18

 

TYÖPAJOJA

Kylttipaja

Tule tekemään mielenilmaisu-kylttisi lauantain kulkueeseen. Jos sinulle on ylimääräisiä maaleja, kylttipohjia tai muuta tarpeellista materiiaalia niin tuo niitä mukanasi. Kylttipaja on avoin kaikille!


Aika: to 8.8. klo 18-20
Paikka: Konstila


Sarjakuva ja rintanappipaja

Oulu Priden sarjakuvapajassa sarjakuva­taiteilija Niko-Petteri Niva opastaa osallistujille sarjakuvataiteen perusteita sekä tehdään improvisaatio­harjoituksia Pride-tunnelmaan sopivista aiheista ja ideoista. Opit myös tekemään oman sarjakuvalehden kotoa löytyvistä tarvikkeista. Lähtötaso­vaatimuksia ei ole, vaan jokainen saa tehdä niin yksinkertaista tai monimutkaista sarjakuvaa kuin haluaa! Omat piirustus­välineet voi tuoda halutessaan, mutta paikan päältäkin löytyy kaikki tarvittava.

Samalla voit tehdä oman rintanappisi paikalta löytyvistä tarvikkeista!

Niko-Petteri Niva on oululaislähtöinen sarjakuvataiteilija, joka on julkaissut omakustannelehtiä, antologiasarjakuvia ja strippisarjakuvia mm. feministisistä ja seksuaalivähemmistöjen elämää käsittelevistä aiheista vuodesta 2012 lähtien. Vuonna 2018 Nivan työryhmä sai Sarjakuvantekijät ry:n Pätkä-apurahan ”Huojuva torni” -nimisen oululaiseen punk-alakulttuuriin sijoittuvan fiktiivisen sarjakuva-albumin työstämiseen.


Aika: pe 9.8. klo 18–21
Paikka: Konstila


FESTIVAALI-INFO

Valveella sijaitsevassa infopisteessä myytävänä Oulu Pride-tuotteita ja pääsylippuja bileisiin. Infotiskin henkilökunta opastaa mielellään priden ohjelmassa, jakaa karttoja ja tietoa Oulu Pridestä.


Aika: ti 6.8.–pe 9.8. klo 12–20
Paikka: Valveen ala-aula