15.06.2017
Omin sanoin -turvapaikanhakijoiden dokumentti
Elokuvateatteri Studio

Torstaina 15.6. klo 15.00 Kulttuuritalo Valveen elokuvateatteri Studiossa (Hallituskatu 7) nähdään ensiesityksessä nuorten turvapaikanhakijoiden tekemä dokumenttilelokuva. Elokuva kertoo turvapaikanhakijoiden elämästä ja siitä, millaista on elää ilman lupaa tilanteessa, missä mikään maa ei halua antaa turvapaikkaa.

Elokuva on työstetty kesäkuun alun aikana turvapaikanhakijoiden nelipäiväisessä elokuvatyöpajassa Oulussa. Toiminnan tavoitteena on ollut antaa turvapaikanhakijoina saapuneille nuorille aikuisille ääni Suomessa ja tarjota välineitä aktiivisina kansalaisina toimimiseen sekä tukea heitä Suomeen kotoutumisessa. Hankkeen toivotaan myös lisäävän suomalaisten solidaarisuutta turvapaikanhakijoita kohtaan. Työpajan ovat järjestäneet Kirkon Ulkomaanavun nuorisoverkosto Changemaker, Valveen elokuvakoulu, Vuolle Setlementti ry sekä ODL:n Esikoto - esikotouttamisen kehittämishanke Pohjois-Pohjanmaalla.

 

Elokuvan tehneitä turvapaikanhakijoita on paikalla elokuvan esityksessä. Tapahtuma on maksuton. Tapahtuman kesto noin 30 minuuttia.