04.05.2009-05.05.2009
Finnegans Wake- lukuperformanssi

Finnegans Wake alusta loppuun

James Joycen viimeiseksi jäänyt teos Finnegans Wake on yksi kirjallisuuden historian tunnetuimmista ja tutkituimmista teoksista, mutta näennäisen vaikeutensa samalla yksi vähiten luetuista. Muun muassa nobelisti Samuel Beckett onkin todennut, että Finnegans Wake ei ole romaani jostain, vaan se jokin itse, eikä sitä voi lukea, vaan se pitää katsella ja kuunnella.

Oulussa tarjoutuu mahdollisuus tähän toukokuun alussa, kun teoksen julkaisusta tulee kuluneeksi tasan 70 vuotta. 4.-5.5. Valvesalin valtaa noin 36 tuntia kestäväksi uumoiltu lukuperformanssi: Finnegans Wake -kirjan ensisanat luetaan ääneen maanantaiaamuna kello 10, ja lopussa arvellaan oltavan tiistai-illan kello 22 mennessä. Kirjaa lukemassa on ainakin parikymmenpäinen joukko kirjallisuuden ystäviä. Sisään ja ulos lukutilasta voi kulkea vapaasti koko tapahtuman ajan, jos ja kun ei saata koko puolitoistavuorokautista ääneenlukua seurata.

Tempauksen takana on Kaltion toimittaja, kirjallisuuden maisteri, Huutomerkki ry:n puheenjohtaja Paavo J. Heinonen. Yhteistyötahoina luennan mahdollistavat Valistustalo Oy, Oulun kaupungin kulttuurilautakunta, Kulttuuritalo Valve sekä Nispero Kirjakahvila. Jos haluat mukaan tapahtumaan lukijaksi, lähetä sähköpostia osoitteeseen paavojii@gmail.com.

ma-ti 4.- 5.5., Valvesali