01.04.2009
VOIMAUTTAVA VALOKUVA -MENETELMÄN ESITTELY

Miina Savolaisen elämyksellinen ja kuviin perustuva luento Maailman ihanin tyttö –projektista sekä Voimauttava valokuva -menetelmän esittely kulttuuritalo Valveen Valvesalissa keskiviikkona 1.4.2009 klo 14-16.30.

Tilaisuuden ohjelma:
klo 14-15.15 Maailman ihanin lapsi - valokuva ja nähdyksi tulemisen tarve
15.15-15.30 tauko
15.30-16.30 Voimauttava valokuva perhesuhteiden vahvistamisessa ja ammatillisena hoidollisena välineenä

Ilmoittautumiset ti 31.3.2009 mennessä: katri.laiho@ouka.fi tai p. 044 703 7544

Maailman ihanin tyttö herättää pohtimaan valokuvan mahdollisuuksia vaikuttaa yhteiskunnallisella ja henkilökohtaisella tasolla.

Rakastettu Maailman ihanin tyttö on vuodesta 1998 alkaen jatkunut yhteisöllinen valokuvaprojekti, jonka valokuvaaja, taide- ja sosiaalikasvattaja Miina Savolainen on toteuttanut yhteistyössä kymmenen lastenkodissa kasvaneen nuoren naisen kanssa. Eri vuosina otetut valokuvat dokumentoivat nuorten kasvua. Maailman ihanin tyttö - valokuvissa nuoret ovat opetelleet katsomaan itseään lempeämmin, korjaamaan itse häpäisevien katseiden jälkiä ja kantamaan vastuuta omasta hyvinvoinnistaan.

Kokonaisuudessaan yli sadan valokuvan näyttelysarja kiertää kotimaassa ja ulkomailla. Tyypillisesti näyttely moninkertaistaa tavanomaiset kävijämäärät ja kerää poikkeuksellisen koskettuneen ja vuolaan yleisöpalautteen. Huostaanotettujen tyttöjen tarinaan tiivistyy jokaisen ihmisen elämään kuuluva hyväksynnän ja hylkäämisen perusdraama. Tunnistettavuudessaan se herättää ihmiset pohtimaan valokuvan mahdollisuutta vaikuttaa yhteiskunnallisella ja henkilökohtaisella tasolla.

Voimauttavan valokuvan menetelmää sovelletaan muun muassa pedagogisessa ja terapeuttisessa työssä sekä työyhteisöjen kehittämisessä. Valokuvaa voidaan käyttää empowerment-prosessin käynnistäjänä kasvatus-, hoito- ja terapeuttisen työn aloilla ja työyhteisön kehittämisessä.

Projekti, Miina Savolainen ja voimauttavan valokuvan menetelmä on palkittu Lastenkulttuurin valtionpalkinnolla 2006, Vuoden nuori valokuvaaja -palkinnolla sekä Suomalainen Lääkäriseura Duodecimin kulttuuripalkinnolla 2005.

Lisätietoa menetelmästä ja Maailman ihanin tyttö -projektista: www.voimauttavavalokuva.net

Tervetuloa!