06.02.2015
Uskontojen ja katsomusten yhteisymmärryksen viikon illanvietto
kahvila Minttu

Oulun eri uskontokuntien edustajia kokoontuu kahvila Minttuun perjantaina 6. helmikuuta kello 18.30 uskontojenvälisen yhteisymmärryksen teemaviikkoa juhlistavan tapahtuman merkeissä. Luvassa on rento ja epämuodollinen illanvietto, johon jokaisen uskontokunnan edustajat tuovat mukanaan jotain omasta kulttuuristaan. Illan aikana on luvassa musiikkiesityksiä, pientä tarjoilua sekä keskustelua, tutustumista ja mukavaa yhdessäoloa.

”Uskontojenvälisen dialogin merkitys kasvaa maailmassa koko ajan ja on tärkeää, että keskusteluja käydään monella eri tasolla. Opillisten puheenvuorojen ohella on hyvä oppia tuntemaan eri tavalla ajattelevia ja uskovia ihmisiä. Kun tunnemme toisemme, säilyvät välit mutkattomina myös kriisitilanteissa,” Oulujoen seurakunnan kappalainen Ilkka Mäkinen kertoo ajatuksesta tilaisuuden takana.

Kaikille avoimessa tapahtumassa ovat edustettuina Pohjois-Suomen islamilainen yhdyskunta, Myöhempien aikojen pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkon Oulun seurakunta, Oulun Bahá'í-yhteisö, Oulun ortodoksinen seurakunta ja Oulun ev.lut. seurakunnat.

Lisätiedot:

Oulujoen seurakunnan kirkkoherra Satu Saarinen, satu.saarinen@evl.fi, p. 040 556 7840

Oulujoen seurakunnan kappalainen Ilkka Mäkinen, ilkka.makinen@evl.fi, p. 050 433 4095

Oulun Bahá’i-yhteisö, Yrjö Mikkonen, mikkonen.yrjo@gmail.com, p. 044 333 9026

Myöhempien aikojen pyhien kirkko, Pentti Airaksinen, pentti.airaksinen@xemec.com

Oulun islamilainen yhdyskunta, Abdul Mannan, amannan@sun3.oulu.fi

Oulun ortodoksinen seurakunta, Marko Patronen, marko.patronen@ort.fi