12.04.2013
Runoilta
Oulun Vuoden Taiteilija 2013 Heli Slunga

Taikuri, huijari, varas

Runoesitys Taikuri, huijari, varas on tummasävyinen ja surrealistinen oodi. Runoilija on taikuri, huijari ja varas. Hän heittää verkkonsa, mutta rimpuilee siinä itsekin. Hän käyttää suuria sanoja kunnes ne halkaisevat suun. Vakava ilveillään hajalle. Kellarikomerot käännetään. Illuusiot ensin luodaan, ja kun ne ovat aikansa kimmeltäneet, lyödään hajalle. Kun näytös on ohi, sirkus jatkaa toisiin kaupunkeihin, toisiin todellisuuksiin. Pimeässä yössä etenee runoilijan karavaani, valkoiset klovninkasvot ainoana valonaan.

Heli Slunga ja Jaana Seppänen esittävät haitaristi Kaisa Ristiluoman kanssa pienimuotoisen maagismusiikillisen runoshown.

Tekstit ja lausunta: Heli Slunga
Lausunta ja laulu: Jaana Seppänen
Säestys: Kaisa Ristiluoma

Mitä tapahtui Anne-Mari Strengille 24. elokuuta?

Teinitytön katoamismysteeri sijoittuu yläkoulun myrskyisään maailmaan. Katoamisillasta ja salaperäisestä Anne-Mari Strengistä luodaan yleisön avustuksella mentaalinen rekonstruktio. Esityksen lähtökohtana on houkutella fiktion keinoin esiin mahdollisia muistikuvia ja tapahtumainkulkuja.

Esityksen Mitä tapahtui Anne-Mari Strengille 24. elokuuta? ovat käsikirjoittaneet ja valmistaneet Laura Lindstedt ja Sinikka Vuola. Äänisuunnittelu Martti-Tapio Kuuskoski.

Pe 12.4. klo 18.00, Valvenäyttämö

Liput 10 € Valveen lippumyymälästä (08 5584 7575), avoinna ke - su klo 12 - 19

Lue lisää