17.08.2014
Terho Keskitapio: The 2nd

Rovaniemeläinen jazzkitaristi Terho Keskitapio julkaisee uuden levynsä "The 2nd". Levy on nimensä mukaisesti Keskitapion toinen soolojulkaisu. Hyvän vastaanoton saanut ensimmäinen levy "Unsteady Rhythm" ilmestyi vuonna 2007. Ilmestyttyään levy oli myös kulttuurillisesti merkittävä, sillä se oli ensimmäinen yksittäisen pohjoissuomalaisen jazzartistin soololevy. Nyt elokuussa ilmestyvä uusi levy tuo lisää eloa pohjoiseen jazzkulttuuriin.

Keskitapio (s.1974) aloitti kitaransoiton jo 10 vuoden ikäisenä ja tuolloin alkoivat myös ensimmäiset bändikokeilut. Vuonna 1994 tie vei Ouluun ja samoihin aikoihin jazz alkoi saamaan vahvaa otetta parikymppisestä kitaristista. Vuosituhannen vaihteessa Keskitapio oli jo tuttu esiintyjä useimmilla suomalaisilla jazzfestivaaleilla. Oulussa hän opiskeli musiikinopettajaksi ja toimi erilaisissa musiikinopetustehtävissä. Rovaniemelle hän palasi vuonna 2010 ja työskentelee yläkoulun ja lukion musiikin lehtorina sekä keikkailee edelleen aktiivisesti. Keskitapio on esiintynyt kotimaan jazzfestivaalien lisäksi myös Ruotsissa, Norjassa ja Venäjällä. Uusi levy perustuu kitaran, kontrabasson ja rumpujen ilmavaan trio-soundiin. Kokoonpanoon kuuluvat Keskitapion lisäksi lappilaislähtöiset, nykyään oululaiset Tapio Tekoniemi (basso) ja Esa Virkkula (rummut). Tekoniemi ja Virkkula ovat Keskitapion pitkäaikaisia soittokavereita ja tämä yli 15 vuoden yhteistyö kuuluu levyllä saumattomana yhteissoittona. Levyn parilla raidalla trioa täydentää oululainen kokenut ja monipuolinen trumpetisti Samu Forsblom.

"The 2nd" jatkaa esikoislevyn tapaan amerikkalaisen jazzkitaratradition viitoittamalla tiellä, mutta lisäksi tällä levyllä kuullaan myös bluesin sävyjä sekä groovaavaa meininkiä. Ohjelmisto koostuu jazzstandardeista ja Keskitapion omista sävellyksistä.

Terho Keskitapio - kitara
Tapio Tekoniemi - kontrabasso
Esa Virkkula - rummut 
Samu Forsblom - trumpetti

Su 17.8. klo 18.00, Valvesali

Liput 15/10 € Valveen lippumyymälästä

Lisätietoja