12.08.2012
Martti Suosalo: Jacques Brel-konsertti
Oulun Muusajuhlat

Oulun Juhlaviikkojen, Kulttuuritalo Valveen ja Huutomerkki ry:n yhteistuotantona järjestettävässä konsertissa näyttelijä Martti Suosalo tulkitsee Jacques Brelin kuolemattomia ja karhean kauniita kappaleita uusina suomennoksina.

Suosaloa ja belgialaista laulaja-lauluntekijää Jacques Breliä (1929–1978) yhdistää se, että molemmat menevät tulkinnoissaan voimiensa äärirajoille. Suosalo tulkitsee Brelin usein karkeitakin, mutta samalla kauniita, tunteikkaita ja kärkeviä lauluja antaumuksella ja koko kehollaan. Rujon rakkauden illan jokainen laulu on oma tarinansa ja konsertti kuin musiikillinen monologi.

Martti Suosalo on suomentanut Brelin kappaleet yhdessä Pekka Tegelmanin kanssa, joka myös soittaa kitaraa illan konsertissa. Mukana on uusia versioita mm. lauluista Amsterdam ja Ne Me Quitte Pas, jotka ovat Brelin tunnetuimpia kappaleita.

Suosalon ja Tegelmanin lisäksi yhtyeessä soittavat rumpali Jan Noponen  sekä kontrabasisti Tero Siitonen.

Martti Suosalo on useissa kotimaisissa elokuvissa ja televisiosarjoissa esiintynyt näyttelijä, jota on erityisesti pidetty lahjakkaana muuntautujana. Hän on esittänyt uskottavasti useita  tunnettuja suomalaisia kulttuurihahmoja kuten Reino Helismaata, Jean Sibeliusta ja Irwin Goodmania. Nykyisin hän kuuluu Helsingin Kaupunginteatterin henkilökuntaan.

Esityksen kesto n. 1 h 15 min. 

Su 12.8. klo 17, Valvesali.  HUOM!  Konsertti on loppuunmyyty.

Liput 12 euroa Kulttuuritalo Valveen lippumyymälästä (ke - su klo 12 - 19)

Muusajuhlien koko ohjelman löydät täältä.