18.08.2011
Jazz- ja chansonkonsertti

To 18.8. klo 19, Valvesali.  Liput 10 e Valveen lippumyymälästä, avoinna ke - su klo 12 - 19.

Valveen konserttisali täyttyy glamourista, tyylistä ja karismasta kun Helsingistä saapuu Muusajuhlien ja Juhlaviikkojen vieraiksi kaksi hyvin persoonallista jazzlaulajaa.

Sensuelli laulaja ja monipuolinen viihdealan ammattilainen Helena Lindgren esiintyy yhdessä oululais-helsinkiläisen huippukokoonpanon kanssa. Monipuolisessa ohjelmistossa luvassa viihdyttävää jazzia, elokuvamusiikin helmiä ja muita klassikoita.

Helenaa säestävät oululaiset Sami Juntunen (piano), Olli Estola (rummut) ja Olli Tuomainen (saksofoni) sekä mm. UMO:ssa, Piirpauke -yhtyeessä ja Jukka Tolosen yhtyeessä soittanut Ilkka Hanski Helsingistä (basso).

Chansonit soivat täynnä tunnelmaa kun persoonallinen tulkitsija Katariina Guthwert esittää ranskalaislaulelmia viime vuosisadan varrelta tähän päivään. Laulajan virheettömän ranskan salaisuus on hänen ranskalaisissa juurissaan. Ohjelmistoon kuuluu myös jazzkipaleita aina 1920-luvulta 1950-luvulle.

Säestäjinä toimivat Helsinki Syncopators -yhtyeessäkin soittavat mainiot tunnelmanluojat Antti Utriainen (piano) ja Ukulele Igor (ukulele ja muut kielisoittimet), joiden persoonallinen soitanta rakentuu villin ja svengaavan mutta sopuisan yhteiselon ympärille.

Kulttuuritalo Valve, Oulun Juhlaviikot, Huutomerkki ry