03.09.2011
Erikoismiehet
Oulun Päivät

Erikoismiehet syntyi jo yli kymmenen vuotta sitten (nimellä Kalapojat) parikymppisten kaverusten omakohtaisista kokemuksista päiväkoti-ikäisten lasten parissa. Yhtyeen jäsenet ovat suurimmalta osin kaikki työskennelleet päiväkodeissa ja kokevat työn lasten kanssa omakseen huolimatta sitä, että ovat suomalaisen musiikkimaailman eturintaman muusikkoja niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Heidän henkilökohtaiset - niin lämpimät kuin traagisetkin - muistot omasta lapsuudestaan antavat omaleimaisen piirteen Erikoismiesten musiikille.
Kyse ei ole ainoastaan lapsen hauskuuttamisesta, eikä toisaalta myöskään tulospainotteisen yhteiskunnan tarpeesta täyttää pedagogisella sisällöllä yhä nuorempien lasten elämät, vaan lapsen kohtaamisesta ihmisenä ja maailman kokijana. Miehet eivät halua opettaa lapsille mitään, vaan ennemminkin muistella ja pohdiskella yhdessä lasten kanssa elämän monimuotoisuutta ja hauskanpidon yhteydessä luoda kotoisa ja lämmin ilmapiiri, jossa mielikuvituskin pääsee laukkaamaan ja jossa lapselle annetaan itselle mahdollisuus osallistua itse esitykseen.

Oulun keikalla on kokoonpano Ilmari Pohjola (laulu, kitara), Juhani Ahola (basso, laulu), Niko Kumpuvaara (harmonikka, laulu) ja Tuomas Timonen (rummut, laulu). 

La 3.9. klo 14 ja 16, Valvesali

Liput 5 € Valveen lippumyymälästä

Oulun Päivien sivuille