30.09.2010
Gabriel Byrne - Stories from Home
Irish Film Week

Pat Collins, Irlanti 2008

Dokumenttielokuva luo tunnelmallisen muotokuvan miehestä, joka on viettänyt koko uransa ja elämänsä vapaaehtoisesti maanpaossa. Teos ylittää tätä tyylilajia usein vaivaavat rajoitukset ja kykenee todella elokuvamaiseen tulkintaan. Dokumentissa käsitellyt aiheet ovat syvästi henkilökohtaisia ja tuovat selkeästi ilmi elokuvan tekijän ja sen päähenkilön välillä vallinneen luottamuksen. 

Irlantilainen Gabriel Byrne on viimeisten 30 vuoden aikana vakiinnuttanut asemana yhtenä sukupolvensa johtavista näyttelijöistä. Hän on näytellyt monissa elokuvissa, mukaanlukien Miller's Crossing ja Epäillyt, ja viimeksi hänet on nähty televisiosarjassa Terapiassa. Byrne on myös toiminut tuottajana muunmuassa Oscar-ehdokkuuden saaneessa Isän nimeen -elokuvassa. Maineikas kriitikko David Thompson on kuvaillut hänen esiintymistään Miller's Crossing -elokuvassa "yhdeksi parhaista roolisuorituksista amerikkalaisessa elokuvassa".

Dokumentti kertoo tarinansa valokuvien, kotivideoiden, arkistopätkien ja haastattelujen kautta. Kaikki nämä elementit yhdistyvät upeaksi muotokuvaksi miehestä, joka elokuvan alkukohtauksessa jakaa vilpittömän hetken yleisön kanssa yrittäessään löytää yhteyttä tuttuun todellisuuteen.

Kesto 76 min, liput 3 / 2 €

Elokuva on englanninkielinen, eikä siinä ole tekstitystä.

To 30.9. klo 18, Valvesali

Näytöstä seuraa keskustelutilaisuus, jossa elokuvan ohjaaja Pat Collins vastaa yleisön kysymyksiin.