26.09.2010-29.09.2010
Dónal Lunny - Follow the Music
Irish Film Week

Nuala O'Connor

Dónal Lunny on yksi merkittävimmistä hahmoista irlantilaisen nykymusiikin alalla viimeisen 40 vuoden ajalta. 

Hän on multi-instrumentalisti, soolomuusikko, yhtyemuusikko, sovittaja, säveltäjä ja tuottaja (Emmet Spiceland, De Dannan, The Bothy Band, Elvis Costello, Christy Moore, Planxty, Moving Hearts, Frank Harte, Mary Black, Altan, Sharon Shannon, The Kodo Drummers, Van Morrison, Emmy Lou HarrisSteve Earle, The Edge ja Bono).

Lunnylla on ollut keskeinen asema irlantilaisen musiikin kehityksessä 1960-luvulta lähtien. Hän on työskennellyt Seamus Heaneyn kanssa ja säveltänyt musiikkia niin teatteriin kuin elokuviinkin. Hän on tunnettu tavastaan kiinnittää huomiota yksityiskohtiin; hänen mottonsa on "huolellisen työn jäljet kestävät kauan". Hän on ansainnut maailmanlaajuisen musiikkiyhteisön kunnioituksen ja saanut maailman kuuntelemaan sitä, mitä nykyään kutsumme irlantilaiseksi musiikiksi. Hän on junaillut monia musiikillisia tapaamisia ja yhteentörmäyksiä uransa aikana.

Follow the music on dokumentti, joka tuo ensimmäistä kertaa nähtäville intiimin muotokuvan taiteilijasta, miehestä ja hänen musiikistaan, hänen nuoruudestaan Newbridgessä iiriä äidinkielenään puhuvan äidin ja pohjoisirlantilaisen isän kanssa, sekä varhaisesta oivalluksesta, että perinteinen kansanmusiikki tulisi olemaan hänen taiteilijauransa inspiraation lähde.

Kesto 55 min, liput 2 €

Elokuva on englanninkielinen, ei tekstitystä

Su 26.9. klo 18.30
Ke 29.9. klo 18, elokuvateatteri Studio

Lue lisää