16.10.2016
Luonnonkuvaaja Hannu Hautalan Kuusamon vuosikymmenet -seminaari
Elokuvateatteri Studio ja Valvegalleria

Luonnonkuvaaja Hannu Hautalan Kuusamon vuosikymmenet
Seminaari su 16.10.2016 klo 15
Kulttuuritalo Valve

Palkittu luontokuvaaja Hannu Hautala kertoo kuvaamisesta ja kuvistaan avoimessa "Luonnonkuvaaja Hannu Hautalan Kuusamon vuosikymmenet" -tilaisuudessa kulttuuritalo Valveen elokuvateatteri Studiolla sunnuntaina 16.10. klo 15. Tilaisuudessa tutustutaan myös Metsän poika -näyttelyyn Valvegalleriassa Hautalan johdolla. 

Tilaisuuden kesto: n. 2 tuntia
Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!
(Huom! Elokuvateatteri Studion paikkamäärä on rajallinen, 45 paikkaa.)


HANNU HAUTALA: Metsän poika
Näyttely Valvegalleriassa 5.10.–30.10.2016
Avoinna päivittäin klo 10–20 

Hannu Hautala on Koillismaan luonnon suojelija, kirjailija ja maamme luontovalokuvauksen todellinen grand old man. Hänen ensimmäinen luontokirjansa Erämetsän elämää ilmestyi vuonna 1968. Kirjan saaman suosion ja sitä seuranneen julkisen tuen turvin hän jätti autoasentajan työnsä ja ryhtyi päätoimiseksi luontokuvaajaksi. Hautala tunnetaan erityisesti pohjoisen metsän ja lajiston kuvaajana.

Metsän poika -näyttely valaisee Hannu Hautalan pitkää uraa vuodesta 1966, jolloin hän otti ensimmäisen merkittävän valokuvansa – korpista. Hautala valitsi näyttelyyn yhden valokuvan jokaiselta valokuvausvuodeltaan ja kirjoitti kuvauskohteista ja kuvaustilanteista opastavat ja humoristiset tekstit.

Vuonna 2014 Pro Finlandia -mitalilla palkitun Hautalan valokuvia arvostetaan ympäri maailman. Hän on julkaissut yli 50 kirjaa, ja niitä on käännetty yhdeksälle kielelle. Oulun yliopisto vihki Hautalan filosofian kunniatohtoriksi vuonna 2002, ja hänelle on myönnetty tiedonjulkistamisen elämäntyöpalkinto vuonna 2012.

Metsän poika -näyttely on samalla elämäkerta, luontovalokuvauksen historiakatsaus ja suomalaisen luonnonsuojelun tarina. Näyttelyn kuvat on myös julkaistu Metsän poika -kirjassa (Metsäkustannus, 2014).