Minna Kemppainen

 
Lapsena halusin runoilevaksi hammaslääkäriksi, joka toimii sivutyönään ninjana.
Ihan tällaista uraa en ole (vielä) päässyt kokeilemaan, mutta aikamoista vaihtelua on opiskelujen ja työelämän suhteen riittänyt.
 
Olen valmistunut lukion jälkeen oppisopimuskoulutuksella lähihoitajaksi ja sitä työtä tein yhteensä neljän vuoden ajan synnyinkunnassani Suomussalmella. Työskentelin lastenkodissa, jossa hoidettiin huostaanotettujen lasten ja nuorten lisäksi myös vanhuksia, ja tarjottiin ensi- ja turvakotipalveluja. Tämä monipuolinen kokemus hoitoalalta ei suinkaan mennyt hukkaan, vaikka mieli paloikin seuraavaksi kirjoittamisen ja kirjallisuuden pariin.
 
Kirjoittaminen ja lukeminen ovat aina olleet rakkaimpia harrastuksiani, joten päätin Ouluun muutettuani hakeutua opiskelemaan Limingan taidekoulun kirjoittajalinjalle. Seuraava luonteva askel oli kirjallisuuden opiskelujen aloittaminen Oulun yliopistossa. Onnekseni olen saanut tehdä oman alani töitä läpi opiskeluaikani. Arvokkaita kokemuksia ovat olleet vuosien varrella antamassa toimittaja-kriitikon työni kulttuurilehti Kaltiossa sekä sanataiteen tuntiopettajan pesti Valveen sanataidekoululla.
Työstän parhaillaan esikoisromaaniani töiden ja opiskelujen ohessa, joten rakkaan harrastukseni ammatillistuminen ei ole ainakaan vähentänyt syviä tunteitani sanataidetta kohtaan.
 
Taiteilijat ja kulttuurikuriirit-hanke osui oikeaan kohtaan elämässäni. Olin jo pidempään pohdiskellut, miten saisin yhdistettyä aikaisemman työkokemukseni hoitoalalta nykyiseen rakkauteeni taide- ja kulttuurialaan. Tässä olen mukana sanataiteilijana, mutta haluaisin hyödyntää poikkitaiteellisia metodeja työskentelyssäni.
 
Haluan tuoda iloa ja onnistumisen kokemuksia työssä kohtaamilleni ihmisille, ja luulenpa, että työntekijänä saan itsekin erilaisilta ihmisiltä paljon inspiraatiota ja hyviä muistoja. Arvokkaita ovat myös työyhteisössä syntyvät uudet kontaktit toisiin taiteilijoihin ja tekijöihin - näistä törmäyksistä ei jää mustelmaa vaan mahtavia yhteisiä ideoita!
 
Haluaisin erityisesti taiteilla mielenterveys- ja päihdekuntoutujien sekä vanhusten kanssa. Suhtaudun toki avoimesti myös ehdotuksiin työstä toisenlaisissakin ympyröissä, joten saapi ottaa yhteyttä!