Kaikille yhteisen kulttuurin asialla!

 

Taiteen virkistävää voimaa oli tarjolla kulttuuritalo Valveen kaikille avoimissa tilaisuuksissa perjantaina 7.6.2013 klo 10.00 – 11.30 ja uudestaan klo 13.00 – 14.30.

Päivän aikana oli mahdollista tutustua runomuotokuvaan, tehdä varjoteatteria, rentoutua karvapallohieronnassa, tutkia Elämän matkalaukkua ja ennen kaikkea jututtaa taiteilijoita ja kuriireja kahvittelun lomassa.

Työpajat tarjosivat kohtaamispaikan erityisesti taiteelle, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille sekä heidän asiakkailleen. Paikalle tuli väkeä toimintakeskus Kipinästä, Veeran verstaalta, Oulun Muistiyhdistyksestä, tulevasta Tuiran mielenterveyskeskuksesta, Kontinkankaan työkeskuksesta, Intiön hoivakodista, MindFood Oy:stä, Keskustan palvelukeskuksesta ja Nuorten Ystävät Ry:stä.

Työpajat tavoittivat lähes 80 ihmistä. Eräs heistä kertoi tilaisuuden tarjonneen ihanan pysähdyspaikan, jossa sai uusia ideoita omaan työhönsä. Niinhän se on, että oman kokemuksen kautta saa vahvemman otteen uudesta työskentelymenetelmästä.

Kun ihmisiltä kysyttiin päivän päätteeksi, millainen olo päivästä jäi, saatiin seuraavanlaisia vastauksia:

INNOSTUNUT, LUOVA, POSITIIVINEN, ILOINEN, SEESTEINEN, MIELENKIINTOINEN, LÄMMIN,

POSITIIVINEN YLLÄTYS, RAUHALLINEN, PIRTEÄ, KIITOLLINEN, ETEENPÄIN MENEVÄ, MUKAVA,

PÖHINÄ, TYYTYVÄINEN JA ONNISTUNUT.

Tämä palaute lämmittää edelleenkin sydäntäni; ryhmämme tekee tärkeää työtä. Kulttuurista hyvinvointia -työskentely ei ole mitään ylimääräistä, vaan sillä on selvä tilaus ja tarve erilaisissa hyvinvointiympäristöissä!

-Merja

 

Varjoteatteriesitys käynnissä.

 

Timo kirjoittaa runomuotokuvaa.

 
 

Henna ohjaa karvapallohierontaa.

 

Jenni opettaa metsäryijyn solmimista.

 

Kuvat Heidi Risto