Uuden äärellä

 

Yrttipurkistani kurkistaa pieni vihreä verso. Kevään kirkas auringonpaiste on houkuttanut sen tervehtimään minua. Versot jotenkin kuvaavat tätä kevättä niin hyvin. Ne ovat uuden alkuja, lupauksia huomisesta ja muistuttavat tästä hetkestä. Ne kuvaavat lumen alta paljastuvaa elämää, auringon tuomaa voimaa sekä sitkeyttä ja sisua. Mikä olisikaan parempi aika aloittaa jotakin uutta kuin kevät.

Taiteilijat ja kulttuurikuriirit ovat nyt kevään korvilla tulleet uuden äärelle tavoitteenaan toteuttaa erilaisiin hyvinvointiympäristöihin kohdennettuja kulttuurituotteita. Reilu kaksi viikkoa sitten astuin huoneeseen työtovereitteni sekaan ja ymmärsin hyvin äkkiä, että tässä on porukka täynnä ammattitaitoa, intoa ja motivaatiota. Taiteilijoiden ja kuriirien vahvuudet ovat monipuoliset ja osaamista löytyy sanataiteen, valokuvauksen, mediakasvatuksen, musiikin, muotoilun, suunnittelun ja tanssitaiteen saralta, vain muutaman mainitakseni. Kaiken osaamisen seasta tunnen aistivani myös varauksetonta iloa ja intoa tehdä yhdessä hienoja kokonaisuuksia, joiden avulla voimme tuottaa myös muille hyvää mieltä, iloa ja hyvinvointia.

Ideamme versovat ja tunnen, että meissä on se voima aloittaa jotakin uutta: paljastaa lumen alta elämä, joka saa hymyn huulille ja muistuttaa meitä tästä hetkestä. Innolla odotankin, mitä versoistamme kasvaa ja millaisia kulttuurin kukkasia hankkeestamme puhkeaa.

-Jenni Perttu