Kurinaa -Onko sulla kulttuurinnälkä?

22.8 Oulun keskusta täyttyi jälleen Taiteiden yön tapahtumista, yllätyksistä ja yhdessä olon tunnelmasta. Mekin järjestimme Kurinaa piknikin kaikille kulttuurinnälkäisille. Pystytimme teltan Madetojan puistoon ja viereen saimme ystäväksemme Esteetön ry:n Estetteettömän piknikin. Se sopi hyvin, sillä molemmilla meillähän on samankaltainen päämäärä toimissamme: taidetta tavoitettavaksi mahdollisimman monenlaisille ihmisille erilaisiin ympäristöihin helposti, yhdessä tehden, ketään ulkopuolelle rajaamatta.

 

 

 

 

Illan aikana ohjelma limittyi mukavasti kahden teltan välillä. Esteetön ry piti yllä liikkeen sykettä mm. yllä näkyvässä Tanssikakarokessa ja me tarjosimme maistiaisia niistä työpajoista, joita olemme jo ohjanneet ja olipa mukana uusiakin ideoita, joita voisi kehittää eteenpäin. Vatsan kurinoihin menumme tarjosi mm. omien runojen kirjoittamista jättikokoisilla sanakorteilla. Yksi illan aikana syntynyt runo:

”Sulkeutunut syyspimeä tuntee jälki sinä syleilevä hymy”

 

 

Mielikuvamaalauksessa kuvitteellinen, itse valittu väri, levittyi paksuilla maalipensseleillä sekä pienille että suurille käsille ja kasvoille. Teltan perällä, pimeimmässä nurkassa oli puolestaan UV-maalausta. Nämä todelliset maalit reagoivat UV- valoon, joka saa ne hohtamaan tainomaisesti niin paperilla kuin kasvoissakin.

 

 

Pimenevään elokuun iltaan löysi tiensä myös varjoteatteri-Elefantti, joka ei tiennyt kumpi pää oli kumpi pää. Onneksi keskellä aavikkoa ollut aurtokorjaamo ja eräs likinäköinen, lyhyenläntä mies toivat lopulta ratkaisun. Itse hellyin täysin tälle tarinalle lasten kiljahdellessa eturivissä ja pyrkiessä pujahtamaan esiintyjien luo verhon taakse. Esitys nauratti ja muutama muukin aikuinen huokaisi ihastuksesta kanssani.

 

 

Piknik vierainamme esiintyivät lisäksi muusikot Antti Viitala sekä Roku Rousu Lonesome sweat feat. Antti Viitala. Letkeää tunnelmaa!

Suuri kiitos kaikille taiteiden yöhön kanssamme osallistuneille!

Henna

 

 Katso video:

 

Kuvat: Heidi Risto