Naamiot lasten oikeuksien puolesta

Osallistuimme lastenkulttuurikeskusten verkosto Taikalampun seminaariin Hämeenlinnassa. Tutustuimme seminaarissa lapsen oikeuksien päivän tempaukseen, jossa valmistetaan syksyn aikana lasten kanssa työpajoissa puolinaamioita. Jokainen keskus tekee naamiot oman vaalipiirinsä kansanedustajille, joita meillä Oulun alueella on 18. Mukaan lähetetään lasten omia toiveita päättäjille.

Testasimme naamioiden tekoa käytännössä. Kuvissa Jenni odottaa, että kipsinaamiopohja kuivuu. Työpajavaihe oli hauskaa ja rentouttavaa.

 

 

 Työpajan alussa tehdään kipsisideharsosta naamiopohja. Tämän jälkeen pohjan päälle tehdään paperisuikaleista, vedestä ja liimasta paperimassanaamio. Naamion kuivuttua se maalataan oman näköiseksi. Työpajan aikana keskustellaan siitä kuka päättää lasten asioista Suomessa, kenelle naamiot lähetetään ja miksi kansaedustajille lähetetään toiveita.

 

 

Lapsen oikeuksien päivän 2013 yhteisenä kansallisena teemana ovat vammaisten lasten ja nuorten oikeudet. Päivää vietetään vuosittain 20. marraskuuta. Tänä vuonna tuodaan esiin vammaisten lasten ja nuorten omia mielipiteitä ja kokemuksia, voimavaroja ja mahdollisuuksia. Samalla arvioidaan vammaisten lasten ja nuorten ihmisoikeuksien toteutumista Suomessa. Taikalampun tempauksessa nostetaan esiin kaikkien, myös vammaisten, lasten kulttuuriset oikeudet positiivisella tavalla.

 

Lähdemme innolla mukaan tempaukseen yhden Oulun koulujen erityisluokan kanssa!

 

Virve ja Jenni