Tervetuloa tarinoiden Saareen 

Saareen-näyttelyn työpajatarjotin päiväkodeille, kouluille, iltapäiväkerhoille ja oppilaitoksille 25.4.–31.5.2013

Olipa kerran vene. Oli vedenalinen täynnä outoa väkeään ja kadonneita aarteitaan. Oli huokaava sumu, sitkeästi tietä johdattava majakka ja horisontissa siintävä maankamara. Olipa kerran matka Saareen.

Lumotut sanat – Lasten ja nuorten sanataideviikot tuo suomalaiset meri-, vesi- ja saarikertomukset kulttuuritalo Valveelle, kun suursuosion saanut Saareen-näyttely palaa kiertueeltaan hetkeksi kotikonnuilleen. Festivaalikeväässä Saareen rantautuu uusia kirjoja ja taideteoksia uusine tarinoineen.

Näyttely avataan Lumotut sanat -festivaalin avajaispäivänä 24. huhtikuuta, ja siellä voi vierailla päivittäin aina kesäkuun 9. päivään saakka. Valveen sanataidekoulu tarjoaa näyttelyssä tarinamatkoja, saariseikkailuja, merellisiä sanataidepajoja ja näyttelyopastuksia päiväkotiryhmille, kouluille, opiskelijoille – ja ihan kaikille. Tervetuloa työpajoihin! Saareen-näyttelyn työpajatarjotin löytyy tästä..

Aloita matka saareen jo nyt – valmista opetusmateriaalia netissä!

Tahvo ja Bella pyörremyrskyssä, Vedenaliset, Telma ja salaisuuksien saari, Uppo-nalle ja sukelluskello, Kesäkirja, Muumipappa ja meri, Kadonnut Onni, Lokikirja, Mun isäni on avaruusmies, Veden valtiaat, Oskarin venekirja, Säätiedotus merenkulkijoille, Tomppa kalastaa …

Saareen-näyttely kasvaa 32 suomalaisen kaunokirjallisen teoksen tarinoista. Matka kohti saarta kannattaa aloittaa lukemalla omien oppilaiden tai opiskelijoiden kanssa ainakin yksi – tai mikseipä useampikin – Saareen-näyttelyn kirjoista.

Sanataidekoulu on rakentanut Saareen-näyttelyn kirjoista myös tehtäväpaketin, jonka tarkoituksena on tukea koulujen ja päiväkotien taidekasvatustyötä tarjoamalla valmiita sanataideharjoituksia luku- ja näyttelyelämyksen tueksi. Kokonaisuus antaa vinkkejä ja virikkeitä siihen, miten kirjoista kasvaa ihan omia tekstejä ja tarinoita. Sanataideharjoituksia voi käyttää sekä ennen kirjan lukemista ja näyttelyvierailua että niiden jälkeen.