Sanataideviikkojen avajaiset 2012

ke 9.5. klo 17.30 - 19.30
kahvila Minttu ja Valvegalleria

 

 

 

 

 

 Lukuaalto klo 17.30

Lukuaaltoon ovat tervetulleita kaikki. Ota mukaan oma,
valitse Valveen kiemurtelevasta tuolimerestä mieluinen paikka ja anna tarinan viedä. Tämä hiljainen performanssi on sanataideviikkojen ylistys kirjallisuudelle ja lukemiselle.

Festivaalin ja Antero Vipusen aarrearkku -näyttelyn
avaus klo 17.45, kahvila Minttu

Sanataideviikot houkuttelevat tänä vuonna aikamatkalle, kun  
Valvegalleriaan avautuu Antero Vipusen aarrearkku -näyttely. Näyttelyssä kuullaan Kalevalan tarinoita ja kurkistetaan muinaisten myyttien maailmaan.

Taikametsän kätköissä -näyttelyn avaus klo 18.15, kahvila Minttu

Metsien haltijat ja henget ovat heränneet eloon myös Nuottasaaren koulun Tuunaa ja tarinoi taikemetsä -kerhossa. Näyttelyn kautta selviää, mitä kerholaiset näkevät ja kokevat metsäretkillään. Avajaisillan aikana näyttelyn yhteydessä on mahdollisuus osallistua yhteisen taikametsän kasvattamiseen.

Avajaishumussa runolauluperinne uudistuu, kun tunnelman nostattaa kattoon musiikkikasvatuksen opiskelijat sanataidekoululaisten runoista säveltämillään lauluilla. Ohjelma jatkuu näyttelyssä Kirsti Luovan kuvakirjaan perustuvalla Vellamo, vedentyttö -tarinankerrontaesityksellä, jonka jälkeen taiteilija Papu Pirtola vie lumoavalle näyttelykierrokselle. Illan aikana on mahdollisuus kokeilla kehräämistä, neuloa runomattoa ja osallistua mitä moninaisempiin non-stop-sanataidepajoihin Valveen ala-aulassa.

Teehetki kirjailija Arja Puikkosen kanssa klo 19.00, kahvila Mintussa

Illan päätteeksi on hyvä vielä istahtaa hetkeksi teekupposen ääreen juttelemaan kirjailija Arja Puikkosen kanssa kirjoista, kirjoittamisesta ja sanataiteesta.