Sanataidekoulun kesäkurssit 2016


KESÄRETKI TARINAPUISTOON

Sanataiteellinen ­kesäleiri
 9–12-vuotiaille

8.–10.6. klo 9–15

Alakööki eli Piparkakkutalo, Ainolan puisto

 Kasvihuoneen ovi narahtaa, jotain livahtaa sisään. Puisto tuntee kulkijan: puut kuiskivat tarinaa, purolla on kuljetettavanaan kertomus, kaislikossa kahisee runo. Joku on hiipinyt lammenrannassa aamuyöstä. Sillankaiteen takaa kurkistaa salainen viesti. Pilkottaako tuolla pulloposti?

Sanataideleirillä kuunnellaan ja keksitään, kirjoitetaan ja pidetään hauskaa. Leirin kotimajana toimii Hupisaarten keskellä sijaitseva Alakööki eli Piparkakkutalo, mutta tarinoita etsitään ja keksitään pitkin Ainolan puiston kirjavia käytäviä. Sanataideleiri on tarkoitettu kaikille, jotka pitävät kirjoista ja kirjoittamisesta!

Lisätietoja: Valveen sanataidekoulun opettaja Elina Mäkinen,
­ elina.makinen@ouka.fi, p. 044 793 7541

Ilmoittautuminen:  13.4. alkaen  tästä linkistä

Hinta: 35 euroa

KERRO SE KIRJAIMIN
Sanataiteellinen kesäleiri 9‒12-vuotiaille
14.‒16.6.2016 klo 9–15
Oulunsalon kirjasto

Kesäleiripäivinä sekoitamme sanasoppaa, heitämme nopalla runon ja taiomme hatusta tarinaa. Tule mukaan seikkailulle sanojen maailmaan! Kerro se kirjaimin -kesäleirillä keksitään, kerrotaan ja kokeillaan monenmoisia tapoja kirjoittaa. Leiri on tarkoitettu kaikille tarinoista ja kirjoittamisesta kiinnostuneille 9‒12-vuotiaille.  Sanataideleiri kokoontuu kirjameren äärellä Oulunsalon kirjastossa, ja leirillä tarinoidaan ja nautitaan kesästä myös ulkosalla lähiympäristössä. Tervetuloa tutkimaan, mitä kaikkea sanataide sisälleen kätkee!

Lisätietoja: Valveen sanataidekoulun opettaja Hanna Tuomala, hanna.tuomala@ouka.fi, p. 040 7304 532.
Ilmoittautuminen: 13.4. alkaen  tästä linkistä

Sanataidekesäleiri toteutetaan mikäli osallistujia ilmoittautuu vähintään kahdeksan. Osallistujille lähetetään kirje ennen leirin alkua.
Hinta: 35 euroaHERKULLISIA KIRJARETKIÄ
Kirjallinen piknikki
pe 10.6. klo 12–15
Ainolan puisto
Vapaa pääsy

Sanataidekoulu kutsuu kaikki kirjojen ystävät mukaan kirjalliselle piknikille kesäkuun aurinkoon Hupisaarille. Pakkaa eväskoriisi mukaan myös kirjastokortti, sillä piknikkiä ilostuttaa kaupungin päiväkodeissa, palvelutaloissa ja kouluissa hyvinkin tuttu Oulun kaupunginkirjaston iki-ihana kirjastoauto Onneli. Onnelissa voi hypistellä kirjoja ja lai­nata kesälukemista kotiin saakka. Kirjapiknikin aluksi nähdään ja kuullaan Christel Rönssin Perin erikoinen muna -kirjaan pohjautuva tarinankerrontaesitys. Luvassa on myös sanataidepaja, jossa tarinan siemenet kylvetään aluilleen. Sadesään sattuessa seikkailemme Hupisaarten sisätiloissa sekä kirjastoauton lämmössä. Mukaan piknikille löydät, kun suuntaat taidemuseon viereltä valkoista siltaa pitkin hu­pisaaren huvimajalle.

Onneli