Luova luokka -seminaarin oheisohjelma

Miina Savolaisen luento nuorten selfiekulttuurista

Voimauttavan valokuvan menetelmän kehittäjä ja rakastetun Maailman ihanin tyttö -projektin äiti Miina Savolainen avaa kuvin ja tarinoin valokuvakulttuurin muutosta isovanhempien ajasta tämän päivän lasten maailmaan.

Savolainen luennoi aiheesta "Kelpaanko kuvissa? Nuorten selfiekulttuuria voimauttavammalla tavalla"

"Ei kehuta lasta liikaa ettei se ylpisty" lienee monenelle aikuiselle tuttu sanonta omilta kasvuvuosilta. Ennen omakuvaa saatettiin pitää hieman epäsopivana itsen korostamisena. Tämän päivän vanhemmat ja ammattikasvattajat voivatkin olla hämmentyneitä lasten ja nuorten ylenpalttisen selfiekulttuurin ja somekuvastojen edessä? Miksi lapsi haluaa tutkia itseään kuvien avulla? Millaisia merkityksiä on kuvatuksi ja nähdyksi tulemisen tarpeen taustalla?

Lapsi ei voi elää ilman nähdyksi tulemista. Hyvässä tai edes pahassa jokaisen on tultava nähdyksi. Valokuva on vahva väline, koska se liittyy syvästi ihmisen tärkeimpiin tarpeisiin. Miten oman perheen tai kasvuyhteisön valokuvien käyttötapoihin voisi upottaa arvostavaa ja dialogista katsetta, jokaisen jäsenen hyväksytyksi ja rakastetuksi tulemista omana ainutlaatuisena itsenään? Entä miten lapsia voi suojata selfiekulttuurin ulkonäköpaineilta tai kiusaamisilmiöiltä?

Paikka: Kirkkotorin koulutuskeskus (Asemakatu 5)
Ajankohta: Ke 14.11. klo 17.00 - 18.30
Hinta: Maksuton

 

Virtuaalitodellisuus tutuksi

Oulun kaupunginkirjaston tapahtumatila Laiturissa (1.krs) voit Luova luokka -seminaarin aikana sukeltaa virtuaalitodellisuuden syövereihin eri VR-pisteissä. Tapahtumaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Se on kaikille avoin ja maksuton.

Virtuaalipisteet avoinna:
ke 14.11. klo 13-18 ja to 15.11. klo 9-15

Oulun kaupunginkirjaston virtuaalikirjasto

Oulun kaupunginkirjaston virtuaalikirjastossa voi selata kirjaston kokoelmaa ja nähdä vaihtuvan paikallisen taiteilijan näyttelyn. VR-laitteiston avulla pääsee tutustumaan kirjaston tiloihin aivan uudella tavalla. Kääntyessäsi oikeassa maailmassa  käännyt myös virtuaalimaailmassa.

Virtuaalikirjastossa pääsee myös kolmeen kuvitteelliseen maailmaan: tulevaisuus, fantasiametsä ja kartanon takkahuone. Maailmoihin on siroteltu erilaisia esineitä. 

 

Suomen YMCA - 360° VR, tutustu virtuaalitodellisuuteen

Tutustu virtuaalitodellisuuteen Suomen NMKY:n Liiton johdolla. Laita virtuaalilasit päähäsi ja sukella 360°-maailmaan kaikille avoimessa non-stop virtuaalipisteessä.