Luova luokka -seminaari

Mitä kuuluu mediakasvatus? 

Keskiviikko 20.11.
Pelikasvatuksen monet kasvot

Torstai 21.11.
Elokuva osana mediakasvatusta. Tutkitaan. Koetaan. Tehdään.

Paikka:
Oulun kaupunginkirjaston Pakkalan Sali 

Tilaisuus on maksuton 

Aamupäivän puheenvuorot striimataan livenä. Linkki tulossa.

Ilmoittautuminen käynnistyy ja päiväkohtainen tarkempi ohjelma julkaistaan syyskuun aikana.

Mediakasvatuksellisen Luova luokka -seminaarin pääosassa pelit ja elokuva

Luova luokka -seminaari 2019 järjestetään ke 20.11. – to 21.11. Oulun kaupunginkirjaston Pakkalan salissa. Seminaari tarjoaa virikkeitä ja sisältöjä varhaiskasvatuksen, koulujen, nuorisotyön sekä kirjastoalan media- ja taidekasvatukseen. Oulun kansainvälisen lasten- ja nuorten elokuvien festivaalin aikaan järjestettävän kaksipäiväisen seminaarin työpajoissa on mahdollisuus päästä itse kokeilemaan päivien teemoihin liittyviä sisältöjä.

Ensimmäisen seminaaripäivän teemana on pelikasvatus. Päivän teemaan johdattaa kasvatustieteen tohtori ja lastentarhanopettaja Pekka Mertala. Ajankohtaisesta e-urheilusta ilmiönä, harrastuksena ja ammattina on puhumassa Tommi Ranta-Eskola. Mitä opetuksen pelillistäminen ja pelillisyys ovat ja mitä mahdollisuuksia ne tarjoavat? Vastauksia antaa Arabian peruskoulun asiantuntijaopettaja Tomi Tolonen. Pelipäivän työpajoissa pääsee mm. kokeilemaan pakohuonepelin järjestämistä kirjastoon, aarteenryöstöpelin tekemistä Legon robottisetillä ja Minecraft-pelaamisen yhdistämistä opetukseen.

Toisen seminaaripäivän teemana on mediakasvatus erityisesti elokuvan näkökulmasta. Liikkuvaa kuvaa tarkastellaan tutkimisen, kokemisen ja tekemisen kautta. Ääneen pääsevät Christa Prusskij AV-arkista, joka kertoo kuinka media- ja videotaidetta voi käyttää kasvatustyössä. Valveen elokuvakoulun tuottaja Tommi Nevala esittelee liikkuvan kuvan erilaisia käyttötapoja, joita on sovellettavissa eri kohderyhmille opetukseen, nuorisotyöhön ja kirjastoille. Päivän ohjelmassa kuullaan myös tekijöitä: uuden Muumilaakso-sarjan tekijät Ida Immonen ja Valtteri Heinonen vievät seminaariyleisön taianomaiselle matkalle Muumilaaksoon. Valveen elokuvakoulun nuoret elokuvantekijät puolestaan kertovat, miksi he tekevät elokuvia ja millaista on harrastaa elokuvien tekemistä. Elokuvapäivän työpajoissa pääsee tekemään itse animaatioelokuvaa, elokuvailluusioita sekä tutustumaan mm. sukupuolen ja kehon moninaisuuteen. Lisäksi seminaariväellä on mahdollisuus osallistua Suomen Oscar-ehdokkaan Hölmö nuori sydän -elokuvan näytökseen, jonka yhteydessä käsikirjoittaja Kirsikka Saari kertoo, miten teki omasta romaanistaan elokuvakäsikirjoituksen Selma Vilhusen ohjaamaan elokuvaan. 

Luova luokka -seminaarin järjestämisessä ovat mukana Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut, Oulun kaupunginkirjasto, Valveen elokuvakoulu, Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali, Mediakasvatuskeskus Metka ry ja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto.

 

Lisätiedot:
Tommi Nevala
tuottaja, Valveen elokuvakoulu
044 703 7546
etunimi.sukunimi@ouka.fi