Luova luokka -seminaari

Mitä kuuluu mediakasvatus? - Peleistä on moneksi & Tubemaailma tutuksi

Huom! Ilmoittautuminen on päättynyt. Aamupäiviin on vapaita paikkoja. Työpajojen paikkatilanteen voi tarkistaa seminaaripäivinä infopisteestä Pakkalan salin luona.

Ke 14.11. Peleistä on moneksi
To 15.11. Tubemaailma tutuksi

Oulun kaupunginkirjasto
Pakkalan sali, Kaarlenväylä 3

Tilaisuus on maksuton

Aamupäivän puheenvuorot stiimataan livenä osoitteessa: https://www.youtube.com/watch?v=FbFvoX4nSU0

Alustukset: klo 9.00–12.00 Oulun kaupunginkirjaston Pakkalan sali 
Työpajat: klo 13.00–16.00 Oulun kaupunginkirjasto ja Kulttuuritalo Valve
Luova luokka EXTRA: ke 14.11. klo 17.00 - 18.30 Kirkkotorin koulutuskeskus (Asemakatu 5), Miina Savolaisen luento: Kelpaanko kuvissa? Nuorten selfiekulttuuria voimauttavammalla tavalla 

Tämän vuoden Luova luokka -seminaarissa yhdistyy kaksi perinteistä syyskauden seminaaria yhdeksi koulutustapahtumaksi. Yhdessä ja erikseen - ja Luova luokka -seminaari yhdistyvät Oulun kansainvälisellä lasten- ja nuortenelokuvien festivaaliviikolla järjestettävään kaksipäiväiseen seminaariin, jonka aikana kuullaan uusimmat kuulumiset mediakasvatuskentältä ja tavataan mielenkiintoisia alan ammattilaisia. Ohjelmassa on aamupäivän puheenvuorojen lisäksi käytännönläheisiä työpajoja, joissa tutustutaan tarkemmin päivän teemoihin.

Ensimmäisen seminaaripäivän aiheena ovat pelit. Päivän aikana tutustutaan peliteollisuuteen, pelaamisen kautta oppimiseen ja pelilukutaitoon. Aiheesen johdattavat mm. pelikasvatuksen asiantuntija Heikki Marjomaa, Oulun pelikampuksen Master Chief Daniel Fischer sekä pelitohtori Tony Manninen. Ensimmäisen päivän työpajaosiossa on lisäksi mahdollisuus tutustua lukemiskulttuurin edistämiseen mediasatutuntien avulla sekä osallistua vaikkapa elokuvafestivaalin leffanäytökseen yhdessä elokuvan ohjaajan kanssa.

Toisena semiaaripäivänä aiheena on tubettaminen. Tubemaailma tehdään tutuksi puheenvuorojen ja työpajojen avulla. Miten videota voi käyttää välineenä opetuksessa? Miten ja miksi pelivideoita tehdään? Mitä sinun pitäisi tietää, jos lapsesi haluaa ryhtyä tubettamaan? Oletko itse kiinnostunut aloittamaan tubetuksen? Asiantuntijoina toimivat mm. tubetulkki Mervi Maatela, tubettajat Glyffi ja Kaoru Kitsune. Vanhemman näkökulmaa edustaa Pinkku Pinskun äiti Jaana Sanaksenaho - suosittu tubettaja myös itsekin.

Keskiviikkona järjestetään varsinaisen seminaaripäivän jälkeen Pohjoisen valokuvakeskus ry:n kanssa Luova luokka Extra -tapahtumana Maailman ihanin tyttö valokuvakirjan tekijänä tunnetun Miina Savolaisen luento nuorten selfiekulttuurista.

Seminaari tarjoaa virikkeitä ja sisältöjä varhaiskasvatuksen, perusasteen koulujen ja lukioiden sekä nuorisotyön ja kirjastoalan media- ja taidekasvatukseen sekä opetushenkilöstön täydennyskoulutukseen. Kaikki mediakasvatuksesta kiinnostuneet henkilöt ovat tervetulleita osallistumaan seminaaripäivien antiin.

Voit osallistua koko päivälle tai vaihtoehtoisesti joko aamupäivän luennoille tai iltapäivän työpajoihin. 

Seminaari on osallistujille maksuton.

 

Tutustu ohjelmaan

Seminaariohjelma: puheenvuorot (tulostettava pdf)

Seminaariohjelma: työpajat (tulostettava pdf)

 

Luova luokka-seminaarin tuottavat Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut, Oulun kaupunginkirjasto, Valveen elokuvakoulu, Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali, Mediakasvatuskeskus Metka ry, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto sekä Pohjoinen valokuvakeskus ry.

 

Lisätiedot:
Tommi Nevala
tuottaja, Valveen elokuvakoulu
044 703 7546
etunimi.sukunimi@ouka.fi