Kirjoja ja kikatusta – iloa ja elämyksiä

Vuosituhannen vaihteessa perustettu Valveen sanataidekoulu on vakiinnuttanut paikkansa monipuolisena sanataidekasvatuksen osaajana ja kehittäjänä. Sanataidekoulusta on muodostunut alueellinen ja valtakunnallinen osaamiskeskus, joka tuottaa vuosittain oman sanataidefestivaalin ja kirjallisuusaiheisia näyttelykokonaisuuksia, järjestää pitkäjänteistä sanataiteen harrastustoimintaa 0–20-vuotiaille, kehittää oppimateriaaleja sekä kouluttaa lasten ja nuorten kanssa työskenteleviä aikuisia.

Valveen sanataidekoulun taidekasvatusideologia perustuu elämykselliseen ja kokemukselliseen oppimiseen sekä kirjallisuuslähtöiseen sanataidekasvatukseen. Sanataidekoulussa työskentelee kaksi vastaavaa taidekasvattajaa ja määräaikaisia projektiopettajia.

Sanataidekoulu on on kansallisesti verkostoitunut ja vastaa osaltaan sanataidekasvatuksen kehittämisestä Suomessa.


Sanataide

Sanataide on kaikkea sanoihin ja taiteeseen liittyvää: puhumista, kuuntelemista, kirjoittamista ja lukemista. Valveen sanataidekoulun opetuksessa painotetaan leikkiä, iloa ja eläytymistä. Tavoitteena on rohkaista luovuuteen ja omaperäisyyteen sekä auttaa löytämään oma tapa kertoa ja ilmaista itseään.


Valveen sanataidekoulussa ryhmiä kaikenikäisille

Sanataidetta voivat harrastaa 0–20-vuotiaat lapset ja nuoret. Joka vuosi marraskuussa sanataidekoulu toimittaa omaan Sanoja-blogiinsa Valokeila-festarilehteä Oulun kansainväliselle lasten- ja nuortenelokuvien festivaalille. Sanataidekoulun lukuvuosi huipentuu omaan Lumotut sanat -festivaaliin, jota vietetään keväisin huhti-kesäkuussa.


Sanataidekoulun kuulumisia

VALVEEN SANATAIDEKOULUN HARRASTUSRYHMÄT 2019–2020

Valveen sanataidekoulun harrastusryhmissä jokainen voi innostua kielestä, kirjoista ja kirjoittamisesta. Ryhmiä on tarjolla kaikenikäisille, vauvoista aikuisiin. 

Uusien harrastajien ilmoittautuminen lukuvuoden 2019–2020 sanataideryhmiin alkaa 7.8.2019 tämän linkin kautta

Tervetuloa mukaan!


Lue Sanataidekoulun ajankohtaiset kuulumiset SANOJA-blogista!

www.sanataidesanoja.fi

___________________________________________________________________________________

Riimikissa kikattaa Valveen sanataidekoulun vastaavien opettajien runoleikkikirjassa

Riimikissa kikattaa on Tammen vuonna 2013 julkaisema kokoomateos, joka sisältää laajan kokoelman runoja yli kahdeltakymmeneltä rakastetuimmalta suomalaiselta lastenrunoilijalta. Valveen sanataidekoulun vastaavat opettajat Anna Anttonen ja Kati Inkala ovat laatineet runoihin leikkiohjeet, joiden kautta kokoomateoksen runot nousevat aivan uudenlaiseen lentoon.

Anna Anttosen ja Kati Inkalan kokoama ja Karoliina Pertamon kuvittama teos on loppuunmyyty. Kirjaa voi lainata kirjastosta.


[linkki ajankohtaisten asioiden arkistoon]