Jukka Marjusaari, media-assistentti

Olen Jukka Marjusaari, 36-vuotias media-alan kummajainen. Kokeiltuani ensin kaikkia mahdollisia aloja kuten lvi-asentaja, lähetti, punkmuusikko ja kokki, löysin onneksi itseni ja samalla sopivamman ammatin media-alalta. Kipinä alaa kohtaan syntyi niinkin kliseisesti, että tehtiin kaveriporukalla kauhuelokuvia amatöörituotantoina. Siihen aikaan asustelin pääkaupunkiseudulla ja kävin opiskelemassa viestinnän perustutkinnon Espoossa. Opintojen jälkeen työskentelin aluksi kuvausassistenttina ja myöhemmin kuvaajana useissa eri tv-ohjelmissa mm. Navigare, Luonto lähellä ja Pelle Positiivi.

Täällä Oulussa olen työskennellyt Valveen elokuvakoulun palveluksessa vuodesta 2008. Aluksi videopajan ohjaajana ja sen jälkeen media-ohjaajana koulussa pidetyissä elokuvatyöpajoissa sekä iltakerhoissa. Taitelija koulussa -projektin tiimoilta jatkan samoissa hommissa, mutta lisäksi kehittelen uutta omaa työpajaa. Kyseessä on interaktiivisen elokuvan työpaja, jossa tehdään elokuva jonka tapahtumiin ja loppuratkaisuun katsoja voi vaikuttaa pelkän passiivisen katsomisen sijaan. Omat vahvuuteni ovat käsikirjoituksen kehittelyssä, kuvauksessa ja editoinnissa. Viimeaikoina olen innostunut harjoittelemaan myös jälkituotantoa, kuten värimäärittelyä ja jälkiefektejä.

Vapaa-ajan vietän perheen parissa, johon kuuluu vaimo ja yksi-vuotias poika. Harrastan myös yllätys, yllätys elokuvien katselua ja niiden tekemistä. Tärkein harrastukseni on kuitenkin musiikki. Kuuntelen paljon musiikkia niin levyiltä kuin keikoilla. Soitan myös itse rockbändissä ja viikonloppuja kuluu  turhankin usein treenikämpillä, keikkareissuilla ja studiossa.