Mika Kiviniemi, teatteri-ilmaisun ohjaaja

Olen 28-vuotias Teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK. Valmistuttuani Kokkolasta Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulusta 2009 olen työskennellyt monipuolisesti soveltavan ja esittävän teatterin alalla. Olen ohjannut useita näytelmiä harrastaja- ja puoliammatillisissa ryhmissä, kirjoittanut lastennäytelmiä, pitänyt erilaisia draamatyöpajoja ja esiintymiskoulutuksia, sekä näytellyt vapaan kentän ryhmissä.

Olen alun perin kotoisin Seinäjoelta ja Ouluun muutin Kokkolasta pari vuotta sitten töiden perässä, kun pääsin töihin Taidetoimikunnan Artteli-hankkeen kautta Maaseudun Sivistysliittoon. Työnkuvaan kuului koulutusten ja työpajojen vetäminen erilaisille ryhmille, kuten eläkeläisille, maahanmuuttajille ja järjestöille, sekä yhteisötaideprojektin käynnistäminen muutamassa Pohjois-Pohjanmaan pikkukylässä.

Taiteilija koulussa -toiminnassa pidämme mm. medialukutaito-aiheisia työpajoja ja valmistamme yläkouluikäisille osallistavan esityksen aiheesta sankaruus. Esitykseen haemme materiaalia koululaisilta itseltään ja prosessi tulee olemaan muutenkin luonteeltaan tutkiva ja kokeileva.