Myry Voipio, FM, kirjallisuudentutkija ja kirjailija

 

Valmistuin Oulun yliopistosta vuonna 2009. Keskityin opintojeni alusta asti lasten- ja nuortenkirjallisuuteen; parhaillaan teen väitöskirjaa kotimaisen tyttökirjallisuuden tyttöhahmojen toimijuudesta ja valtasuhteista. Muita minua kiinnostavia tutkimuskohteita ovat sadut ja naisten viihde, erityisesti chick lit. Olen tehnyt myös kustannus- ja lehtialan freelance-töitä, kirjoittanut kolumneja ja opettanut kirjallisuutta tuntiopettajana Oulun yliopistossa. Esikoisteokseni Ylipainoinen yksisarvinen ja muita kertomuksia ilmestyi syksyllä 2010.

 

Maailmassa pitää olla mielestäni seuraavia asioita:

Tarinoita. Tarinoita, joissa on kummallisia, jännittäviä juttuja. Taikaa, kekseliäisyyttä, mielikuvitusta, seikkailuja, romantiikkaa, ryöstettyjä rubiineja, arvoituksia, tähtiportteja ja voimaa tehdä asioita oman mielensä mukaan. Pitää olla puuroon kyllästyneitä mummoja, vähän lisää kahvia, muutama elefantti, linnoja ja ennustuksia. Ja aivan ehdottomasti pitää olla lohikäärmeitä.

Käsilaukkuja. Sellaisia, jotka ovat laadukkaita ja kestäviä. Käsilaukut ovat siitä älyttömän käteviä, että niissä voi kuljettaa tavaroita mukanaan. Yleensä käsilaukussani on kirja, kaksi huulipunaa, koira-, maatuska-, Spider-Man- ja Yoda-avaimenperät (ynnä avain, mikä on varsin hyödyllistä), muistitikku ja suklaata erilaisia hätätapauksia varten. Parhaassa tapauksessa käsilaukussa on sopivan kokoinen lohikäärme.

Ystäviä. Ilman ystäviä on tavattoman tylsää. Heidän kanssaan voi puhua esimerkiksi porsaista, kulttuurin verkostoitumisesta, talouspolitiikasta, pikaliimasta, maailmankaikkeudesta ja supersankareista. Myös isovanhemmat ja pehmolelut voivat olla ystäviä (pehmoleluni Löytölapsi haluaa lisätä, että pehmoleluillakin on hyvä olla ystäviä – Löytölapsen paras ystävä on Mustavaris, joka on vakooja). Niin, ja lohikäärmeet.

 


 

Tutustu Myryn työpajoihin tästä linkistä!