Daniel Nagy, kuvataiteilija

Olen Romanian Transilvaniasta kotoisin oleva kuvataiteilija. Olen opiskellut Romaniassa Cluj-Napocan Taiteen ja muotoilun yliopistossa pääaineenani maalaustaide ja olen valmistunut maisteriksi vuonna 2006. Olen erikoistunut tempera-tekniikkaan ja kehittänyt sitä omaan työskentelyyni sopivaksi.

Olen asunut Oulussa reilut neljä vuotta. Täällä olen perustanut perheen, opiskellut suomen kieltä sekä työskennellyt mm. nukketeatteri Akseli Klonkissa. Ensimmäinen näyttelyni Suomessa oli Valvegalleriassa Oulussa tammikuussa 2011. Kuvataiteen lisäksi olen kiinnostunut vanhoista valokuvista, jazz-musiikista, nukketeatterista, historiasta ja anatomiasta.

Tässä hankkeessa olen esitellyt tempera-tekniikkaa, selittänyt sen taustoja ja kokeillut sitä oppilaiden kanssa. Luokka-asteesta riippuen olen valinnut erilaisia aiheita, esimerkiksi flaamilainen renessanssi ja romanialaiset lasi-ikonit, ja olemme työskennelleet niiden parissa tempera-tekniikkaa käyttäen. Oppilaat valmistivat maalin itse vedestä, pigmentistä ja kananmunan keltuaisesta. Maalauspintoina käytettiin puulautoja ja lasia. Lasi käsiteltiin valkosipulilla ennen maalaamista.

Ylempien luokka-asteiden opetukseen olen ottanut mukaan myös taidehistorian opetusta, esimerkiksi flaamilaiset maalarit, Bosch, Brueghel, Italian manierismi ja tsekkiläinen animaattori Jan Svankmajer. Näiden kautta olen yrittänyt herättää oppilaiden mielikuvituksen ja antaa ideoita omaan työskentelyyn.