Ari-Matti Piippo, Filosofian maisteri

Olen Ari-Matti Piippo, 27-vuotias paljasjalkainen oululainen. Koulutukseltani olen kulttuuriantropologi, ja ammatiltani aloitteleva pelisuunnittelija: kutsunkin itseäni leikillisesti ”peliantropologiksi”.

Erilaiset pelit, kaikenlainen pelaaminen ja niihin liittyvä kulttuuri ja yhteisöllisyys ovat kiinnostaneet minua aina. Ei olekaan varmaan yllätys, että olen intohimoinen peliharrastaja: pelaan tietokonepelejä, konsolipelejä, keräilykorttipelejä, miniatyyripelejä – oikeastaan mitä vain. Minulla on myös vahva roolipelitausta: kirjoitin jopa graduni aiheesta!

Se vähä aika, mikä pelien kanssa puuhaamiselta jää yli, kuluu monenlaisten käden taitoja vaativien harrasteiden parissa. Osaan kutoa, harrastan kotona pienimuotoisia puukäsityöprojekteja (kissojeni riesaksi...) ja saatan jopa hairahtua piirtämään tai maalaamaan.

Työpajoissani pyrin paljastamaan pelisuunnittelun salat, ja tarjoamaan oppilaille uusia näkökulmia peleihin ja pelaamiseen. Minusta on myös todella mielenkiintoista päästä näkemään oppilaiden luovaa työskentelyä pelien parissa. Olenkin aivan varma, että pelityöpajojen vetäminen tarjoaa minulle aivan uusia näkökulmia peleihin ja niiden suunnitteluun!