Lasten- ja nuortenkulttuurin toimijat ja tapahtumat

Kulttuurikiikariin on koottu tietoa Oulun läänin lasten ja nuorten kulttuurin toimijoista ja tapahtumista. Voit etsiä eri taiteenaloilta työpajakouluttajia, esityksiä ja vierailukohteita. Kulttuurikiikarista löydät lisäksi paljon tietoa lasten ja nuorten kulttuuriin liittyvistä festivaaleista ja tapahtumista: näyttelyistä, teatteriesityksistä, konserteista, kulttuuritapahtumista, työpajoista ja koulutuksesta. Kalenteri palvelee erityisesti kouluja ja päiväkoteja.

Kulttuurikiikari netissä

Kulttuurikiikari.fi on Internetissä toimiva hakupalvelu. Palveluun on koottu tietoa Oulun läänin lasten- ja nuortenkulttuurin toimijoista ja tapahtumista. Sieltä voi etsiä eri taiteenaloilta työpajakouluttajia, esityksiä ja vierailukohteita. Lisäksi kiikarista löytyy paljon tietoa lasten ja nuorten kulttuuriin liittyvistä festivaaleista ja tapahtumista. Kulttuurikiikarin avulla opettajat voivat etsiä eri taiteenaloilta ideoita oppitunneille.

Tapahtumien ilmoittaminen

Kulttuurikiikarikalenterissa voit ilmoittaa ajankohtaisia tapahtumia, kuten festivaaleja, näyttelyitä, esityksiä, koulutustilaisuuksia ja työpajoja. Ilmoittamista varten tarvitset tunnuksen ja salasanan, jotka voit pyytää osoitteesta kulttuurikiikari@ouka.fi .

Tekijäpankki taiteilijoille ja taidekasvattajille

Jos olet lasten ja nuorten kanssa toimimisesta kiinnostunut taiteilija tai taidekasvattaja, voit ilmoittaa omasta osaamisestasi tekijäpankissa. Voit täyttää kulttuurikiikari.fi-sivulla lomakkeen, jonka jälkeen tietosi tulevat näkyviin ylläpitäjän hyväksyttyä ne.

Toivomme, että taide- ja kulttuurialan opetusyksiköt (taidekoulut, kansalaisopistot ja muut taideharrastusta tarjoavat yksiköt) kävisivät lisäämässä tietonsa sivustolle.

Kulttuurikiikarin on tuottanut yhteistyössä Oulun läänin taidetoimikunta ja Valveen lastenkulttuuri osana Taikalamppu-työtään.

Kulttuurikiikarin painettu kalenteri

Kulttuurikiikari-kalenteriin kootaan tiedot oululaisten taidelaitosten ja kulttuurijärjestöjen toiminnasta: Oulun kaupungissa järjestettävistä näyttelyistä, teatteriesityksistä, konserteista, kulttuuritapahtumista, työpajoista ja koulutuksesta.

Ilmestyminen

Kalenteri ilmestyy painettuna kahdesti vuodessa: tammi- ja elokuun alussa. Painetut kalenterit postitetaan päiväkoteihin, peruskouluihin, lukioihin ja muihin oppilaitoksiin kaksi kertaa vuodessa: keväisin ja syksyisin. Muut toimijat voivat tilata kalenteria Valveen lastenkulttuurin toimistosta kahden euron kappalehintaan. Kalenteria on saatavilla myös kulttuuritalo Valveelta.

Yhteistyötuotantoa

Kalenteriin tuotetaan sisältöä yhteistyössä Oulun kaupungin kulttuurilaitosten ja opetustoimen sekä Oulun seudun kulttuuritoimijoiden ja -järjestöjen kanssa.