Pieniä ja suuria tapahtumia läpi vuoden

Valveen sanataidekoulun lukuvuotta rytmittää moninainen yhteistyö kaupungissa järjestettävien festivaalien kanssa. Yhteistyö on säännöllistä jo esimerkiksi Kansainvälisen lastenelokuvien festivaalin ja Lasten ja nuorten teatteripäivien kanssa.

Sanataidekoulun päätapahtuma on vuosittain järjestettävä LUMOTUT SANAT - Lasten ja nuorten sanataidefestivaali, johon sanataidekoululaisten lukuvuosi huipentuu. Keväällä 2011 Lumotut sanat järjestetään 4.-8.5.

Festivaalien lisäksi sanataidekoulu tekee pienempiä tempauksia ympäri lukuvuoden! 

 

Lumotut sanat -sanataideviikot 2014

Kuvia klikkaamalla saat ladattua sanataideviikkojen ja näyttelyn käsiohjelmien pdf-tiedostot!

Koe Lumotut sanat ja värikäs kirjakevät kulttuuritalo Valveella!
Jo kahdeksatta kertaa lasten ja nuorten sanataideviikot tuovat Ouluun kirjailoa, joka jatkuu kesän korvalle saakka. Festivaalin keskipisteeksi nousee Riimikissa karkuteillä -näyttelymaailma, joka esittelee Karoliina Pertamon hurmaavan värikästä kirjankuvitustaidetta.

KAIKKI ALKAA LAUANTAINA 26.4., jolloin vietetään sanataideviikkojen iloista avajaisjuhlaa. Tuosta päivästä alkaen Lumotut sanat kutsuu kaikenikäiset sanataiteen ystävät mukaan moninaiseen festivaaliohjelmaan, jota on tarjolla kokonaiset kuusi viikkoa.

SUNNUNTAIT ovat sanataideviikkojen ajan juhlapäiviä, jolloin Riimikissa karkuteillä –näyttelyssä on ohjelmassa kaikille avoin tarinatuokio sekä lumoava näyttelyopastus Karoliina Pertamon kuvitustaiteesta. Näyttelyn kirjallisuutta on myytävänä festivaali-infossa.

VIIKOILLA 19–22 Lumotut sanat tarjoaa ohjelmaa päiväkodeille, kouluille, iltapäiväkerhoille ja oppilaitoksille, kun Riimikissa karkuteillä –näyttelyssä järjestetään päivittäin maksuttomia tarinamatkoja, sanataidepajoja ja elämyksellisiä näyttelykierroksia.

Tapahtumat ovat kaikille avoimia, ja monet niistä ovat maksuttomia. Maksullisten esitysten hinnat on merkitty ohjelmaan, ja niihin saa lippuja Valveen lippumyymälästä. Ennakkoilmoittautumista vaativien tapahtumien ilmoittautumisohjeet löytyvät tapahtumakuvauksen yhteydestä. Oikeudet muutoksiin pidätetään.