Sanataidekoulun kesäkurssit 2018

Kesäkursseille voi ilmoittautua 16.4. alkaen, ilmoittautumaan pääset tästä linkistä.

Ilmoittautumisaika päättyy kaksi viikkoa ennen kurssin alkamista. Kukin kurssi toteutetaan, mikäli osallistujia ilmoittautuu vähintään kahdeksan. Osallistujille lähetetään kirje ennen kurssin alkua.

 

MITÄ PUISTOT TARINOIVAT?

Sanataiteellinen kesäkurssi 9–12-vuotiaille
5.–7.6.2018 klo 9–15
Kulttuuritalo Valve
Hinta 40 €

Mitä kuiskitaan Tarinoiden puistossa? Mitä kummia kuvat sinulle kertovat?

Mitä puistot tarinoivat -kesäkurssilla astutaan toisiin maailmoihin lukemisen, leikin, keksimisen ja kirjoittamisen polkuja pitkin. Kurssin taianomainen kotikolo sijaitsee Valvegallerian kuvitusnäyttelyiden elämysmaailmassa. Lisäksi tarinoimme ja taiteilemme ulkona kesäisessä lähiympäristössä. Kurssi huipentuu Onnelin kesäinen lukuseikkailu -tapahtumaan Ainolan puistossa. Luvassa on monenlaista lystiä tarinankerrontaesityksestä erilaisiin työpajoihin. Kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka viihtyvät kirjojen ja kirjoittamisen parissa.

Lisätietoja: Lumottujen sanojen tuotantoassistentti Riika Ruottinen, riika.ruottinen(a)ouka.fi

 

TAIOTTU ROOLIPELILEIRI

Roolipelikurssi 10–13-vuotiaille
18.–20.6.2018 klo 9–15
Kulttuuritalo Valve
Hinta 40 €

Astu sisään elävään fantasiamaailmaan! Roolipeli on yhteistä tarinankerrontaa, joka tapahtuu puhumalla, karttoja piirtämällä, noppaa heittämällä, eläytymällä kaikin aistein... Jokainen osallistuja luo oman seikkailijahahmonsa salaisuuksineen ja toiveineen. Leirillä tutustutaan roolipelien mekaniikkaan ja vinkataan kiinnostavia pelejä. Leiri sopii erityisen hyvin ensimmäiseksi kosketukseksi roolipeleihin mutta antaa uusia ideoita myös asiaan vihkiytyneille.

Lisätietoja: Kurssin ohjaajat Teemu Tuohimaa ja Timo Harju, timo.juhani.harju(a)gmail.com

 

MATKUSTA SANOILLA

Sanataiteellinen kesäkurssi 9–12-vuotiaille
Leiri 1: 4.–6.6.2018 klo 9–15, Yli-Iin kirjasto
Leiri 2: 13.–15.6.2018 klo 9–15, Kiimingin kirjasto
Hinta 40 €

Kuuntele kuin kuu
keksi kuin keksi
kirjoita maailma ihmeelliseksi.
Matkusta sanoilla
tarinahanoilla
kastele itsesi hetkeksi.

Sanataiteellisella kesäleirillä taivalletaan tarinapoluilla, keikutaan kirjavilla kallioilla ja ripustetaan runoja kesätuulen kainaloon. Leiri on tarkoitettu kaikille 9–12-vuotiaille kirjojen ja kirjoittamisen ystäville. Sanataideleirin kotikolo on kirjasto, ja välillä sanaseikkaillaan myös ulkosalla kesäisessä lähiympäristössä. Tervetuloa pitämään hauskaa, kokeilemaan ja keksimään! Sama kurssi järjestetään sekä Yli-Iin että Kiimingin kirjastoissa.

Lisätietoja: Kurssin ohjaaja Riika Ruottinen, riika.ruottinen(a)ouka.fi

 

TARINOIDEN SIEMENIÄ / Hox: PERUTTU

Sanataiteellinen kesäkurssi 9–12-vuotiaille
5.–7.6.2018 klo 9–15
Oulunsalon kirjasto
Hinta 40 €

Millaisesta maailmasta haluaisit lukea? Kenen kanssa tahtoisit lähteä seikkailuun? Mitä hänellä on taskussaan? Leirillä piirretään yhdessä suuren suuri kartta, muovataan hirviöitä ja sankareita, kirjoitetaan ja jutellaan. Myös runot ja muut räävittömät rääkäisyt ovat siemeniä, joista voi kasvaa vaikka mitä, juuri sitä mitä tahdot. Leiri sopii kaikille lukemisesta ja kirjoittamisesta kiinnostuneille.

Lisätietoja: Kurssin ohjaaja Timo Harju, timo.juhani.harju(a)gmail.com

Edit 22.5. Tarinoiden siemeniä -kurssi on peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi.