Kirjoja ja kikatusta – iloa ja elämyksiä

Vuosituhannen vaihteessa perustettu Valveen sanataidekoulu on vakiinnuttanut paikkansa monipuolisena sanataidekasvatuksen osaajana ja kehittäjänä. Sanataidekoulusta on muodostunut alueellinen ja valtakunnallinen osaamiskeskus, joka tuottaa vuosittain oman sanataidefestivaalin ja kirjallisuusaiheisia näyttelykokonaisuuksia, järjestää pitkäjänteistä sanataiteen harrastustoimintaa 0–20-vuotiaille, kehittää oppimateriaaleja sekä kouluttaa lasten ja nuorten kanssa työskenteleviä aikuisia.

Valveen sanataidekoulun taidekasvatusideologia perustuu elämykselliseen ja kokemukselliseen oppimiseen sekä kirjallisuuslähtöiseen sanataidekasvatukseen. Sanataidekoulussa työskentelee kaksi vastaavaa taidekasvattajaa ja määräaikaisia projektiopettajia.

Sanataidekoulu on on kansallisesti verkostoitunut ja vastaa osaltaan sanataidekasvatuksen kehittämisestä Suomessa.


Sanataide

Sanataide on kaikkea sanoihin ja taiteeseen liittyvää: puhumista, kuuntelemista, kirjoittamista ja lukemista. Valveen sanataidekoulun opetuksessa painotetaan leikkiä, iloa ja eläytymistä. Tavoitteena on rohkaista luovuuteen ja omaperäisyyteen sekä auttaa löytämään oma tapa kertoa ja ilmaista itseään.


Valveen sanataidekoulussa ryhmiä kaikenikäisille

Sanataidetta voivat harrastaa 0–20-vuotiaat lapset ja nuoret. Joka vuosi marraskuussa sanataidekoulu toimittaa omaan Sanoja-blogiinsa Valokeila-festarilehteä Oulun kansainväliselle lasten- ja nuortenelokuvien festivaalille. Sanataidekoulun lukuvuosi huipentuu omaan Lumotut sanat -festivaaliin, jota vietetään keväisin huhti-kesäkuussa.


Sanataidekoulun kuulumisia

Avoimen varhaiskasvatuksen sanataidekerho Tarinavintti kokoontuu Valveella myös syyskaudella 2017

Tarinavintin toiminta on maksutonta ja tarkoitettu kotihoidossa oleville 3−5-vuotiaille lapsille.

Tarinavintin leikkisä arki rakentuu kirjoista, tarinoista, runoleikeistä ja keksimisen riemusta. Toiminta pohjautuu Oulun kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaan ja kirjallisuuslähtöiseen sanataidekasvatukseen. Ohjaajana toimii lastentarhanopettaja Liisa Ryhänen.

Tarinavintti kokoontuu kulttuuritalo Valveen taidekasvatusta tukevassa ympäristössä. Kokoontumiset koulujen toiminta-aikoina tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin. Toimintaan ilmoittaudutaan, mutta mukaan voi hyvin tulla myös kesken lukukauden.

Avoimen varhaiskasvatuksen kerhot ovat maksuttomia ja tarkoitettuja perheille, joiden lapset eivät tarvitse kokopäiväistä hoitoa. Tarinavintin toteuttavat yhteistyössä Pikku-Ainon päiväkoti ja Valveen sanataidekoulu.

Sanataidekerho Tarinavintin toiminta-ajat
tiistai, keskiviikko ja torstai klo 9‒12

Lisätietoja Tarinavintistä:
Liisa Ryhänen
p. 050 567 8666 / liisa.ryhanen(a)ouka.fi

Lisätietoja avoimesta varhaiskasvatuksesta
& Tarinavintin ilmoittautumiset

Helinä Pykäläaho
päiväkodin johtaja, Pikku-Ainon päiväkoti
p. 050 598 8297 / helina.pykalaaho(a)ouka.fi

Avoin varhaiskasvatus Oulun kaupungin sivuilla


Lue Sanataidekoulun ajankohtaiset kuulumiset SANOJA-blogista!

www.sanataidesanoja.fi

___________________________________________________________________________________

Riimikissa kikattaa Valveen sanataidekoulun vastaavien opettajien runoleikkikirjassa

Riimikissa kikattaa on Tammen vuonna 2013 julkaisema kokoomateos, joka sisältää laajan kokoelman runoja yli kahdeltakymmeneltä rakastetuimmalta suomalaiselta lastenrunoilijalta. Valveen sanataidekoulun vastaavat opettajat Anna Anttonen ja Kati Inkala ovat laatineet runoihin leikkiohjeet, joiden kautta kokoomateoksen runot nousevat aivan uudenlaiseen lentoon.

Anna Anttosen ja Kati Inkalan kokoama ja Karoliina Pertamon kuvittama teos on loppuunmyyty. Kirjaa voi lainata kirjastosta.


[linkki ajankohtaisten asioiden arkistoon]