Valveen elokuvakoulun uutisia

9.4.2019 Joulun taikaa -elokuva valittu NUFF2019 -festivaalille

Elokuvaklubi Kolinassa valmistunut elokuva Joulun taikaa on valittu Tromssassa Norjassa järjestettävän Nordisk Ungdoms Film Festivalin kilpasarjaan (alle 19 vuotiaiden sarjaan). NUFF-festivaali järjestään 28.-29.6.2019

 

11.3.2019 Sinä olet arvokas -elokuva kilpailussa Espanjassa

Elokuvaklubi Kolinassa valmistunut elokuva Sinä olet arvokas on valittu Espanjassa Plasenciassa järjestettävälle International Youth Film Festival - Plasencia Encorto -festivaalille 5.-6.4.2019. Elokuvan ovat tehneet Elli Tauniharju, Isabella Zitting, Roope Kontio, Aletta Jurvakainen, Joona Rissanen, Jaakko Leinonen, Mari Grönstrand.

Katso elokuva Valveen elokuvakoulun kanavalta

 

4.2.2019 Elokuvakoulu julkaisee Pienen trikkioppaan elokuvataikureille

Valveen elokuvakoulu ja Koulujen elokuvaviikko julkaisevat Mediataitoviikolla uuden oppimateriaalin! Pieni trikkiopas elokuvataikureille esittelee neljä yksinkertaista illuusiota, joita voi helposti tehdä pelkän videokameran avulla. Oppaan avulla niin aloittelevat elokuvantekijät kuin jo hieman pidemmälle ehtineet konkarit pääsevät kokeilemaan hauskoja kuvallisia illuusioita. Kun valjastaa käyttöön runsaasti mielikuvitusta ja luovuutta, voi lopputulos olla huikea trikki, jota muut katsovat suu auki ihmetellen.

Lataa trikkiopas

 

25.1.2019 Elokuvakasvatuksen käsikirja julkaistu

Valveen elokuvakoulu ja Koulujen elokuvaviikko julkaisivat Educa-messuilla Helsingissä 25.1. Elokuvakasvatuksen käsikirjan. 

Elokuvakasvatuksen käsikirjassa elokuvakasvatusta tarkastellaan kolmesta näkökulmasta, jotka ovat tutkitaan, koetaan ja tehdään. pedagoginen malli on tuttu valtakunnalliselta Koulujen elokuvaviikolta, jonka aikana oppilaat havainnoivat ympäristöään, katsovat ja analysoivat elokuvia sekä tekevät omia mestariteoksiaan.

Käsikirjassa esitelty elokuvakasvatuksen malli tukee oppilaiden aktiivista työskentelyä ja vuorovaikutusta, jonka seurauksena elokuvan pedagoginen potentiaali hyödynnetään kouluopetuksessa entistä paremmin. elokuvakasvatuksen käsikirja on suunnattu ensisijaisesti perusasteen ja lukion opettajille, mutta siitä löytyy käytännön vinkkejä myös muille elokuvakasvatuksesta kiinnostuneille.

Tutustu käsikirjaan ja muihin elokuvakoulun oppaisiin

 

7.1.2019 Erityislasten ja -nuorten teatteri- ja elokuvaryhmät Tuhatta ja sataa pilotissa

Kulttuuritalo Valve, Oulu-opisto ja Oulun Kehitysvammaisten Tuki ry järjestävät  SATA2 - saavutettava taideharrastus -hankkeeseen Tuhatta ja sataa pilotin, missä kehitysvammaiset lapset ja nuoret pääsevät harrastamaan elokuvaa ja teatteria kevään 2019 aikana. Kerhot ja kurssit käynnistyvät tammikuussa ja maaliskuussa 2019. Toiminta on suunnattu yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille lapsille ja nuorille.

ELOKUVAA TUHATTA JA SATAA

Erityislasten ja -nuorten tubeklubi

Onko lapsesi kiinnostunut tubettamisesta? Erityislasten ja -nuorten tubetusklubissa osallistujat pääsevät kokeilemaan tubettamista oikean tubetähden, Kaoru Kitsunen johdolla. Tubetus mahdollistaa kameran edessä esiintymisen ja itseilmaisun sekä kiinnostuksen kohteiden esittämisen joko sanoin tai sanattomasti kuvilla esittäen. Tubeklubissa on kuusi kokoontumista. Klubi huipentuu päättäjäisbileisiin, missä uudet tubetähdet saavat tubediplomit. Klubi on suunnattu yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille.

Ajankohta: Lauantaisin 26.1. - 1.3.2019 klo 15.00 - 16.30
Paikka: Kulttuuritalo Valve, Hallituskatu 7, Oulu
Hinta: maksuton
Ilmoittautuminen tubeklubiin
Lisätiedot: Tommi Nevala, 044 7037547, tommi.nevala@ouka.fi

 

Erityislasten ja -nuorten animaatiokerho

Erityislasten ja -nuorten elokuvakerhossa tutstutaan elokuvaan omien tunteiden ja ajatusten esittämisen sekä itseilmaisun välineenä. Elokuvakerhossa on kahdeksan kokoontumista, joiden aikana tehdään omat animaatioelokuvat sekä katsotaan elokuva Valveen elokuvateatterissa. Kerho huipentuu omien elokuvien juhlalliseen ensi-iltaan. Kerhon päätteeksi jokainen osallistuja saa elokuvantekijä-diplomin. Kerho on suunnattu yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille.

Ajankohta: Lauantaisin 16.3. - 11.5.2019 klo 13.00 - 14.30 (ei kokoontumista 20.4.)
Paikka: Kulttuuritalo Valve, Hallituskatu 7, Oulu
Hinta: maksuton
Ilmoittautuminen animaatioklubiin
Lisätiedot: Tommi Nevala, 044 7037547, tommi.nevala@ouka.fi

 

TEATTERIA TUHATTA JA SATAA

Erityislasten ja -nuorten teatterikurssi

Tervetuloa Tuhatta ja sataa -teatterikurssille. Kurssilla tutustutaan teatterin perusteisiin teatteriharjoitteiden ja -leikkien kautta.  Kurssilla tehdään myös teatteri- ja improvisaatioharjoituksia sekä fyysistä ilmaisua rennossa ilmapiirissä pilke silmäkulmassa.

Ajankohta: Tiistaisin 5.2. - 30.4.2019
klo 16.15 - 17.45 (ei kokoontumista 5.3.)
Paikka: Tiernan koulu  Kasarmintie 2
Hinta: maksuton
Ilmoittautuminen ja lisätietoja
Ilona Ruohomäki, 050 468 1558, ilona.ruohomaki@eduouka.fi