Valveen elokuvakoulun uutisia

 

17.5.2017 Nuorten planeetta -elokuva OmaFilmi! -festivaalilla Sastamalassa

OmaFilmi! on valtakunnallinen nuorten kaksipäiväinen lyhytelokuvafestivaali, joka järjestetään Sastamalassa ensimmäisen kerran 20.-21.5.2017. Kyseessä on elokuvafestivaali, joka esittää ainoastaan 12-18-vuotiaiden nuorten itsensä tekemiä elokuvia. Ohjelmistossa olevien elokuvien teemana on "mun Suomi". Mukaan festivaalille on päässyt myös Valveen elokuvakoulun Elokuvaklubi Kolinassa valmistunut Nuorten planeetta. Elokuvaa ovat olleet tekemässä Mari Grönstrand, Roope Kontio, Milla Lento, Jami Liang, Viktor Musijenko, Joona Rissanen, Isabella Zitting, Jaakko Leinonen, Lauri Liimatainen ja Riku Niskanen.  

Lisätietoa festivaalista: http://www.omafilmi.fi

 

8.5.2017 Pekka Lehtosaari Valveen elokuvakoulun Masterclass-kurssin vetäjäksi

Valveen elokuvakoulun Elokuvan Masterclass -kurssin elokuvantekijävieraaksi saapuu elokuvia ja televisiosarjoja käsikirjoittanut Pekka Lehtosaari (Pahat pojat, Vares, Kylmäverisesti sinun). Mestarikurssi järjestetään 5.-9.6. Kulttuuritalo Valveella. 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen mestarikurssille

 

10.4.2017 Valveen elokuvakoulun kesäleirien ilmoittautuminen käynnistyy huhtikuun lopussa

Valveen elokuvakoulun suosittujen kesäleirien ilmoittautuminen käynnistyy huhtikuussa. Elokuvan Masterclass -kurssin (5.-9.6.) ilmoittautuminen alkaa 18.4. ja Animaatioseikkailu Animoi -animaatioleirien (7-12 -vuotiaat) ilmoittautuminen alkaa 24.4. Animaatioleirejä järjestetään kesäkuun aikana neljä kertaa.

Kesäleirien lisätiedot löytyvät täältä.

 

7.2.2017 Maksutonta täydennyskoulutusta opettajille

Memo - mediapolulta monilukutaito -hanke on OPH:n rahoittama täydennyskoulutushanke ala- ja yläkoulun opettajille. Hankkeen koulutuksissa tutustutaan mediakasvatuksen toiminnallisiin menetelmiin kädet savessa ja itse kokeilemalla. Koulutuspäivien teemat rakentuvat monilukutaidon, medialukutaidon ja ilmiöoppimisen ympärille tarjoten käytännönläheisiä harjoituksia omaan opetukseen ja mediakasvatukseen sovellettavaksi. Hankkeen neljä koulutuspäivää järjestetään keväällä 2017 myös Oulussa. Osallistua voi yhteen tai useampaan koulutuspäivään. Koulutus on osallistujille maksuton.
 
Ilmoittautuminen on käynnissä. Ilmoittautuminen Memo-sivustolta, mistä löytyy linkki ilmoittautumislomakkeeseen Oulun koulutuksiin:

 

26.1.2017 Valveen elokuvakoulun uunituore menetelmäopas: Kaupunkisinfonia

Osana Suomi 100 -juhlavuotta Valveen elokuvakoulu ja Koulujen elokuvaviikko julkaisevat Kaupunkisinfonia-menetelmäoppaan. Tavoitteena on, että vuoden 2017 aikana lapset ja nuoret ympäri Suomea kuvaavat Kaupunkisinfonioita omasta kotipaikkakunnastaan ja taltioivat sitä, miltä satavuotias Suomi näyttää: Millaista elämää kaupungissa on? Mikä on kaupungin rytmi ja sille ominainen tunnelma? Menetelmän esikuvana toimii varhainen elokuvan kaupunkisinfonia-lajityyppi, jonka tarkoituksena oli tallentaa kaupunkien elämää ja kertoa elokuvallisin keinoin kaupungin sykkeestä ja sävystä.

Kaupunkisinfonia-työpajojen kautta kohderyhmä eli lapset ja nuoret tuottavat itse sisältöä ja tutustuvat omaan kotipaikkakuntaansa eri teemojen kautta. Valmiit videot kootaan verkkosivuille tulevalle Suomen kartalle juhlavuoden loppupuolella. Kaupunkisinfonia on mukana valtakunnallisessa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmassa.

 

20.1.2017 Perhekino - elokuvailoa koko perheelle

Perhekino muuttaa Valveen Konst o. Delin koko perheen rennoksi leffakaffilaksi! Tammikuun talvilauantaina Konst o. Delin valtaa koko perheen elokuvatuokio, jolloin kulttuuritalon kahvilassa voi katsella elokuvia aurinko- ja säkkituoleissa mukavasti istuskellen.
 
Ensimmäisessä Perhekino-tapahtumassa esitetään valloittava eurooppalaisten lyhytelokuvien sarja, jossa ovat mukana mm. hulvattomat Nappaa se!- (Ranska 2015) ja Koala ulkoavaruudessa- (Sveitsi 2014) elokuvat sekä unenomainen Yön sirkus -elokuva (Slovakia 2015). Lisäksi nähdään lasten itse tekemiä, Oulun kansainvälisellä lasten- ja nuortenelokuvien festivaalilla palkittuja Oskari-kilpailun voittajaelokuvia. Esitettävät elokuvat soveltuvat yli 3-vuotiaille mutta kiinnostavat varmasti vielä kouluikäisiäkin.
 
Elokuvien lomassa Valveen elokuvakoulun opettajat kertovat elokuvan tekemisestä ja harrastamisesta ja johdattelevat elokuvien teemoihin. 
 
– Perhekino tarjoaa uudenlaisen tavan pysähtyä elokuvien äärelle. Se mahdollistaa erilaisten elokuvien näkemisen ja tekee elokuvan katsomisesta yhteisöllisen, jaetun kokemuksen. Tapahtumassa on tilaa myös vapaamuotoiselle keskustelulle tunnelmien ja tulkintojen tueksi, Valveen elokuvakoulun tuottaja Tommi Nevala kertoo.
– Harrastajalasten ja -nuorten omien elokuvien katsominen tarjoaa myös kiinnostavan katsauksen kulissien taakse.
 
Perhekino-tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Mukaan voi ottaa oman viltin tai tyynyn, jonka päällä istua. Kahvila on avoinna ja sen valikoimasta löytyy sopivaa leffanaposteltavaa ja -evästä. Perhekinon järjestävät yhteistyössä Konst o. Deli, Oulun Elokuvakeskus, Oulun lasten- ja nuortenelokuvien festivaali sekä Valveen elokuvakoulu.
 
Perhekino, la 28.1. klo 14.30–16.00
Konst o. Deli (kulttuuritalo Valve), Hallituskatu 7
 
LisätietojaTommi Nevala: etunimi.sukunimi@ouka.fi / p. 044 703 7547
 
Tapahtuma on mukana Lasten kulttuurikaupunki Oulun ohjelmassa (www.lastenkulttuurioulu.fi).