Valveen elokuvakoulun uutisia

 

6.8.2018 Valveen elokuvakoulun elokuvia kilpasarjassa Georgiassa
 
Abashan kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali Georgiassa on valinnut kilpasarjaan kaksi Valveen elokuvakoulun Elokuvaklubi Kolinassa valmistunutta elokuvaa. Joulun taikaa ja Tuntematon vaara ovat nähtävissä myös Valveen elokuvakoulun YouTube-kanavalla.
 
Festivaali järjestetään 12.-15.9.2018
 
 
16.5.2018 Elokuvaa! - stooreja Oulusta

Oletko aina unelmoinut tekeväsi oman elokuvan? Haluatko jakaa tarinasi Oulusta vaikkapa 360 asteen kameraa käyttäen? Entä kiinnostaako sinua käsikirjoittaminen tai tapahtumatuotanto?

Elokuvaa! – stooreja Oulusta –projekti tarjoaa sinulle tai kaveriporukallesi mahdollisuuden kuvata oman lyhytelokuvan. Haluatpa kuvata lempiharrastuksesi, ottaa kantaa sinua kiinnostavaan asiaan tai rakentaa kokonaan fiktiivisen tarinan, työpajoissa voit toteuttaa ideasi elokuvan muodossa! Tarjoamme ohjausta ja avustusta sekä kuvaus-, äänitys- ja editointikaluston elokuvien toteuttamiseen. Mukaan elokuvatyöpajoihin ovat tervetulleita kaikki esiintymisestä tai elokuva- ja tapahtumatuotannosta kiinnostuneet 15-29-vuotiaat nuoret.

Lyhytelokuvat esitetään elokuussa Taiteiden yönä 16.8. järjestettävällä Pop up - festivaalilla ja marraskuussa Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin yhteydessä. Työpajojen lisäksi sinulla on myös huippuhieno mahdollisuus osallistua tapahtumien järjestämiseen yhdessä tiimimme kanssa!

Työpajat toteutetaan touko-kesäkuussa kulttuuritalo Valveella. Ilmoittaudu mukaan lähettämällä valitsemasi pajan numero ja yhteystietosi (nimi, puhelinnumero ja sähköposti) osoitteeseen elokuvaaoulusta(at)gmail.com. Lisätietoja saat elokuvaopettaja Tiia Hyvälältä, puh. 050 5362559.

 
Varmista paikkasi ja ilmoittaudu työpajaan ajoissa!

Paja 1: la 26.5. - su 27.5. klo 12-19
Paja 2: la 9.6 - su 10.6. klo 12-19
Paja 3: la 16.6. - su 17.6. klo 12-19.

Aloitamme kuvaamalla ennakkomateriaalia perjantaina 18.5. klo 14-18 kauppakeskus Valkeassa. Avoimessa päiväkirjahuoneessa voit kertoa kameralle ajatuksesi, huolesi tai ideasi, joista koostamme lyhytelokuvan festivaalille. Tule yksin tai porukalla – sana on vapaa!

 

24.4.2018 Sinä olet arvokas -elokuva loppukilpailussa NUFF2018 festivaalilla Norjassa

Elokuvaklubi Kolinassa valmistunut Sinä olet arvokas -elokuva on päässyt Nordic Youth Film Festivalin loppukilpailuun Tromsassa, Norjassa. Festivaalia vietetään 29.6.-1.7.2018. Ennen festivaalia on reilun viikon mittainen työpaja, johon on kutstuttu ehdolla olevan elokuvan tekijöitä. Elokuvan ovat tehneet Isabella Zitting, Roope Kontio, Joona Rissanen, Aletta Jurvakainen, Jaakko Leinonen, Mari Grönstrand ja Elli Tauniharju.

Katso elokuva

 

17.4.2018 Tuntematon vaara  ja Häiriö esityksessä Italiassa

Elokuvaklubi Kolinassa valmistuneet Häiriö ja Tuntematon vaara -elokuva on valittu Italiassa Padovassa 18.4.-11.5. järjestettävälle Corti a Ponte -festivaalille. Tuntematon vaara elokuvan ovat tehneet Valveen elokuvakoulun Elokuvaklubi Kolinassa elokuvantekoa harrastavat Elias Holappa, Onni Patrikainen, Elias Mustonen, Nico Kortejärvi, Sean Wang, Tommi Ryynänen ja Sampo Saukkonen. Häiriö-elokuvan tekijät ovat Isabella Zitting, Roope Kontio, Joona Rissanen, Aletta Jurvakainen, Jaakko Leinonen, Mari Grönstrand.

Katso Tuntematon vaara

Katso Häiriö (vaatii kirjautumisen, ikärajan vuoksi)

 

19.3.2018 Elokuvakoulun elokuville tuplavoitto Sastamalassa

Valveen elokuvakoulu sai kaksoisvoitin Sastamalassa 17.3.2018 järjestetyllä OmaFilmi-festvaalilla. 
 
15-18 -vuotiaiden sarjan voitto meni elokuvalle Häiriö (Isabella Zitting, Roope Kontio, Joona Rissanen, Aletta Jurvakainen, Jaakko Leinonen, Mari Grönstrand)
 
11-14 -vuotiaiden sarjan voitti puolestaan elokuva Yksityisetsivä ja kirotun taulun arvoitus (Miska Sarja, Henni Holster, Joonatan Järvelä, Ismail Omar, Pyry Vehmas, Robert Granat, Sara Nevalainen)
 
Valveen elokuvakoulu onnittelee voittoisia elokuvantekijöitä! 
 

 

2.3.2018 Tuntematon vaara -elokuva loppukilpailussa Espanjassa

Keväällä 2017 Valveen elokuvakoulun Elokuvaklubi Kolinassa valmistunut Tuntematon vaara -elokuva on valittu Espanjassa Plasenciassa järjestettävälle elokuvafestivaalille 12.-15.4. Tekijäryhmässä ovat Elias Holappa, Onni Patrikainen, Elias Mustonen, Nico Kortejärvi, Sean Wang, Tommi Ryynänen ja Sampo Saukkonen. 

Tekijöistä kolme osallistuu festivaalille yhdessä opettajansa kanssa.

 

5.2.2018 Perhekino valtaa Hiukkavaaratalon 10.2.

Perhekino muuttaa Hiukkavaaratalon lämpöiseksi leffaolohuoneeksi la 10.2. klo 13! Tapahtumassa esitetään lasten oman elokuvakilpailu Oskarin parhaimmistoa vuosien varrelta – elokuvat soveltuvat yli 4-vuotiaille mutta kiinnostavat varmasti vielä kouluikäisiäkin. Nappaa mukaan oma viltti tai tyyny ja tule mukaan! Perhekinoon on vapaa pääsy.

 

31.1.2018 Disconnected-elokuva Tampereen elokuvajuhlien Kelaamo-näytöksessä

Kesällä 2017 Valveen elokuvakoulun Masterclass-kurssilla valmistunut Disconnected-elokuva on valittu Tampereen elokuvajuhlien Kelaamo-näytökseen.
 
Elokuvaa olivat tekemässä Saimi Räty, Jonna Miikkulainen, Onni Patrikainen, Rosa-Maria Alaraasakka, Luca Kaakinen, Saara Heikkinen ja Pyry Silomaa.