Alueellisen kulttuurin tukea ja kehitystä

Kulttuuritalo Valveella, osana Oulun yleisiä kulttuuripalveluja, tuotetaan myös alueellisia kulttuuripalveluja sekä kehitetään kulttuuritoiminnan mahdollisuuksia kaupunginosissa.

Alueellisten kulttuuripalveluiden tavoitteena on tukea ja edistää alueiden omaa kulttuuritoimintaa. Sillä pyritään luomaan paikallisia toimintamahdollisuuksia ja tuomaan kulttuuripalvelut ja -tapahtumat jokaisen ulottuville. Aluetuottaja on myös tuomassa kulttuurisia sisältöjä osaksi varhaiskasvatusta, perusopetusta sekä nuorison ja ikäihmisten parissa tehtävää työtä. Aluetuottaja luo ja ylläpitää verkostoja, joiden avulla edistetään yhteisten tuotantojen ja vierailujen järjestämistä sekä olemassa olevien festivaalien levittäytymistä eri puolille Oulua.

Alueellisten kulttuuripalveluiden vastuuhenkilö kulttuuritalo Valveella on vastaava tuottaja Ville-Mikko Sikiö.

Yhteystiedot:
Ville-Mikko Sikiö
p.050 388 6982
ville-mikko.sikio(at)ouka.fi

Kulttuuritapahtumien järjestämisestä kiinnostuneille perustietoa löytyy Oulun kaupungin Tapahtumajärjestäjän oppaasta. https://www.ouka.fi/oulu/tapahtumat/tapahtumajarjestajan-opas

 


Poimintoja tulevista tapahtumista

tammikuu

la 11.1. klo 18       Teatterikuopan kevätavaus: Johanna Juhola Trio, Revontie 45.
Johanna Juholan, Roope Aarnion ja Teemu Korpipään muodostama Johanna Juhola Trio esittää Juholan säveltämää fantasiatangoa, jonka keskeisiä elementtejä ovat tango nuevo sekä elektronisen ja akustisen musiikkimaailman yhdistäminen. Monet yhtyeen kappaleista on aikanaan kirjoitettu näyttämöteoksiin ja ne ovatkin kuin pieniä tarinoita — ontuvasta miehestä, joka kehitti täysin uniikin tangotanssityylin, nykyviestinnän väsyttävyydestä, rakastuneesta navigaattorista ja pienestä täydellisestä hetkestä. Teemu maustaa Johannan ja Roopen akustisten instrumenttien sointia sampleilla ja efekteillä. Tyypillistä triolle on välitön ja hienovarainen musiikillinen kommunikointi, kotoisuuden ja hieman epätodellisten tunnelmien vaihtelu sekä heittäytyvä improvisaatio ja leikkisyys.
Yhteistyössä Oulun Musiikkijuhlat ja kulttuuritalo Valve. Liput 15/10 € (Jazz 20 ry:n jäsenet 10 €) Valveen ja Teatterikuopan lipunmyynnit, Oulu10-palvelupisteet ja www.ticketmaster.fi  (+palvelumaksu).
www.omj.fi
https://www.facebook.com/events/447257682833600/

to 23.1. klo 19      Oulu Sinfonian kamarimuusikot: Musiikin suurlähettiläät -kamarikonsertti, Kierikkikeskus, Pahkalantie 447, Yli-Ii. Sama konsertti su 26.1. klo 14 Madetojan Sali, Leevi Madetojan katu 1-3.
Oulu Sinfonian Kamarimuusikot on perustettu orkesterin muusikoiden tarpeesta työskennellä inspiroivan musiikin parissa, kamarimusiikillisessa vuorovaikutuksessa taitavien kollegoiden sekä yleisön kanssa. Kamarimuusikot tarjoaa yleisölle ilmaisia monipuolisia kamarimusiikkikonsertteja läpi Oulu Sinfonian konserttikauden etsien uusia yhteistyön muotoja eri artistien ja toimijoiden kanssa.
Kaudesta 2019–2020 alkaen säännöllisten Musiikkikeskuksen sunnuntaikonserttien lisäksi Oulu Sinfonian Kamarimuusikot tekee yhteistyötä Oulun alueellisen kulttuurituotannon kanssa ja konsertteja viedään koko Oulun alueelle. Näin konsertteja viedään lähemmäs kuulijoita ja esiintyjiä lähemmäs yleisöä.
Oulu Sinfonian Kamarimuusikoiden toimintaa tukevat Oulu Sinfonia ja Orkesterin Pulssi ry ja Kamarimuusikot toimii yhteistyössä Oulun kaupungin alueellisten kulttuuripalveluiden kanssa. Kamarisarjan kokonaisuudesta vastaavat tällä kaudella Oulu Sinfonian muusikot Emma Tessier, Emiliano Travasino, Gustavo Subida, Antti Turtiainen sekä Ann-Louise Wägar. 
Kierikin konsertti perustuu Keski-Euroopan säveltäjien musiikkiin, jotka elivät 1900- ja 2000-vuosisadoilla. Heihin kaikkiin vaikutti syvästi kansalliset musiikkitraditiot, mutta he olivat myös aikansa lapsia: politiikka ja sodat vaikuttivat heidän elämäänsä ja heidän musiikkinsa kulkeutui maan rajojen ulkopuolelle.
https://www.facebook.com/OuluSinfonianKamarimuusikot/
https://www.facebook.com/events/862765247499198/

la 25.1. klo 12-19 Kiimingin Syke-talon avajaiset, kirjastokuja 1. Peruskorjatun Kiimingin Syke-talon avajaisissa on ohjelmaa koko perheelle, mm. Oulu-opiston taidepolku ja Taikuri-Roope. Päivän päättää Ilona Jäntin ja Aino Vennan Ballantine Scale klo 18.

la 25.1. klo 18      FLOW-SIRKUS ESITTÄÄ: BALLANTINE  SCALE - JÄNTTI & VENNA, Kiimingin Syke-talo, Sykesali, Kirjastokuja 1
Suositun Jäntti & Venna -duon uusi yhteisteos Ballantine Scale kutsuu yleisön teatteritilaan luotuun mystiseen maailmaan, suureen valkeaan telttaan meren rannalle. Runollinen ja salaperäinen esitys yhdistää Ilona Jäntin innovatiivista ilma-akrobatiaa, Aino Vennan säveltämään ja sovittamaan musiikkiin. Teos tutkii ulko- ja sisätilan rajapintaa, luontoa ja kulttuuria, päivän ja yön taitekohtaa. Auringon laskettua, hämärän saavuttua maailma muuttaa muotoaan, kenties pysyvästi. Teoksen lavastuksesta vastaa Pavla Kamanov ja valosuunnittelusta Kauri Klemelä.
Esityksen nimi Ballantine Scale viittaa asteikkoon, joka mittaa merenrannan lajiston perusteella, kuinka suojainen ranta on. Ballantine Scale on kantaesitetty Englannissa ja Suomen ensi-ilta oli Cirko-keskuksessa, Helsingissä syksyllä 2019. Flow Productions toteuttaa Oulun esitykset yhteistyössä kulttuuritalo Valveen kanssa. Liput: Avajaishinta 20€, Valveen lipunmyynti, Oulu10-palvelupisteet sekä Ticketmaster.fi. Esityksessä käy Kaikukortti (paikkoja rajoitetusti).

la 8.2. klo 13         Perhekino, Sykesali, Kiimingin Syke-talo, Kirjastokuja 1. Kulttuuritalo Valveelta tuttu Perhekino muuttaa Sykesalin koko perheen leffaolohuoneeksi, jossa voi katsella elokuvia rennosti tyynyjen päällä makoillen ja leffaeväitä syöden. Perhekino-tapahtumassa esitetään Valveen elokuvakoulun tekemiä elokuvia vuosien varrelta. Elokuvien lomassa Valveen elokuvakoulun opettajat kertovat elokuvan tekemisestä ja harrastamisesta ja johdattelevat elokuvien teemoihin. Mukaan voi ottaa oman viltin tai tyynyn, jonka päällä istua. HUOM! Esitettävät elokuvat soveltuvat yli 4-vuotiaille mutta kiinnostavat varmasti vielä kouluikäisiäkin. Vapaa pääsy!

la 15.2. klo 14       Oulu Sinfonian kamarimuusikot: Kuvajaisia-kamarikonsertti, Sykesali, Kirjastokuja 1, Kiiminki. Sama ohjelma su 16.2. klo 14 Tulindbergin Sali, Oulun musiikkikeskus. https://www.facebook.com/OuluSinfonianKamarimuusikot/

la 9.5. klo 14         Oulu Sinfonian kamarimuusikot: Kamarikonsertti, Oulunsalon nuorisoseura, Neuvoksenkuja 2. Sama ohjelma su 10.5. klo 14 Oulun musiikkikeskus. https://www.facebook.com/OuluSinfonianKamarimuusikot/

Galleria Oskari Jauhiaisen näyttelyt

 


Menneitä tapahtumia

la 14.12.               Hiukkavaaran tapahtumalauantai, Tahtimarssi 3.
Hiukkavaaratalon toimijat järjestävät vaihtuvaa ohjelmaa kuukausittain syyskauden ajan. Tapahtumat la 21.9., la 12.10., la 16.11. ja la 14.12.https://www.ouka.fi/oulu/hiukkavaaratalo

23.-24.11.              Oulunsalon Entisajan Joulumarkkinat, Oulunsalon kotiseutumuseo, Jääsköntie 5, Oulunsalo. Lauantaina klo 10–16, sunnuntaina klo 11–16.
Joulu alkaa Oulunsalosta!

Kotiseutumuseon idyllisessä pihapiirissä ja kirkon ympäristössä järjestetään kahdeksatta kertaa Entisajan Joulumarkkinat.

Entisajan joulumarkkinat on tunnelmallinen ja perinteikäs tapahtuma Oulunsalon kotiseutumuseon pihapiirissä. Markkinoilla on myynnissä vain itse tehtyjä tuotteita, käsitöitä ja leivonnaisia. Markkinoilla voi myös tavata joulupukin vanhassa aitassa, paistaa tikkupullaa, nauttia räiskäleitä ja riisipuuroa. Lapset voivat ratsastaa poneilla ja rapsutella lampaita. Koko kaksipäiväisten markkinoiden ajan on tarjolla elävää musiikkia lukuisten kuorojen esittämänä sekä tiernapojat. Tapahtuman päättää Tulikukka-ryhmän tulishow sunnuntaina klo 15.30. Joulumarkkinat toteuttaa Oulunsalon kotiseutuseura ry useiden yhteistyökumppaneiden kanssa.
https://www.facebook.com/entisajanjoulumarkkinat

22.-24.11.             Lumo Light Festival Oulu –aluetapahtumat http://www.ouka.fi/lumo

la 23.11. klo 15     Pölökkypäiden kylä ja poloku, Kurtinhaudan luonto- ja kulttuuripolku, Luotsiasemantie 83, Martinniemi kylä ja poloku valaistu 22.–24.11.2019
Toteutus: Martinniemen kyläyhdistys, Maakinen Martinniemi, kulttuuritalo Valve sekä Aura OK.
Pölökkypäiden polulla Kurtinhaudan rantametsässä tavataan Pölökkypäitä ja kierrätysmateriaaleista tehtyjä tuulikelloja, jotka tuovat tuulen huminan, meren kohinan ja meren jään kilinän äänimaiseman oudompiakin sävyjä. Polun avajaisissa Pölökkypäiden kerrotaan sanataiteen ja musiikin keinoin. Kyläyhistys keittää kahvit ja lämmittää mehut laavulla. Polun varrella on myös Toivon ankkuri, jonne voi tuoda oman kynttilän kaukomaille lähteneiden muistamiseksi. Tulikukka-ryhmän tulishow klo 16. https://www.facebook.com/events/2572083516171498/


22.-24.11.               IHMEMETSÄ, Oulun taidekoulu, Nuottasaaritalo, Isokatu 94 (Kirkkokadun puoleisen päädyn piha-alue ja kuvis-luokkien ikkunat) päivittäin klo 16-22. Ihmemetsän heijastinpörriäiset non stop-työpajaa pidetään pe 22.11. klo 17-20 
Toteutus: Oulun taidekoulu
Ihmemetsä on telttaretki epätodelliseen luontoon. Oulun taidekoulun visuaalisen taiteen oppilaat ovat rakentaneet ja maalanneet Ihmemetsän Nuottasaaritalon sivupihalle sekä pihalle avautuviin ikkunoihin. Kuvataideluokkien ikkunoista voi katsoa sisään ja kurkistaa ihmemetsän syvyyksiin puiden ja kasvien lonkeroiden sekaan. Luonto herää eloon hehkuvana uv-valojen avulla. Yhden ikkunan läpi heijastetaan oppilaiden tekemiä animaatioita non stoppina. Ulkona pimeydessä hohtavat sisältäpäin valaistut teltat. Niiden ympärillä puissa lentelevät oudot valotoukka- ja eliölajit. Tapahtumaa reunustavaan piha-aitaan on maalattu tulevaisuuden kasvistoa.
Samaan aikaan Oulun taidekoululla vietetään Pimiän pilleitä. Ihmemetsässä voikin törmätä myös tanssi-, sirkus- ja teatterioppilaiden liikkeeseen. Pe 22.11. klo 17-20 Oulun taidekoulu tarjoaa mahdollisuuden osallistua non stop-taidetyöpajaan. Työpajassa pääsee tekemään oman ihmemetsän heijastin- pörriäisen.

la 23.11. klo 16-18 Tähtien tietä salaiseen valomaailmaan. Tähtien tie alkaa Timosenkosken luontokoulun pihalta (Timosenkoskentie 44) ja päättyy Heikinharjun päiväkodin pihalle (Heikinharjuntie 50) ihmeelliseen valomaailmaan. 
Toteuttajat: Avoin päiväkoti Heikinharju, Timosenkosken luontokoulu ja Korvensuoran päiväkodin ulkoleikkikoulu
Lähtekää perheen kanssa seuraamaan kadonneita tähden sirpaleita, niin saatatte päästä salaiseen valomaailmaan! Siellä voitte vaikkapa tehdä valotaidetta, yrittää napata kiinni tontun varjosta ja katsoa, millaiset naurut teidän perheeltänne pääsee kikatustunnelissa.
Ottakaa mukaan lämpimät ulkovaatteet, taskulamppuja ja halutessanne eväitä ja omia makkaroita paistettavaksi.

22.-24.11. klo 17-20 Mystinen metsä, Odessanpuisto, Mielikintie, Puolivälinkangas
Toteuttajat: Puokkaritalo, Kulttuurivoimala ry
Mystinen metsä kutsuu perheet Puolivälinkankaan vesitornin läheisyyteen. Näe ja kuule mitä telttaretkikunnat löytävät ja huomaavat esimerkiksi vesitornin eläinhahmojen maailmasta. Valo-, ääni- ja hahmomaailman Mystiseen metsään ovat luoneet Puolivälinkankaan suuralueen asukasyhdistys, Kulttuurivoimala sekä alueen lähikoulut. Mystisen metsän tarinat jäävät elämään verkkoon myös Lumo-festivaalin jälkeen www.puokkari.fi/mystinenmetsa

18.-22.11.             Konsertti joka kouluun –kiertue: Wimme & Rinne. Ylikiimingin, Vesalan, Huttukylän, Länsituulen, Kellon, Kiviniemen, Oulunsalon Kirkonkylän koulu, Kaakkurin, Metsokankaan, Kastellin, Jokirannan, Talvikankaan, Martinniemen, Aseman ja Ritaharjun koulu. www.konserttikeskus.fi   

la 16.11.               Hiukkavaaran tapahtumalauantai: Lasten ja nuorten elokuvien festivaali, Tahtimarssi 3.
Hiukkavaaratalon toimijat järjestävät vaihtuvaa ohjelmaa kuukausittain syyskauden ajan. Tapahtumat la 21.9., la 12.10., la 16.11. ja la 14.12.https://www.ouka.fi/oulu/hiukkavaaratalo

la 9.11.                   Kalle Päätalo –reitin julkaisu ja seminaari kirjastolla. Kalle Päätalon syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta marraskuussa 2019. Merkkipäivän kunniaksi asiantuntijat koostivat Oulun Päätalo-polun yhdessä alueellisten kulttuuripalveluiden avulla. Karttaa on jaossa pääkirjastolla rajattu erä, mutta kätevimmin pääset reitille ilmaisen apin kautta. Lataa sovelluskaupasta Citynomadi, josta löydät reitin ”Kallio-Kallen völjyssä". Oulun pääkirjastolla järjestetään myös Kalle Päätalon 100-vuotisjuhlamatinea la 9.11. klo 12 alkaen.

la 18.10. klo 18     Oulu All Star Big Band & Soiva Siili: SIILIN KUUTAMO –lastenkonsertti, Kellon nuorisoseura, Kellontie 272.
Soiva Siili kaksikko ja Oulu All Star Big Band sukeltavat soivasiilimäisen big band -musiikin syövereihin. Tuttujen ja vähän uudempienkin Soivan Siilin laulujen raikkaisiin sovituksiin on ujutettu melodianpätkiä jazzmusiikin klassikoista. Iloisessa perhemusiikkikonsertissa torvet soi ja swingisvengi nostaa hymyn korviin ja laittaa jalan vipattamaan. Konsertin kesto noin 50 min. Liput: 12 €, Perhelippu 35 € (sis. 2 aik. + 2 lasta tai 1 aik. + 3 lasta) Valveen lipunmyynnistä, Oulu10-palvelupisteistä sekä Ticketmasterista. http://www.oasbb.fi/

la 12.10.               Hiukkavaaran tapahtumalauantai: Sirkustelua, Tahtimarssi 3.
Lokakuinen tapahtumapäivä tuo Hiukkavaaratalolle sirkustunnelmaa. Oulun Tähtisirkuksen Yhtä sirkusta! -pajassa voi käydä kokeilemassa eri sirkusvälineitä ja -lajeja, ja taikuri Roope viihdyttää vieraita muun ohjelman lomassa. Hiukkavaaratalon toimijat järjestävät vaihtuvaa ohjelmaa kuukausittain syyskauden ajan. Tapahtumat la 21.9., la 12.10., la 16.11. ja la 14.12.https://www.ouka.fi/oulu/hiukkavaaratalo

to 26.9.                   Veli-yhtye: Oulun kadonneet kupletit –seniori & juniori –esitykset hoivakodeissa ja palvelukeskuksissa. Oulun kadonneet kupletit -konsertti on ainutlaatuinen musiikillinen matka läpi viime vuosisadan Oulun historian 1940 – 1970 luvuilta. Lauluissa kerrotaan monista kadun- ja ajanhahmoista, kuten Oulun Lillistä ja Uuno Birgeristä, jotka ovat tuttuja ikäihmisille. Laulut kertovat myös aiheiltaan paikallisista paikoista ja tapahtumista kuten olympiavuodesta.  Seniorit & juniorit konserteissa esitykset viedään hoivakoteihin ja palvelukeskuksiin ja yleisöksi saapuu myös läheisten päiväkotien lapsia.
klo 10.30 Haukiputaan hoivan yleisö
klo 13 Rajakylän hoivan ja päiväkodin yleisöt

la 21.9.                 Hiukkavaaran tapahtumalauantai: Perhekuperkeikka. Tahtimarssi 3.
Hiukkavaaratalon toimijat järjestävät vaihtuvaa ohjelmaa kuukausittain syyskauden ajan. Tapahtumat la 21.9., la 12.10., la 16.11. ja la 14.12.https://www.ouka.fi/oulu/hiukkavaaratalo

to 19.9.                   Veli-yhtye: Oulun kadonneet kupletit –seniori & juniori –esitykset hoivakodeissa ja palvelukeskuksissa. Oulun kadonneet kupletit -konsertti on ainutlaatuinen musiikillinen matka läpi viime vuosisadan Oulun historian 1940 – 1970 luvuilta. Lauluissa kerrotaan monista kadun- ja ajanhahmoista, kuten Oulun Lillistä ja Uuno Birgeristä, jotka ovat tuttuja ikäihmisille. Laulut kertovat myös aiheiltaan paikallisista paikoista ja tapahtumista kuten olympiavuodesta.  Seniorit & juniorit konserteissa esitykset viedään hoivakoteihin ja palvelukeskuksiin ja yleisöksi saapuu myös läheisten päiväkotien lapsia.
klo 9.30 Päivölän hoivakodin ja Mustikan päiväkodin yleisöt, Ylikiiminki
klo 13 Mainiokoti Siirin ja Touhula Satumetsän yleisöt, Jääli

la 14.9. klo 19       Teatterikuopan syysavaus: VILDÁ. Haukiputaan Teatterikuoppa, Revontie 45. Liput 15/10€. VILDÁn musiikki on uniikki yhdistelmä mystisiä joikuja, svengaavia rytmejä ja improvisaatiota. Vaikutteita ammennetaan saamelaisten vahvasta yhteydestä luontoon, nykypäivän popmusiikista sekä suomalaisesta kansanmusiikista. Hildá Länsmanin vaikuttavat joiut ja Viivi Maria Saarenkylän ilmeikäs harmonikka luovat dialogin, joka tempaisee kuulijan matkalle pohjoisen tuntureille, Saamenmaan tuulien tuiverrukseen – tyttömäisellä charmilla. Yhteistuotanto Oulun Musiikkijuhlien kanssa. www.omj.fi

la 31.8. klo 11-16 Koiteli elää lapsille, sanataidepajat, Koitelinkoski, Kiiminki Valveen Sanataidekoulun sanataiteellisia työpajoja Koiteli elää lapsille -tapahtumassa. Piipahda Koitelin sanataidepajaan puiden runkojen keskelle. Valveen Sanataidekoulun työpajaan kokoonnutaan kuuntelemaan satua kotaan, seikkailemaan metsässä ja kirjoittamaan kiveen ja tuoheen. Työpajan ohjaa Timo Harju. http://www.koitelielaa.fi/

21.-23.8.               Oulun Musiikkivideofestivaalien -aluenäytökset kouluissa. Haukiputaan ja Kiimingin lukiot, Laanilan ja Talvikankaan koulut. Yhteistyössä alueelliset kulttuuripalvelut, OMVF ja Valveen Elokuvakoulu. http://www.omvf.net/fi/paasivu/

la 17.8.                 Hiukkavaaran tapahtumalauantai, Tahtimarssi 3.
Hiukkavaaratalon toimijat järjestävät vaihtuvaa ohjelmaa kuukausittain syyskauden ajan. Tapahtumat la 21.9., la 12.10., la 16.11. ja la 14.12.https://www.ouka.fi/oulu/hiukkavaaratalo

la 6.7. klo 18-22 Titta på Tuiran Metsädisko. Missä metsä, siellä disko. Tänä kesänä kulttuurihistoriallinen Tuiranpuisto loves siististi cool, kun Titta på Tuira laajentaa ohjelmaansa heinäkuiseen alkuiltaan! Pakkaa piknik-eväät ja suuntaa alppiruusujen alle nauttimaan tuiralaisesta ulkoilma-ambientista, musiikista ja taiteesta. M.F.C. Moodmakers Food Corner jatkaa vegekattaustaan myös illalla ja todennäköisesti saadaan myös pop-up-kahvikoju paikalle. Let’s kemut! https://www.facebook.com/tittapatuira/
https://www.facebook.com/events/846874545688637/

Säpinää kesään! -lastenkonsertit
SÄPINÄÄ KESÄÄN! -lastenkonsertteja toteutetaan jälleen Oulun kaupungin päivystävissä päiväkodeissa heinäkuun ensimmäisellä ja toisella viikolla. Esiintymässä on Soiva Siili duona.

Säpinää kesään! on Soivan Siilin ja Oulun kaupungin alueellisten kulttuuripalveluiden tuottama konserttisarja Oulun päivystävissä päiväkodeissa. Konsertit kestävät noin 40 minuuttia ja mahdollisuuksien mukaan ne järjestetään ulkona päiväkotien pihalla. Konsertit ovat yleisölle maksuttomia ja kaikille avoimia, mukaan mahtuu kaikki halukkaat olet sitten lomalla, töissä, kylässä, vierailulla tai ohikulkumatkalla. Kiertue on saanut LähiTapiola Pohjoisen Nuori Pohjoinen -sponsoritukea.
pe 5.7.
klo 9 Välikylän päiväkoti, Raivaajankuja 11–15, Jääli
klo 11 Pikku-Vesaisen päiväkoti, Aittokoskentie 14, Ylikiiminki. Konsertti on osa Tervastiima-tapahtumaa. www.tervasvesainen.fi
klo 14 Muurahaisen päiväkoti, Halametsä 2, Yli-Ii. Konsertti on osa Yli-Iin Pitäjäpäiviä.
https://www.facebook.com/events/1359320807549255/

Jukka Takalon Kajakkiorkesteri Kesäilta järvenrannalla – konsertit vetten päällä
ma 1.7. klo 18 Tervasaution ranta, Ylikiiminki. Esitys on osa Tervastiima-tapahtumaa www.tervasvesainen.fi
ma 1.7. klo 21 Onganranta, Martinniemi.
Jukka Takalo ja 8-henkinen Kajakkiorkesteri tekee kokoonpanolla kitara, basso, tuuba, pasuuna ja laulukvartetti piknik-konsertin Ylikiimingin Tervasaution rannalla. Kajakkiorkesteri esiintyy vetten päällä ja kuulijat ovat rannalla piknikiin varustautuneina. Jukka Takalon ”Vaarojen laulut” albumi ilmestyi elokuussa 2018. Kajakkiorkesteri tuo laulut vaaroilta merimaihin. Konsertti on osa Oulun päiviä ja Tervastiima-viikkoa. Mahdolliset muutokset ja muut tapahtuman yksityiskohdat www.facebook.com/jukkatakalo.
https://www.facebook.com/events/419021228886427/

Oulun Puistopiknikit
Puistopiknikit ihastuttavat Oulun kaupunkikuvaa kesä-elokuussa. Keskustan piknikeistä nautitaan Hollihaan puistossa sekä Pikisaaressa ja aluepiknikeistä Oulunsalon kotiseutumuseolla, Äimäraution siirtolapuutarhassa, Haukiputaan toimintapuistossa sekä Koitelin lavalla.

la 29.6. klo 14  Anna Kokkonen, Oulunsalon kotiseutumuseon piha
https://www.facebook.com/events/437455017040183/
la 6.7. klo 14 Viitala, Äimäraution siirtolapuutarha
https://www.facebook.com/events/676217299466960/
la 3.8. klo 14 Forest Lake Band, Oulun Koirakerhon tanssitiimi , Toimintapuisto, Haukipudas
la 10.8. klo 14 Janne Mikkonen Trio, John Terry Band, Koiteli, Kiiminki
Lisätietoja: https://www.ouka.fi/puistopiknikit

la 29.6. klo 12-16 Sahanäyttelyn avajaiset, Haukiputaan kotiseutumuseo, Kirkkotie 7.
Haukiputaan kotiseutumuseolla vietetään museopäivää jolloin vietetään sahanäyttelyn avajaisia (näyttely Haukiputaan sahoista). Museon pihalla tapahtuu myös. Lapsille on mukavaa tekemistä ja tarinateltassa on sahakylän muisteluita ja haastattelussa entisiä Martinniemen sahatyöntekijöitä. Museolla myydään leivonnaisia, saunavihtoja, räiskäleitä, kahvia yms. ja hanuristi ja sahansoittaja musisoivat. Haukiputaan kotiseutumuseo on avoinna 1-25.7. ti-pe 10-16 ja la 10-13. Museoon on ilmainen sisäänpääsy. Tervetuloa!

su 16.6. klo 14      Päivikin päivät, Oulunsalon kotiseutumuseo, Jääsköntie 5, Oulunsalo. Oulunsalon perinteinen alkukesän kotiseututapahtuma Päivikin päivät kutsuu oululaisia kotiseutumuseon pihapiiriin. Päivikin päiviä ja Oulunsalon kotiseutumuseon avajaisia vietetään 16.6. Museon idyllisessä pihapiirissä soi musiikki ja raikaa laulu, myös yleisö pääsee laulamaan. Vieraiden makuhermoja kutittavat juuri paistetut muurinpohjalätyt, grillimakkarat ja kahvi. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Oulunsalon Nuorisoseura ry, museo- ja tiedekeskus Luuppi ja kulttuuritalo Valveen alueelliset palvelut. Vapaa pääsy.
https://www.facebook.com/OulunsalonKotiseutumuseo/

12.–14.6.2019 klo 9–15 MATKALLA TUNTEMATTOMAAN Kesäkurssi 9–12-vuotiaille, Yli-Iin kirjasto
Sanataiteellisella kesäkurssilla lähdetään matkalle toisiin maailmoihin ja seikkaillaan arvoituksellisia polkuja ja luolastoja pitkin. Kolmen päivän kurssilla kuullaan kummia ja keksitään vielä kummempia ja kirjoitetaan tavallinen tavattomaksi. Kurssi on tarkoitettu kaikille mielikuvittelemisesta ja kirjoittamisesta pitäville lapsille. Tule luomaan oma salaisuuksien valtakuntasi tai merkillinen minikosmoksesi ja ota selvää, mihin sen reitit vievät! Hinta 40 €. Lisätietoja ja ilmoittautuminen: http://www.kulttuurivalve.fi/sivu/fi/kulttuurikasvatus/valveen_sanataidekoulu/kesakurssit/  

10.-13.6.               Animaatioseikkailu Animoi! 7-9-vuotiaille Oulunsalon kirjastossa ma–to klo 10–14.
Osallistu SUUREEN animaatioseikkailuun ja tee unelmiesi elokuva! Leirillä valmistetaan oma animaatioelokuva, jossa seikkailevat sinun keksimäsi hahmot, oliot, örkit, sankarit ja kaikki muut tarpeelliset otukset. Kun tarina on valmis ja hahmot askarreltu, leffa kuvataan ja käsitellään tietokoneella. Sitten musa ja äänitehosteet taustalle paukkumaan ja leffa on valmis juhlalliseen ensi-iltaan. Osallistujat saavat kaikki kesän leireillä tehdyt elokuvat ikiomaksi. Omat eväät mukaan! Eväiden säilyttämiseen käytössä jääkaappi ja lämmittämiseen mikroaaltouuni. Hinta 40 €. Lisätietoja ja ilmoittautuminen huhtikuussa: http://www.kulttuurivalve.fi/sivu/fi/elokuvakoulu/kurssit/kesakurssit/

3.–5.6.20 klo 9–15 MATKALLA TUNTEMATTOMAAN Kesäkurssi 9–12-vuotiaille, Laivakankaan koulu, kirjaston tiloissa
Sanataiteellisella kesäkurssilla lähdetään matkalle toisiin maailmoihin ja seikkaillaan arvoituksellisia polkuja ja luolastoja pitkin. Kolmen päivän kurssilla kuullaan kummia ja keksitään vielä kummempia ja kirjoitetaan tavallinen tavattomaksi. Kurssi on tarkoitettu kaikille mielikuvittelemisesta ja kirjoittamisesta pitäville lapsille. Tule luomaan oma salaisuuksien valtakuntasi tai merkillinen minikosmoksesi ja ota selvää, mihin sen reitit vievät! Hinta 40 €. Lisätietoja ja ilmoittautuminen: http://www.kulttuurivalve.fi/sivu/fi/kulttuurikasvatus/valveen_sanataidekoulu/kesakurssit/

ma-ti 27.-28.5.     Pikku Papun orkesterin koulukonsertit. Kristillinen koulu, Merikosken ja Takkurannan koulut, Oulun Steinerkoulu, Svenska Privatskolan ja Oulun kansainvälinen koulu. Konsertit ovat osa Lumotus sanat –sanataidefestivaalia http://www.lumotutsanat.fi  

su 19.5. klo 13, Valvesali Hae vapaalippusi Valveen lippumyymälästä 27.4. alkaen
ma 20.5. klo 9, Yli-Iin kirjasto, Halametsä 1 Ilmoittautuminen: yli-ii.kirjasto(a)ouka.fi
ma 20.5. klo 12.30, Ritaharjun kirjasto, Ritakierros 2 Ilmoittautuminen: ritaharju.kirjasto(a)ouka.fi
ti 21.5. klo 9, Kaakkurin kirjasto, Pesätie 13 Ilmoittautuminen: kaakkuri.kirjasto(a)ouka.fi
ti 21.5. klo 12, Oulunsalon kirjasto, Karhuojantie 2. Ilmoittautuminen: oulunsalo.kirjasto(a)ouka.fi
KANTTIA KANSSA!-esitys ja työpaja Minna Canthista yli 5-vuotiaille (esitys 40 min, työpaja 30 min)
Kanttia kanssa! tutustuttaa lapset Minna Canthiin ja hänen työhönsä. Esityksessä yleisö näyttelee tärkeää osaa: he ovat kuopiolaisia, kaupan asiakkaita, lapsia, naapureita, palvelusväkeä, virkamiehiä, rautatieläisiä, lukijoita, kriitikoita, salonkilaisia, kollegoita. Eppu Nuotion käsikirjoittama ja ohjaama esitys on Leena Virtasen ja Sanna Pelliccionin Minna! -kirjan (Teos) – ja tietysti Minna Canthin itsensä – innoittama. Esityksen jälkeen on mahdollista osallistua sanataidetyöpajaan. Esitykset ovat osa Lumotus sanat –sanataidefestivaalia http://www.lumotutsanat.fi  

la 11.5.                  Hiukkavaaran tapahtumalauantai, Tahtimarssi 3.
Hiukkavaaratalon toimijat järjestävät vaihtuvaa ohjelmaa kuukausittain kevätkauden ajan. Tapahtumat la 19.1., la 16.2., la 16.3., la 13.4. ja la 18.5. https://www.ouka.fi/oulu/hiukkavaaratalo    

ke 8.5. klo 18    Oulunsalon asukasilta kulttuurista ja vapaa-ajasta, Oulunsalon kirjasto, Karhuojantie 2.
Asukasillassa keskustellaan kulttuurista ja vapaa-ajasta sekä niihin liittyvistä palveluista ja kehitystoiveista. Paikalla on keskustelemassa väkeä Oulun kaupungin kulttuuripalveluista, kirjastolta, kuntalaisvaikuttamisesta ja yhteisötoiminnasta, Oulu-opistolta ja nuoriso- sekä liikuntapalveluista. Asukasiltaan ovat tervetulleita kaikki alueen asukkaat, toimijat ja muut Oulunsalon alueen asioista kiinnostuneet. Lämpimästi tervetuloa!

pe 3.5. klo 18, la 4.5. klo 10 & 14     Agit Cirk: Väkevä, Hiukkavaaratalon Pikkusali, Tahtimarssi 3. Väkevä on sooloteos, jossa 35 henkinen yleisö kutsutaan KomisioDomen sisään. Kupolin alla kohdataan voimamies, jota päästään ihmettelemään lähietäisyydeltä. Sasu Peistola on voimamies ja hammasatleetti, joka kuljettaa katsojaa tarinoiden ja taidonnäytteiden avulla läpi sirkushistorian. Yleisö muodostaa elävän maneesin esiintyjän ympärille ja pääsee osalliseksi entisaikojen voimamiesrituaaleista. Miltä tuntuu, kun painavan metallikuulan heiluriliike pysäytetään vatsalihaksilla? Väkevän miehen show luo vahvoja mielikuvia menneen ajan henkeäsalpaavista taidonnäytteistä. Esityksen jälkeen Peistola opastaa muutamiin voimailun saloihin – voit jäädä seuraamaan tai testaamaan omia kykyjäsi. Vierailu toteutetaan yhteistyössä Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaalin ja kulttuuritalo Valveen kanssa. Esityksen kesto: 30 min + voimailuhetki esiintyjän kanssa. Ikäsuositus: Aikuiset ja lapset 5+
Liput: 15/10€ Kulttuuritalo Valveen ja Oulun teatterin lipunmyynti, Oulu 10-palvelupisteet ja Ticketmaster.
Yhteistyössä Oulun teatteri, Flow-sirkus ja Valve. Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaali.
https://www.facebook.com/events/2405660346145200/
http://agitcirk.com/fin/

la 13.4.                 Valokuvasuunnistus - Hiukkavaaran tapahtumalauantai, Tahtimarssi 3.
https://www.facebook.com/events/2235415443442510/
Hiukkavaaratalon toimijat järjestävät vaihtuvaa ohjelmaa kuukausittain kevätkauden ajan. Tapahtumat la 19.1., la 16.2., la 16.3., la 13.4. ja la 18.5. https://www.ouka.fi/oulu/hiukkavaaratalo    

to 4.4. klo 18        Asukasilta Kiimingin kulttuurista ja vapaa-ajasta, Kiiminkijoen koulun ruokala, Raatinharjuntie 9. Kiimingin hyvinvointiviikon asukasillassa keskustellaan kulttuurista ja vapaa-ajasta sekä niihin liittyvistä palveluista ja kehitystoiveista. Paikalla on väkeä Oulun kaupungin kulttuuripalveluista, kirjastolta, Oulu-opistolta ja nuoriso- sekä liikuntapalveluista. Tervetuloa! Tilaisuus on osa Kiimingin hyvinvointiviikkoa.

ke 3.4. klo 18        Kuoliaaksinaurattaja ja Kuplettielvyttäjä - Jukka Takalo & Matti Patronen, Vesaisenlinna, Ylikiiminki. Liput 12 €. Kuoliaaksinaurattaja ja Kuplettielvyttäjä –iltamissa yhdistyvät stand up- ja rokkiklubin parhaat puolet. Koomikko Matti Patronen panee naiset nauramaan ja kuplettimies Jukka Takalo miehet itkemään. Ja päinvastoin. Musiikin, kaskujen ja tarinoiden täyteinen iltama on usein yllättävä ja aivan varmasti viihdyttävä talkshow! Sielut kastellaan lämpimin sulosävelin, lingotaan yllätyksillä ja hangataan huumorin juuriharjalla puhtaiksi! Tervetuloa viihtymään hyvässä, tai ainakin seurassa! Kesto n. 2h, sis. väliajan.
https://www.facebook.com/events/2024838031151391/

la 23.3. klo 11       Leuvan talvitapahtuma: Liikkuva laulureppu -lastenkonsertti. Leuvan kylätalo, Leuvantie 1262. Vapaa pääsy.

ti 19.3. klo 19       Trygve Wakenshaw: NAUTILUS, Valvesali
ke 20.3. klo 19     Trygve Wakenshaw: NAUTILUS, Haukiputaan Teatterikuoppa, Revontie 45.
Ilmiömäinen, kriitikoiden ylistämä, palkittu uusseelantilaissyntyinen klovni Trygve Wakenshaw tuo Ouluun sooloteoksensa Nautilus. Vedenalaistrilogian kolmas osa uittaa yleisön tajunnanvirtaansa kohtaamaan uskomattoman muuntautumisleikin kautta erilaisia hahmoja. Älykkäät eläimet kohtaavat tyhmät ihmiset. Dinosaurus valmistautuu pitkille torkuille. Jeesus kävelee vetten päällä. Tähkäpää etsii rakkautta. Wakenshaw´n huippuhauskat fyysiset komediat ovat jatkuvasti loppuunmyytyjä festivaaleilla eri puolilla maailmaa. Hänen energiset, riemukkaat shownsa sisältävät miimiä, veganismin pohjavireen, vitsejä, komediaa, karjapaimenia, näyttämöavustajia ja rapuja. Yhteistyössä Flow-sirkus, Oulun Musiikkijuhlat ja kulttuuritalo Valve. Liput 20/15 € Valveen ja Teatterikuopan lipunmyynnit, Oulu10-palvelupisteet ja www.ticketmaster.fi (+palvelumaksu).
https://www.facebook.com/events/341226573132096/
https://www.facebook.com/events/274231396598675/
www.omj.fi

la 16.3.                  Perhekuperkeikka - Hiukkavaaran tapahtumalauantai, Tahtimarssi 3.
Hiukkavaaratalon toimijat järjestävät vaihtuvaa ohjelmaa kuukausittain kevätkauden ajan. Tapahtumat la 19.1., la 16.2., la 16.3., la 13.4. ja la 18.5. https://www.ouka.fi/oulu/hiukkavaaratalo    

la 16.2.                  Laskiaistapahtuma - Hiukkavaaran tapahtumalauantai, Tahtimarssi 3. klo 14 Hupsis! Pat ja Mat –lyhytelokuvanäytös yhteistyössä Oulun Elokuvakeskuksen kanssa.
Hiukkavaaratalon toimijat järjestävät vaihtuvaa ohjelmaa kuukausittain kevätkauden ajan. Tapahtumat la 19.1., la 16.2., la 16.3., la 13.4. ja la 18.5. https://www.ouka.fi/oulu/hiukkavaaratalo    

la 19.1. klo 15       Soiva Siili ja Käyrät Torvet, Kierikki, Pahkalantie 447, Yli-Ii.
Soiva Siili ja Käyrät Torvet on iloisesti törisevä lastenkonsertti koko perheelle. Konsertissa saat tutustua lempeästi ja leppoisasti Soivaan Siiliin, Oulu Sinfonian käyrätorvensoittajiin, lastenmusiikkikulttuuriin sekä klassisen musiikin kulttuuriin. Konsertissa kuulet Soivan Siilin omia lastenlauluja kiemuraisilla ja kutkuttavilla käyrätorvimausteilla sekä kauniita käyrätorvisävelmiä. Liput 5 € Valveen lipunmyynti, Oulu10-palvelupisteet ja www.ticketmaster.fi   (+palvelumaksu).       
https://www.facebook.com/events/2346248518781310/

la 19.1.               Hiukkavaaran tapahtumalauantai, Tahtimarssi 3.
Hiukkavaaratalon toimijat järjestävät vaihtuvaa ohjelmaa kuukausittain kevätkauden ajan. Tapahtumat la 19.1., la 16.2., la 16.3., la 13.4. ja la 18.5. https://www.ouka.fi/oulu/hiukkavaaratalo     

la 12.1. klo 19       Teatterikuopan kevätavaus: Terho Keskitapio plays Pat Metheny. Haukiputaan Teatterikuoppa, Revontie 45.
Terho Keskitapio plays Pat Metheny on kunnianosoitus eräälle aikamme vaikuttavimmista modernin kitaran taitajista. Keskitapio keskittyy konserttikokonaisuudessa Methenyn 80-luvun tuotantoon, jolloin kitaristi saavutti suurta suosiota ja sai useita tunnustuksia työstään. Metheny voitti uransa aikana 20 Grammy -palkintoa kymmenessä eri sarjassa ja on yksi menestyneimmistä jazzkitaristeista kautta aikojen. Yhteistyössä Oulun Musiikkijuhlat ja kulttuuritalo Valve. Liput 15/10 € (Jazz 20 ry:n jäsenet 10 €) Valveen ja Teatterikuopan lipunmyynnit, Oulu10-palvelupisteet ja www.ticketmaster.fi  (+palvelumaksu).
https://www.facebook.com/events/353155495263683/
www.omj.fi

2018

ma 17.12. klo 9.30 Veli-yhtye, seniorikonsertti Jokirannan hoivakoti, Yli-Ii
to 20.12. klo 16.15 Veli-yhtye, seniorikonsertti, Tuiran ikäihmisten olohuone.

la 15.12. klo 15     Soiva Siili & Matti Patronen: Muurahaisia pesässä. Vesaisenlinna, Vesaisenlinnantie 6, Ylikiiminki. Stand up -koomikko Matti Patronen on vetänyt henkiset kurahousut jalkaansa ja saapuu Soivan Siilin vieraaksi puhumaan puuta heinää eli kertomaan uskomattomia tarinoita, joissa ei ole päätä eikä häntää tai sitten on - sinä saat itse sen päättää. Ja Soiva Siili -duo soittaa ja laulaa uusia ja vanhoja laulujaan, ja Matinkin laulun laulaa ja Mattikin laulaa. Ja soittaa. Voi konsertissa olla hieman jouluisia mausteitakin. Liput 5€ Valveen lippumyymälä, Oulu 10 –palvelupisteet ja www.ticketmaster.fi  (+palvelumaksu).
https://www.facebook.com/events/330766644375288/

la 15.12.               Hiukkavaaran tapahtumalauantai, Tahtimarssi 3.
Hiukkavaaratalon toimijat järjestävät vaihtuvaa ohjelmaa kuukausittain syyskauden ajan. Tapahtumat la 18.8., la 15.9., la 13.10., la 17.11. ja la 15.12. https://www.ouka.fi/oulu/hiukkavaaratalo

ti 4.12. klo 19       Friggin joulu solisteinaan Johanna Försti ja Timo Rautiainen. Haukiputaan Teatterikuoppa, Revontie 45. Maamme kansainvälisesti tunnetuin uuden kansanmusiikin yhtye Frigg julkaisee yhdeksännen albuminsa marraskuussa ja lähtee joulukiertueelle laulusolisteinaan Johanna Försti ja Timo Rautiainen. Konsertissa kuullaan koko kansan rakastamia tunnettuja joululauluja, jotka saavat uuden muodon. Lisäksi ohjelmistoon kuuluu tätä kiertuetta varten sävellettyjä joululauluja, joiden lyriikat ovat nuoren kirjailijapolven kärkinimiin kuuluvan Juha Itkosen ja Kaustiselta kotoisin oleva runoilija Antti Huntuksen kirjoittamia. Yhteistuotanto Oulun Musiikkijuhlien kanssa. Liput 27/20 € Valveen ja Teatterikuopan lipunmyynnit, Oulu10-palvelupisteet ja www.ticketmaster.fi  (+palvelumaksu). https://www.facebook.com/events/749600958723555/

23.-25.11.             Lumo Light Festival Oulu –aluetapahtumat http://www.ouka.fi/lumo

la 24.11. klo 15     Pölökkypäiden kylä ja poloku. Kurtinhaudan luonto- ja kulttuuripolku, Luotsiasemantie 83, Martinniemi kylä ja poloku valaistu 24.–25.11.2018
Jyrki Mäen tekemien Pölökkypäiden poloku on Kurtinhaudan rantametsässä, 300 metrin matkalla Maakisen Martinniemen rannasta Kopperorantaan, joka kalamajoineen on Pölökkypäiden kylä. Pölökkypäiden lisäksi reitiltä löytyy kierrätysmateriaaleista tehtyjä tuulikelloja. Näin äänimaailmaan saadaan tuulen huminan, meren kohinan ja meren jäitten kilinän lisäksi oudompiakin sävyjä.  
Polun avajaisissa Pölökkypäiden tarinaa avataan ainakin sanataiteen ja musiikin keinoin. Kyläyhistys keittää kahvit ja lämmittää mehut laavulla. Polun varrella on myös Toivon ankkuri, jonne voi tuoda oman kynttilän kaukomaille menneiden ja tulleiden muistamiseksi. Tulikukka-ryhmän tulishow klo 16.
Vastarannan Siili - Pölökkypäitten laulu -musiikkivideo (sanat: Jyrki Mäki, sävel: Markus Lampela, video: Jukka Takalo) https://youtu.be/mpg3UfiYZQ0
Toteutus: Martinniemen kyläyhdistys, Maakinen Martinniemi, kulttuuritalo Valve sekä Aura OK.

24.-25.11.             Oulunsalon Entisajan Joulumarkkinat, Oulunsalon kotiseutumuseo, Jääsköntie 5, Oulunsalo
lauantaina klo 10–16, sunnuntaina klo 11–16
Joulu alkaa Oulunsalosta!

Kotiseutumuseon idyllisessä pihapiirissä ja kirkon ympäristössä järjestetään nyt seitsemättä kertaa Entisajan Joulumarkkinat.
Entisajan joulumarkkinat on tunnelmallinen ja perinteikäs tapahtuma Oulunsalon kotiseutumuseon pihapiirissä. Markkinoilla on myynnissä vain itse tehtyjä tuotteita, käsitöitä ja leivonnaisia. Markkinoilla voi myös tavata joulupukin vanhassa aitassa, paistaa tikkupullaa, nauttia räiskäleitä ja riisipuuroa. Lapset voivat ratsastaa poneilla ja rapsutella lampaita. Koko kaksipäiväisten markkinoiden ajan on tarjolla elävää musiikkia lukuisten kuorojen esittämänä sekä tiernapojat. Tapahtuman päättää Tulikukka-ryhmän tulishow sunnuntaina klo 15.30.
https://www.facebook.com/entisajanjoulumarkkinat

su 25.11.klo 16     Kyläkoulu loistaa! Sanginsuun kyläkoulu, Sanginsuuntie 56.
Sanginsuun pieni kyläkoulu valaistaan koulun 90-vuotis juhlavuoden kunniaksi Oulun Sanginsuussa. Sanginsuu-Lapinkangas-Sanginjoki kyläyhdistys järjestää valaistuksen syttyessä tapahtuman, jossa on tarjolla lämmintä riisipuuroa ja joululauluja. Tapahtuman aloittaa Tulikukan tulishow.
https://www.facebook.com/events/189580305276082/

pe 23.11. klo 19-21 Call Out Junior – Haukipudas. Haukiputaan nuokkari, Jokelantie 20. Call out -tiimi tuo tullessaan katutanssin, DJ- ja graffitikulttuurin ammattilaisia ohjaamaan hip hopin elementtien saloihin. Voit tutustua eri elementteihin oman kiinnostuksen mukaan, mitään ei tarvitse osata ennakkoon. Luvassa myös leikkimielisiä skaboja. Tule paikalle tutustumaan Call outien meininkiin! **VAPAA PÄÄSY** Seuraa Call outia instagramissa ja saat tietoa muistakin tapahtumista. https://www.instagram.com/calloutjam/?hl=en

to 22.11. klo 18    Okra Playground, Oulunsalo-talon Varjakka-sali, Mäntypellonpolku 10. Kansanmusiikkiliiton kiertue. Elektrofolk-yhtye Okra Playgroundin musiikissa kohtaavat vahvat lauluharmoniat, perinteiset instrumentit, modernit äänimaisemat ja estetiikka, maailmanmusiikin soundit, hypnoottinen poljento ja mystinen energia. Yhtyeen toinen albumi Ääneni yli vesien (Nordic Notes) julkaistiin maaliskuussa 2018 ja levy komeili Transglobal World Music Chart -listan sijalla 9 jo ennen virallista julkaisupäivää. Yhtyeen 2015 julkaistu debyyttilevy Turmio kipusi vuoden parhaiden levyjen kärkikymmenikköön sekä kotimaisten että kansanvälisten mediajulkaisujen listauksissa. Sittemmin yhtye on kerännyt täysiä yleisöjä aina Malesian Rainforest World Music Festivalilta Flow Festivaliin sekä esiintynyt showcase-artistina vuoden 2016 WOMEX World Music Expossa. Yhtye on jo juhlistanut uuden levyn julkaisua kiertämällä helmikuussa Saksassa ja Belgiassa. Liput 10 € Ticketmaster Suomi kautta maan. Ilman toimituskuluja Valveen lippumyymälä ja Oulu 10 –palvelupisteet.
www.okraplayground.fi

la 17.11. klo 11-14 Viroanimaatiota vekaroille, Hiukkavaaratalo, Tahtimarssi 3. Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali järjestää animaationäytöksen Hiukkavaaran tapahtumalauantaissa. Ennen näytöstä Hiukkavaaratalon nuokkarilla leivontaa jossa voi tehdä itse leffaeväät. Leivonta alkaa klo 11 ja animaationäytös klo 13 (kesto 39 min). Huom! Animaationäytös nuokkarin tiloissa joten yleisömäärä on rajattu.
https://www.facebook.com/events/1306246866184957/
Hiukkavaaratalon toimijat järjestävät vaihtuvaa ohjelmaa kuukausittain syyskauden ajan. Tapahtumat la 18.8., la 15.9., la 13.10., la 17.11. ja la 15.12. https://www.ouka.fi/oulu/hiukkavaaratalo      

la 10.11. klo 10-14 ABCon pelipäivä, Kiimingin kirjasto & nuokkari, Kauppareitti 2. Tapahtumassa mm. Hope ry:n pelit kiertoon keräyspiste, Virtuaalikirjaston esittelyä, Valveen elokuvakoulun trikkipaja, Resogun-turnaus ja Fantasiapelikaupan järjestämä figuurimaalauspiste. Tapahtuma sopii koko perheelle.
https://www.facebook.com/events/279473942685347/

29.10.-2.11           Konsertti joka kouluun -kiertue: esiintyjänä Jazz & Flyfishing. Koulut: Laivakangas, Jääli, Jokiranta, Haukiputaan koulu, Niemenranta, Myllyoja, Oulunlahti, Pikkarala, Madekoski, Sanginsuu, Maikkula, Ritaharju, Pateniemi, Salonpää, Paulaharju, Tuiran koulu sekä Oulun normaalikoulun Linnanmaan yksikkö. http://www.konserttikeskus.fi/ohjelmat/#/jazzflyfishing/

pe 19.10. klo 19-21 Call Out Junior – Puokkari. Puokkarin nuokkari, Mielikintie 7. Call out -tiimi tuo tullessaan katutanssin, DJ- ja graffitikulttuurin ammattilaisia ohjaamaan hip hopin elementtien saloihin. Voit tutustua eri elementteihin oman kiinnostuksen mukaan, mitään ei tarvitse osata ennakkoon. Luvassa myös leikkimielisiä skaboja. Tule paikalle tutustumaan Call outien meininkiin! **VAPAA PÄÄSY** Seuraa Call outia instagramissa ja saat tietoa muistakin tapahtumista. https://www.instagram.com/calloutjam/?hl=en
https://www.facebook.com/events/246725759291298/

la 13.10. klo 18    Kardemimmit, Pateniemen Honkapirtti, Pateniementie 86.
Kardemimmit kiertää Suomea Suomen kansanmusiikkiliiton kiertueella ja saapuu Pateniemen Honkapirtille la 13.10. Yhtyeen jäsenet Maija Pokela, Jutta Rahmel, Anna Wegelius ja Leeni Wegelius ovat nuoresta iästään huolimatta vuosikausien kokemuksellaan karaistuneita musiikin rautaisia ammattilaisia. Yhtyeen jäsenet pyrkivät aktiivisesti edistämään tasa-arvoa, parantamaan naisten asemaa musiikkialalla, inspiroimaan lapsia, erityisesti tyttöjä musiikin pariin, luomaan positiivista Suomi-kuvaa maailmalla ja tutkimaan kanteleen mahdollisuuksia osana omaa ilmaisuaan, vapaana vanhoista käsityksistä. Kardemimmien viides levy, Kesäyön valo julkaistiin helmikuussa 2018. Kesäyön valo vie kuulijan riipaisevan kauniiseen  juhannusyöhön, jossa aika on pysähtynyt ja ilmassa on aistittavissa salaperäistä ikiaikaisuutta. Lokeroita karttava musiikki uudistuu yhdistämällä suomalaiseen, pohjoismaiseen ja eurooppalaiseen perinteeseen aimo annoksen lisää modernia ja populaaria. Kardemimmien soundi syntyy lumoavasta laulusta yhteenkietoutuvine harmonioineen ja kanteleen ainutlaatuisesta hopeaisesta äänestä, jotka sulautuvat yhdeksi taianomaiseksi kokonaisuudeksi tummempiakaan sävyjä unohtamatta.
Liput 6 € Valveen lippumyymälä ja Oulu 10 –palvelupisteet sekä Ticketmaster.fi
www.kardemimmit.fi
https://www.facebook.com/events/540541949728821/

la 13.10. klo 11-14 Perhekino - Hiukkavaaran tapahtumalauantai, Tahtimarssi 3.
Perhekino muuttaa jälleen Hiukkavaaratalon koko perheen leffaolohuoneeksi, jossa voi katsella elokuvia rennosti tyynyjen päällä makoillen ja leffaeväitä syöden. Tällä kertaa ennen Perhekinoa voi osallistua myös Elokuvatrikkipajaan klo 11-13. Trikkipajoissa videokamera voi toimia taikasauvana ja kekseliäästi kuvattuna kaikki on mahdollista: voit kiivetä hämähäkkimiehenä seinää pitkin ylös, teleportata pulpetista toiseen tai muuttua koiraksi. Keksi oma elokuvatrikkisi, kuvaa se ja osallistu kilpailuun!
https://www.facebook.com/events/551676618624477/
Hiukkavaaratalon toimijat järjestävät vaihtuvaa ohjelmaa kuukausittain syyskauden ajan. Tapahtumat la 18.8., la 15.9., la 13.10., la 17.11. ja la 15.12. https://www.ouka.fi/oulu/hiukkavaaratalo   

25.-26.11. Sytkyt-nukketeatteriesitykset lapsille, Oulun Yliopistollinen sairaala.

la 15.9. klo 10.30-13 Hiukkavaaran tapahtumalauantai, Tahtimarssi 3
Ohjelmassa Taikuri Roopen esitys, ilmapalloeläimiä sekä Oulun Tähtisirkuksen työpajoja.
Hiukkavaaratalon toimijat järjestävät vaihtuvaa ohjelmaa kuukausittain syyskauden ajan. Tapahtumat la 18.8., la 15.9., la 13.10., la 17.11. ja la 15.12. https://www.ouka.fi/oulu/hiukkavaaratalo         

pe 14.9. klo 19-21 Call Out Junior – Kaijonharju. Kaijonharjun nuokkari, Kalevalantie 5. Call out -tiimi tuo tullessaan katutanssin, DJ- ja graffitikulttuurin ammattilaisia ohjaamaan hip hopin elementtien saloihin. Voit tutustua eri elementteihin oman kiinnostuksen mukaan, mitään ei tarvitse osata ennakkoon. Luvassa myös leikkimielisiä skaboja. Tule paikalle tutustumaan Call outien meininkiin! **VAPAA PÄÄSY** Seuraa Call outia instagramissa ja saat tietoa muistakin tapahtumista. https://www.instagram.com/calloutjam/?hl=en
https://www.facebook.com/events/483863178690872/

su 9.9. Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri: Juhlakonsertti – Parasta lastenmusiikkia jo 30 vuotta! klo 13 Teatterikuoppa, Revontie 45, Haukipudas,
klo 17 kulttuuritalo Valve. Liput: 9 € Valveen ja Teatterikuopan lipunmyynti, Oulu10-palvelupisteet ja www.ticketmaster.fi (+palvelumaksu). Esitys sopii kaikenikäisille.
Teatterikuopan konsertti Facebookissa
Valveen konsertti Facebookissa

la 8.9. klo 19        Teatterikuopan syysavaus: Jay Kortehisto. Liput 15/10 €. Yhteistuotanto Oulun Musiikkijuhlien kanssa. https://www.facebook.com/events/1126452850844486/ www.omj.fi

la 1.9. klo 11-16   Koiteli elää lapsille, Koitelinkoski, Kiiminki
Valveen Sanataidekoulun sanataiteellisia työpajoja Koiteli elää lapsille -tapahtumassa. Piipahda juhlahumun lomassa Koitelin sanataidepajoihin! Kuka metsässä asuu? Valveen Sanataidekoulun työpajaan kokoonnutaan kuuntelemaan satu metsästä. Sadun jälkeen etsitään maastosta outojen otusten asuinpaikkoja ja salaisia viestejä. Lopuksi kirjoitetaan itse kiveen ja tuoheen. Paja käynnistyy tasatunnein. Paikalle voi tulla vain kuuntelemaan noin viisitoista minuuttia kestävän sadun tai jäädä vaikka koko tunniksi taiteilemaan. Työpajan ohjaa Timo Harju.
http://www.koitelielaa.fi/

to 30.8. klo 12 RACE HORSE COMPANY: MOTOSIKAI, Hiukkavaaratalo, Tahtimarssi 3, Oulu
pe 31.8. klo 15 Rotuaarin aukio, Oulu
Motosikai on ainutlaatuinen katusirkusesitys, jonka esittää suomalaisen nykysirkuksen huimapäinen villimiesryhmä Race Horse Company. Pakettiauton uumenista ryöpsähtää ulos räjähtävän energinen show, joka viljelee vauhtia ja vaarallisia tilanteita pitäen sisällään jongleerausta, klovneriaa, vipulautahyppyjä, akrobatiaa sekä voimailua. Teos viihdyttää kaikenikäistä yleisöä lapsista aikuisiin. Esitykset toteuttaa yhteistyössä kulttuuritalo Valve ja Flow Productions.
Esiintyjät: Lassi Tauriainen, Teemu Virtanen and Mikko Karhu Ohjaus: Rauli Dahlberg Koreografia: Rauli Dahlberg, Teemu Virtanen, Lauri Koskinen, Mikko Karhu
Musiikki: Sami Tammela & Ben Rogers
Esityksiin on vapaa pääsy!
TRAILERI https://vimeo.com/217398328

22.-24.8. OMVF -aluenäytökset kouluissa. http://www.omvf.net/fi/paasivu/ OMVF,  Valveen Elokuvakoulu. Ke 22.8. klo 10 Kiimingin Syke-talo, klo 13 Kultuuritalo Valve, Valvesali, To 23.8. klo 13.00, Kulttuuritalo Valve, Valvesali, Pe 24.8. klo 10 Oulunsalo-talon Varjakka-sali,  Peruttu vähäisen osallistujamäärän takia, klo 13 Haukiputaan lukio. Yhteistyössä Oulun musiikkivideofestivaalit ja Oulun juhlaviikot.

la 18.8. klo 12      Hiukkavaaran tapahtumalauantai, Tahtimarssi 3
Hiukkavaaratalon toimijat järjestävät vaihtuvaa ohjelmaa kuukausittain syyskauden ajan. Tapahtumat la 18.8., la 15.9., la 13.10., la 17.11. ja la 15.12. https://www.ouka.fi/oulu/hiukkavaaratalo      

la 11.8. klo 14 Oulun Puistopiknikit: Rommakko, En Ala –äijäbaletti, Kanerva-lauluryhmä ja Kopeekka-teatteri, Kiimingin Syke-talo, kirjastokuja 1 https://www.facebook.com/events/977398752437208/
https://www.facebook.com/oulunpuistopiknikit/
https://www.ouka.fi/oulu/puistopiknikit

to 9.8. klo 16-19 Trash Heroes, Tuiranpuisto – Madetojan puisto - Åströminpuisto
Trash Heroes on Antti Lahden ja Panu Varstalan ehdotus paremmasta kaupungista, jossa jokainen voi omalla toiminnallaan tehdä ympäristöstään viihtyisämmän. Trash Heroes haluaa olla mukana luomassa uutta kaupunkikulttuuria, jossa tanssitaan kaduilla, liikutaan paikasta toiseen päästöttömillä kulkuneuvoilla, suositaan uusiutuvia energialähteitä ja toimitaan kestävän kehityksen mukaisesti.

Mitä Trash Heroes tekee?

  • ajaa ympäri kaupunkia polkupyörillä
  • siivoaa alueita yksi kerrallaan, jotta niissä olisi parempi tanssia
  • järjestää juhlat siivotun alueen kunniaksi
  • siirtyy seuraavaan kohteeseen

Trash Heroesin Ouluun tuo yhteistyössä kulttuuritalo Valve, Oulun juhlaviikot, JoJo  – Oulun tanssin keskus ja Tuba Food & Lounge. Trash Heroesin voi löytää to 9.8. kello 16-19 Tuiranpuistosta, Madetojan puistosta ja Åstromin puistosta. #trashheroes #rideon! https://www.instagram.com/trashheroes/
https://www.facebook.com/Trash-Heroes-1589686671284996/

la 4.8. klo 14 Oulun Puistopiknikit: Spaz Caroon, Haukiputaan toimintapuisto, Hiehonkuja https://www.facebook.com/events/241456569967173/

la 4.8. klo 11 Kiiminkipäivät: Vastarannan Siilin live-piirustuskonsertti, Syke-talon auditorio, Kirjastokuja 1. Vapaa pääsy!
Vastarannan Siili -trio tarjoilee live- piirustuskonsertin, jossa sarjakuvantekijä Harri Filppa loihtii musiikin säestyksellä sarjakuvan Siilin matkasta. Viihdyttävässä musiikki- ja piirroshetkessä on myös mahdollisuus päästää oma luovuus valloilleen. Vastarannan Siilin esitys on osa Kiiminkipäiviä. http://www.kiiminkipaivat.fi/

pe 3.8. Säpinää kesään -lastenkonserttien sarja, Soiva Siili -trio (Kyösti, Markus ja Tommi)
klo 9 Tuulikellon päiväkoti, Teknologiantie 8 C, Haukipudas     
klo 10.30 Niemenrannan päiväkoti, Nuottamiehentie 1, Oulunsalo    
klo 14 Päiväkoti Kuovit, Mäntypellonpolku 16, Oulunsalo   
Säpinää kesään -lastenkonserttien sarja kiertää jälleen Oulun kaupungin päivystävissä päiväkodeissa heinäkuun ensimmäisellä viikolla ja elokuun alussa. Soiva Siili –trion konsertit ovat avoimia yleisölle ja mukaan mahtuu kaikki halukkaat olet sitten lomalla, töissä, kylässä, vierailulla tai ohikulkumatkalla. Konsertteihin on vapaa pääsy ja ne järjestää yhteistyössä Valveen alueelliset kulttuuripalvelut ja Oulun kaupungin varhaiskasvatuspalvelut. Konserttien kesto n. 40-45 min. https://www.facebook.com/events/201912443777831/  

to 2.8. Säpinää kesään -lastenkonserttien sarja, Soiva Siili -trio (Kyösti, Markus ja Tommi)
klo 9 Saarelan päiväkoti, Poolakuja 1
klo 10 Maikkulan päiväkoti, Jättikivenkatu 5       
klo 11 Savotta-aukion päiväkoti, Neitsytkorventie 20  
klo 14 Länsituulen päiväkoti, Länsituuli 3, Haukipudas   

la 14.7. klo 14 Oulun Puistopiknikit: Tiina Kaikkonen Trio, Äimäraution siirtolapuutarha, Rantalantie
https://www.facebook.com/events/882581075263192/

su 8.7. klo 14.30 Jukka Takalon Kajakkiorkesteri Kesäilta järvenrannalla – konsertit vetten päällä. Kierikkikeskus, Kivikauden kylän ranta, Pahkalantie 447, Yli-Ii.
https://www.facebook.com/events/1050846761745182/
Jukka Takalo ja 8-henkinen Kajakkiorkesteri tekee kokoonpanolla kitara, basso, tuuba, pasuuna ja laulukvartetti piknik-konsertteja Kierikkikeskuksen kivikauden kylän rannalla ja Oulunsalon Varjakan uimarannalla. Kajakkiorkesteri esiintyy vetten päällä ja kuulijat ovat rannalla piknikiin varustautuneina. Jukka Takalon ”Vaarojen laulut” albumi ilmestyy elokuussa 2018. Kajakkiorkesteri tuo laulut vaaroilta merimaihin. Konsertit ovat osa Oulun päiviä. Mahdolliset muutokset ja muut tapahtuman yksityiskohdat www.facebook.com/jukkatakalo.

la 7.7. klo 14 Oulun Puistopiknikit: Otra, Oulunsalon kotiseutumuseo, Jääsköntie 5
https://www.facebook.com/events/602094010148496/

pe 6.7. Säpinää kesään -lastenkonserttien sarja, Soiva Siili -trio (Kyösti, Markus ja Jomppe)
klo  9 Välikylän päiväkoti, Raivaajankuja 11–15, Jääli
klo 11 Pikku-Vesaisen päiväkoti, Aittokoskentie 14, Ylikiiminki. Konsertti on osa Tervastiima-tapahtumaa. www.tervasvesainen.fi
klo 14 Ryhmäperhepäiväkoti Naperot, Tulisijantie 2 a 4, Yli-Ii. Muurahaisen päiväkoti, Halametsä 2. Konsertti on osa Yli-Iin Pitäjäpäiviä.

ti 3.7. klo 18 Jukka Takalon Kajakkiorkesteri Kesäilta järvenrannalla – konsertit vetten päällä. Varjakan uimaranta, Franzeninkuja, Oulunsalo.
https://www.facebook.com/events/259817098096402/

la 16.6. klo 14      Päivikin päivät, Oulunsalon kotiseutumuseo, Jääsköntie 5, Oulunsalo. Oulunsalon perinteinen alkukesän kotiseututapahtuma Päivikin päivät kutsuu oululaisia kotiseutumuseon pihapiiriin. Päivikin päiviä ja Oulunsalon kotiseutumuseon avajaisia vietetään lauantaina 16.6. jo kello 14 alkaen. Museon idyllisessä pihapiirissä soi musiikki ja raikaa laulu, myös yleisö pääsee laulamaan. Vieraiden makuhermoja kutittavat juuri paistetut muurinpohjalätyt, grillimakkarat ja kahvi. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Oulunsalon Nuorisoseura ry, museo- ja tiedekeskus Luuppi ja kulttuuritalo Valveen alueelliset palvelut. Vapaa pääsy.
https://www.facebook.com/OulunsalonKotiseutumuseo/
https://www.facebook.com/events/1874630639261516/

13.-15.6.               Matkusta sanoilla - sanataiteellinen kesäkurssi 9-12-vuotiaille Kiimingin kirjastossa. Kurssi päivittäin klo 9-15, hinta 40€. Lisätietoja ja ilmoittautuminen viimeistään 29.5.: http://www.lumotutsanat.fi/

11.-14.6.               Animaatioseikkailu Animoi! 7-9-vuotiaille Hiukkavaaratalolla. Lisätietoja ja ilmoittautuminen 16.4. alkaen: http://www.kulttuurivalve.fi/sivu/fi/elokuvakoulu/kurssit/kesakurssit/ KURSSI ON TÄYNNÄ!

6.-10.6.                 ITE kivikaudessa 2 -veistoskurssi Kierikissä Kari Tykkyläisen johdolla. Kierikki, Pahkalantie 447, Yli-Ii. Toista kertaa taitelija Kari Tykkyläisen johdolla järjestettävä ITE kivikaudessa -veistoleiri täyttää kivikauden kylän. Moottorisahataidekurssi huipentuu 10. kesäkuuta loppukilpailuun, jota tuomaroi iiläinen kuvanveistäjä Sanna Koivisto. Pisteenä iin päälle on Kari Tykkyläisen bluesmusisointi kilpailun jälkeen. Loppukilpailuun ja veistokurssin seuraamiseen on yleisöllä vapaa pääsy. Kurssin järjestää Museo- ja tiedekeskus Luuppi/Kierikkikeskus, Maaseudun Sivistysliitto ja Kierikki ry. Kulttuuritalo Valve on mukana yhteistyössä. www.kierikki.fi

5.-7.6.                   Tarinoiden siemeniä - sanataiteellinen kesäleiri 9-12-vuotiaille Oulunsalon kirjastossa. Kurssi päivittäin klo 9-15, hinta 40€. Lisätietoja ja ilmoittautuminen viimeistään 21.5.: http://www.lumotutsanat.fi/ PERUTTU VÄHÄISEN OSALLISTUJAMÄÄRÄN TAKIA.

4.-6.6.                   Matkusta sanoilla - sanataiteellinen kesäkurssi 9-12-vuotiaille Yli-Iin kirjastossa. Kurssi päivittäin klo 9-15, hinta 40€. Lisätietoja ja ilmoittautuminen viimeistään 20.5.: http://www.lumotutsanat.fi/

ma 28.5.               Siiri Loiske ja Olli Simpukka kirjastoissa. Siiri Loiske ja Olli Simpukka ovat merirosvoista hurjimmat. Heidän nimiään kuiskivat meren aallot ja rantojen puut. Eräänä päivänä Simpukka tähystää mastossa ja ilmoittaa Loiskeelle, että maata on näkyvissä. Löytävätkö he vihdoinkin aarteen, jota ovat etsineet jo vuosia? Esityksen jälkeen mahdollisuus osallistua sanataidetyöpajaan. Esitykset ovat osa Lumotut sanat –sanataidefestivaalia, niihin on vapaa pääsy, mutta rajallisten tilojen takia ennakkoilmoittautuminen.
Ma 28.5. klo 9.30 Haukiputaan kirjasto, Jokelantie 1. Ilmoittautuminen: haukipudas.kirjasto@ouka.fi  
klo 12 Maikkulan kirjasto, Kangaskontiontie 3. Ilmoittautuminen: maikkula.kirjasto@ouka.fi
www.lumotutsanat.fi
https://www.facebook.com/events/562896624089714/

7.-12.5.                 Siistiä! –tapahtumaviikko Oulunsalossa

la 5.5. klo 13-14   Perhekino, Oulunsalon kirjasto, Karhuojantie 2. Kulttuuritalo Valveelta tuttu Perhekino muuttaa Oulunsalon kirjaston koko perheen leffaolohuoneeksi, jossa voi katsella elokuvia rennosti tyynyjen päällä makoillen ja leffaeväitä syöden. Perhekino-tapahtumassa esitetään Valveen elokuvakoulun järjestämän Oskari-kilpailun parhaimmistoa vuosien varrelta. Elokuvien lomassa Valveen elokuvakoulun opettajat kertovat elokuvan tekemisestä ja harrastamisesta ja johdattelevat elokuvien teemoihin. Mukaan voi ottaa oman viltin tai tyynyn, jonka päällä istua. HUOM! Esitettävät elokuvat soveltuvat yli 4-vuotiaille mutta kiinnostavat varmasti vielä kouluikäisiäkin. Vapaa pääsy! Perhekino on varaslähtö Oulunsalon Siistiä!-tapahtumaviikkoon. https://www.facebook.com/events/1614091298625879/

25.-26.4.               Lastenorkesteri Loiskis kirjastoissa. Loiskis kiertää kirjastokeikoilla osana Lumotut sanat –sanataidefestivaalia. Konsertteihin on vapaa pääsy, mutta rajallisten tilojen takia ennakkoilmoittautuminen suoraan kirjastoon.
ke 25.4. klo 11.30 Oulunsalon kirjasto, Karhuojantie 2 (oulunsalo.kirjasto@ouka.fi)
klo 17.30 Hiukkavaaratalon kirjasto, Tahtimarssi 3 (ei ennakkoilmoittautumista)
to 26.4. klo 9.30 Kellon kirjasto, Kiviniemen koulu, Uuvenperäntie 4 (kello.kirjasto@ouka.fi)
klo 11.30 Rajakylän kirjasto, Ruiskukkatie 2 (rajakyla.kirjasto@ouka.fi)
www.loiskis.fi
www.lumotutsanat.fi
https://www.facebook.com/events/706722789718646/

la 21.4. klo 18      Kreettan kammari: Johanna Leponiemi, barokkiviulu, Petteri Pitko, cembalo, Haukiputaan kirkko. Fontana - Biber - Rebel - Couperin – Bach. Ohjelma 10/7 €. Yhteistyössä Oulun vanha musiikki ry ja Haukiputaan seurakunta. www.ovm.fi

pe 20.4 klo 18   Call Out –katutanssityöpajat, Kaijonharjun nuokkari, Kalevalantie 5 (7.-lk.–17-vuotiaat). Katku ry toivottaa tervetulleeksi ilmaisiin breaking (breakdance) työpajoihin! Tervetuloa työpajoihin taitotasostasi riippumatta. Työpajoilla käydään läpi breikkaamisen perusteita ja jamitellaan yhdessä. Työpajat klo 18-19. Yhteistyössä KatKu ry, Taiteen edistämiskeskus ja Oulun kaupungin nuorisopalvelut.
pe 20.4 klo 18 Tanssinopettajana Hermanni Pohola (Hedu)
https://www.facebook.com/events/423014784802571/

ke 18.4. klo 18      Matti Patronen & Jukka Takalo - Kuoliaaksinaurattaja ja Kuplettielvyttäjä, Kierikki, Pahkalantie 447, Yli-Ii. Viihteen kuninkaat, tarinamestarit, hankien hidalgot ja merten musumaanit eli stand up -koomikko Matti Patronen ja kuplettipoppari Jukka Takalo saapuvat yhdessä Oulun uuden keskustan eli Yli-Iin estradille Kierikkiin. Luvassa laulua, naurua ja tarinoita. Liput 12 € ennakkoon Ticketmaster.fi, ilman toimituskuluja Valveen lipunmyynti ja Oulu10-palvelupisteet. Yhteistyössä Museo- ja tiedekeskus Luuppi.
https://www.facebook.com/events/161788441148429/

la 14.4.                 klo 10.30 ja klo 12 Soiva Siilin duokonsertit, Hiukkavaaratalo, Tahtimarssi 3. Liput 5 €. https://www.facebook.com/events/1675063605918212/

9.4.-15.4.              Kiimingin hyvinvointiviikko.

ke 4.4. klo 18        Vastarannan Siilin koko perheen konsertti, Rajakylän koulu, Ruiskukkatie 4-6. Liput 5 €. Ovet aukeavat klo 17.30. Rajakylän koulun vanhempainyhdistyksen puffetista saa ostaa herkkuja ja siilikaupasta levyjä ja sarjakuvakirjoja.
https://www.facebook.com/events/219590792113785/

pe 16.3 klo 18      Call Out –katutanssityöpajat, Kaijonharjun nuokkari, Kalevalantie 5 (7.-lk.–17-vuotiaat). Katku ry toivottaa tervetulleeksi ilmaisiin breaking (breakdance) työpajoihin! Tervetuloa työpajoihin taitotasostasi riippumatta. Työpajoilla käydään läpi breikkaamisen perusteita ja jamitellaan yhdessä. Työpajat klo 18-19. Yhteistyössä KatKu ry, Taiteen edistämiskeskus ja Oulun kaupungin nuorisopalvelut.
pe 16.3 klo 18 Tanssinopettajana Roope Sulkala (Robberyrob)
pe 23.3 klo 18 Tanssinopettajana Hermanni Pohjola (Hedu)
pe 6.4 klo 18 Tanssinopettajana Hermanni Pohjola (Hedu)
pe 13.4 klo 18 Tanssinopettajana Hermanni Pohjola (Hedu)
pe 20.4 klo 18 Tanssinopettajana Hermanni Pohola (Hedu)
https://www.facebook.com/events/423014784802571/  

la 24.2. klo 18      Kreettan kammari: Sakraalikantatteja Schützilta, Tunderilta ja Purcellilta, Haukiputaan seurakuntakeskus. Oulun barokkiorkesteri, Johanna Kropsu, sopraano, Riikka Vuorijärvi, mezzosopraano. Ohjelma 10/7 €. Yhteistyössä Oulun vanha musiikki ry ja Haukiputaan seurakunta. www.ovm.fi
https://www.facebook.com/events/337942986693339/

la 10.2. klo 13-14 Perhekino, Hiukkavaaratalo, Tahtimarssi 3. Kulttuuritalo Valveelta tuttu Perhekino muuttaa Hiukkavaaratalon koko perheen leffaolohuoneeksi, jossa voi katsella elokuvia rennosti tyynyjen päällä makoillen ja leffaeväitä syöden. Perhekino-tapahtumassa esitetään Valveen elokuvakoulun järjestämän Oskari-kilpailun parhaimmistoa vuosien varrelta. Elokuvien lomassa Valveen elokuvakoulun opettajat kertovat elokuvan tekemisestä ja harrastamisesta ja johdattelevat elokuvien teemoihin. Mukaan voi ottaa oman viltin tai tyynyn, jonka päällä istua. HUOM! Esitettävät elokuvat soveltuvat yli 4-vuotiaille mutta kiinnostavat varmasti vielä kouluikäisiäkin. Vapaa pääsy! https://www.facebook.com/events/1659842867409526/

la 13.1. klo 19      Teatterikuopan kevään avaus: Matti Patronen & Jukka Takalo - Kuoliaaksinaurattaja ja Kuplettielvyttäjä, Revontie 45, Haukipudas. Stand up -koomikko Matti Patronen ja kuplettipoppari Jukka Takalo nousevat yhdessä kotikylänsä ykkös-estradin lavalle. Liput 12 €. LOPPUUNMYYTY!  www.teatterikuoppa.fi
https://www.facebook.com/events/190554694839550/